مرد برای درخواست جدایی و طلاق ، نیازی به ارائه دلیل به دادگاه خانواده رسیدگی کننده به پرونده طلاق ندارد و می تواند زن را بدون دلیل طلاق دهد اما باید ضمن درخواست طلاق یا در خلال رسیدگی به آن تمامی حقوق مالی زن را به او پرداخته باشد مثل مهریه ، نفقه ، اجرت المثل ، نحله و شرط تنصیف امول در این صورت می تواند بدون هیچ منع قانونی زنش را طلاق دهد .
برای مشاوره طلاق دادن زن بدون دلیل
برای مشاوره طلاق دادن زن بدون دلیل
طبق قانون مدنی کشور ایران و مطابق با ماده ۱۱۳۳ مرد می تواند با رعایت شرایط مقرر در قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید در این ماده سخنی از ارائه دلیل از جانب مرد به دادگاه برای طلاق دادن همسرش نیست یعنی مرد می تواند زن خود را بدون اینکه نیازی به اثبات دلایل خاص برای جدایی و طلاق نزد قاضی دادگاه داشته باشد طلاق دهد .
اما این نکته نیز حائز اهمیت است که با وجود حق قانونی مرد برای طلاق دادن همسرش بدون دلیل هیچ مردی نمی تواند به دادگاه خانواده مراجعه کند و صرفا به دل خواه خود و بدون پرداخت حقوق مالی زن او را طلاق دهد در این مقاله ضمن تعریف طلاق دادن زن بدون دلیل این امر نیز بررسی می شود که آیا شرایطی هم برای طلاق دادن زن بدون دلیل توسط مرد بایستی رعایت شود و آیا فرقی بین طلاق زن توسط مرد با ارائه دلیل به دادگاه یا بدون ارائه دلیل هم هست .
گفتیم طلاق از طرف مرد در ایران به عنوان یک حق قانونی برای مردان شناخته شده است و برای این موضوع در قانون مدنی ماده قانونی خاص هم آورده شده است ( ماده ۱۱۳۳ مرد می تواند با رعایت شرایط مقرر در قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید )
پس مردان در کشور ما این اجازه را دارند که هر موقع بخواهند با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی دادخواست طلاق برای جدایی از زن خود را بدهند حتی برای این کار نیازی ندارند تا دنبال دلیل و مدرکی باشند تا ضمیمه دادخواست طلاق کنند و آن ها را در دادگاه نزد قاضی دادگاه ثابت کنند تا بتوانند از این حقشان استفاده کنند که طلاق دادن زن است استفاده کنند .
اما چنین حقی در قانون ایران برای زنان در نظر گرفته نشده است زنان حتما بایستی دلایلی برای درخواست جدایی از شوهرشان داشته باشند و آن دلایل را هم در دادگاه نزد قاضی به اثبات برسانند تا بتوانند از شوهرشان جدا شوند .
در بخش قبل توضیح داده شد که مردان برای طلاق دادن همسرانشان نیازی به ارائه دلیل ندارند و هر موقع بخواهند می توانند زن را طلاق دهند اما بایستی توجه کرد که مرد نمی تواند یک روز صبح از خواب بیدار شود و بعد از مشاجره ای کوتاه تصمیم به طلاق دادن زنش بگیرد و با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک دادخواست طلاق بدهد و گمان کند دیگر همه چیز تمام شده است .
درست است که مرد نیازی به اثبات و ارائه دلیل برای جدایی و طلاق همسرش ندارد اما بایستی به یک سری شرایط عمل کند تا بتواند زنش را طلاق بدهد منظور از شرایط یعنی مرد چون می خواهد یک طرفه زنش را طلاق دهد و رضایت زن در این امر دخیل نیست ، قانون همانطور که چنین حقی برای مرد قائل شده در مقابل هم برای حمایت از زنانی که در چنین موقعیتی هستند شرایطی برای مردان خواهان طلاق در نظر گرفته است که برای طلاق زنانشان بایستی به آن عمل کنند که این شرایط عبارت است از :
اولین و مهم ترین شرطی که مردان خواهان طلاق باید به آن عمل کنند را می توان تحت عنوان پرداخت مهریه زن بیان کرد ، مردی که می خواهد زنش را طلاق دهد باید تمام مهریه زن را به طور کامل پرداخته باشد در غیر این صورت صیغه طلاق اجرا و در دفتر اسناد رسمی ثبت نخاهد شد اما در مواردی امکان طلاق زن قبل از پرداخت کامل مهریه وجود دارد :
الف ) اگر مرد توان پرداخت مهریه زن را نداشته باشد در این صورت می تواند دادخواست اعسار بدهد که در صورتی که عدم توانایی مالی مرد برای دادگاه ثابت شد و دادگاه درخواست اعسار او را پذیرفت می تواند پرداخت مهریه زن را به صورت اقساطی کند در این صورت اقساط بعد از ثبت طلاق پرداخت خواهد شد و اگر پرداخت نشود زن می تواند به اجراییات دادگستری مراجعه کند .
ب ) اگر مرد حقوق مالی زن را نداده باشد مثل مهریه ، نفقه ، اجرت المثل و نحله طلاق ثبت نمی شود مگر اینکه زن رضایت به ثبت طلاق بدهد .
