در پاسخ به این سوال که برای دریافت کارت بازرگانی به کجا مراجعه نماییم؛ می بایست بیان نمود که متقاضی به منظور دریافت این کارت، می بایست به سامانه جامع تجارت مراجعه نموده و مراحل ثبت درخواست را در این سایت طی نماید. پس از آن شخص می بایست به سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند وارد شده و ادامه مراحل را از این سایت دنبال نماید.
برای مشاوره دریافت کارت بازرگانی
برای مشاوره دریافت کارت بازرگانی
کارت بازرگانی برای افرادی که در حوزه های اقتصادی مختلف مشغول به تجارت هستند، امری بسیار ضروری و مهم به حساب می آید. با توجه به قانون تجارت و گمرک کشور، برای آن که فعالیت افراد و فعالان اقتصادی در حوزه های اقتصادی و تجاری مختلف مورد تایید قرار بگیرد، برای هر شخص چه به صورت حقیقی و چه به صورت حقوقی، کارت بازرگانی در نظر گرفته می شود.
از جمله مهمترین موارد مصرف کارت هوشمند بازرگانی می توان به پرداخت هزینه گمرک با استفاده از این کارت، ثبت انواع مختلف سفارش کالا و ترخیص کردن از گمرک، وارد نمودن کالاهای مختلف از مناطق آزاد کشور و همچنین صادر کردن محصولاتی که با قوانین جمهوری اسلامی ایران دارای مغایرت نیستند، اشاره نمود. با این حال؛ تمامی افرادی که که قصد دریافت کارت بازرگانی را دارند، ملزم هستند که با شرایط لازم برای دریافت این کارت آشنایی داشته باشند.
از این رو، در این مقاله، کارت بازرگانی و انواع آن معرفی شده و به شرایط آن پرداخته می شود. در ادامه، به این پرسش پاسخ داده می شود که برای دریافت کارت بازرگانی به کجا مراجعه نماییم. در نهایت نیز، مراحل و نحوه دریافت کارت بازرگانی ارائه می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با همراه باشید.
کارت بازرگانی که متفاوت از کارت عضویت اتاق بازرگانی بوده، یک کارت الکترونیکی به حساب می آید که تمامی افراد حقیقی و حقوقی و فعالان اقتصادی اجازه دارند تا این کارت را دریافت کرده و در زمینه صادرات و واردات کالاهای مختلف به فعالیت بپردازند. بنا بر به قوانین تجارت حاکم بر کشور، افراد و گروه هایی که مجوز لازم برای انجام مبادلات در زمینه های مختلف بازرگانی را در اختیار دارند، می توانند در حوزه صادرات و واردات نیز وارد عمل شده و فعالیت های قانونمند خود را دنبال نمایند.
نهاد و ارگانی که وظیفه صادر کردن کارت هوشمند بازرگانی را بر عهده دارد، اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و زیرمجموعه های آن نظیر اتاق بازرگانی تهران می باشد. یکی از لازمه های دریافت کارت بازرگانی برای اشخاص حقوقی این است که متقاضی یک شرکت و یا موسسه به ثبت رسانده باشد تا به عنوان متقاضی این کارت به حساب بیاید.
کارت بازرگانی، همانند مجوز فعالیت اقتصادی مناطق آزاد، انواعی دارد که از جمله این انواع می توان به کارت های بازرگانی تجاری، کارتهای بازرگانی موردی، کارت های بازرگانی از نوع صنعتی و یا تولیدی و همچنین کارت های بازرگانی خدماتی اشاره نمود که هر کدام در نوع خودشان در موارد مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.
همچنین لازم به ذکر است که در یک تقسیم بندی دیگر، می توان کارت بازرگانی را به دو نوع حقیقی و حقوقی تقسیم نمود. در مزیت های مربوط به کارت بازرگانی حقیقی و کارت بازرگانی حقوقی، هیچ گونه تفاوتی وجود ندارد. تنها تفاوت میان کارت حقیقی بازرگانی و کارت حقوقی بازرگانی نوع محاسبه مالیات بر درآمد برای آن ها می باشد. برای توضیح بیشتر در این مورد باید بیان نمود که تمامی شرکت ها و دارندگان کارت حقوقی بازرگانی باید میزان ثابت ۲۵ درصد مالیات بر درآمد پرداخت کنند. در صورتی که مالیات اشخاص حقیقی دارنده این نوع کارت، با توجه به میزان درآمد متفاوت است.
از جمله مهم ترین موارد مصرف کارت هوشمند بازرگانی