شرط بعدی که مرد خواهان طلاق بدون دلیل زن باید به آن عمل کند پرداخت نفقه زن است که مقدار آن را دادگاه بر اساس شئونات اجتماعی و خانوادگی زن تعیین می کند و مرد بایستی بپردازد ، بعد از طلاق دادن زن توسط مرد ، زن باید سه ماه عده طلاق نگه دارد در این سه ماه چون طلاق از طرف مرد طلاق رجعی محسوب می شود پرداخت نفقه زن در این سه ماه بر عهده مرد است .
پرداخت اجرت المثل ایام زوجیت به زن یکی از شرایطی است که مرد خواهان طلاق بدون دلیل زن بایستی به آن عمل کند ، البته اگر زن تقاضای اجرت المثل کند و شرایط گرفتن اجرت المثل هم داشته باشد که عبارت است از :
ثابت شود زن به دستور شوهر کارهایی انجام داده که شرعا به عهده اش نبوده است .
زن برای انجام کارهای خانه قصد این را نداشته باشد که این کار ها را رایگان انجام دهد .
زن کارهایی انجام داده باشد که عرفا دارای مزد باشد .
پرداخت نحله به زن از دیگر شرایطی است که مرد خواهان طلاق بدون دلیل زن باید به آن عمل کند ، البته نحله نیز زمانی به زن تعلق می گیرد که طلاق به درخواست مرد باشد و مرد دلیل محکمه پسندی مانند عدم تمکین ، سوءرفتار زن و غیره نداشته باشد و اجرت المثل هم به زن تعلق نگرفته باشد در این صورت دادگاه از باب بخشش مبلغی تعیین می کند تا مرد به زن بپردازد .
پرداخت نصف دارایی شوهر به زن یا تقسیم اموال شوهر باز هم یکی دیگر از شرایط طلاق دادن زن بدون دلیل از سوی مرد است . این شرط که یکی از شروط دوازده گانه ضمن عقد ازدواج است اگر توسط مرد امضا شده باشد هنگام طلاق به درخواست مرد یا درخواست طلاق از طرف زن که همراه با دلیل محکمه پسندی برای دادگاه است بایستی آن را به زن پرداخت کند .
ضمن بیان این شرایط به این نتیجه می رسیم که تا مرد حقوق مالی متعلق به زن را مثل مهریه ، نفقه ، اجرت المثل ، نحله و شرط تنصیف دارایی به او پرداخت نکند صیغه طلاق جاری نخواهد شد مگر اینکه مرد داخواست اعسار بدهد و دادگاه آن را بپذیرد یا زن رضایت به خواندن و ثبت صیغه طلاق بدهد .
اما اگر مرد حقوق مالی را به زن پرداخت کند دیگر مانعی برای طلاق دادن زن نیست حتی اگر زن به طلاق اعتراض کند و رضایت به طلاق نداشته باشد این اعتراض و عدم رضایت اثری در اجرای صیغه طلاق و دادن گواهی عدم امکان سازش از سوی دادگاه به مرد نخواهد داشت .
در توضیحات قبلی مقاله کامل توضیح داده شد که مرد اگر می خواهد زن خود را بدون دلیل محکمه پسند مانند عدم تمکین یا سوءرفتار زن و موارد دیگری ( که از نظر قانون و قاضی دادگاه برای طلاق زن دلیل محکمه پسند محسوب می شود ) طلاق دهد باید برای اینکه صیغه طلاق اجرا شود و در شناسنامه ثبت شود تمامی حقوق مالی زن را به او پرداخت کند یا تکلیف پرداخت آن را روشن کند .
اما گفته شد که دو استثناء وجود دارد که بدون پرداخت حقوق مالی به زن هم صیغه طلاق جاری می شود و هم طلاق در شناسنامه ثبت می شود که عبارت است از :
دادگاه دادخواست اعسار مرد از پرداخت را بپذیرد و پرداخت حقوق مالی را به صورت قسطی کند .
خود زن در صورت عدم پرداخت حقوق مالیش از جانب مردی که می خواهد او را طلاق دهد رضایت به اجرا و ثبت صیغه طلاق بدهد اما باید به این نکته هم توجه کرد که رضایت زن به این معنا نخواهد بود که طلاق به طلاق توافقی تبدیل شده است .
اما اگر مرد دادخواست طلاق بدهد یعنی طلاق از طرف مرد باشد و برای این کار یعنی جدایی از زن و پایان دادن به زندگی مشترک دلیل محکمه پسند داشته باشد مانند عدم تمکین زن یا سوءرفتار زن و موارد دیگری که از نظر قانون و قاضی دادگاه برای طلاق زن دلیل محکمه پسند محسوب می شود ، دیگر لازم نیست مرد خواهان طلاق به جز مهریه زن ، پرداخت دیگری به زن داشته باشد منظور از پرداخت دیگر همان پرداخت نفقه ، اجرت المثل ، نحله و شرط تنصیف دارایی توسط مرد به زن می باشد .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد طلاق دادن زن بدون دلیل ؛ مدارک و مراحل آن به کانال تلگرام حقوق خانواده مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون طلاق دادن زن بدون دلیل ؛ مدارک و مراحل آن پاسخ دهند .
برای مشاوره طلاق دادن زن بدون دلیل
برای مشاوره طلاق دادن زن بدون دلیل
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©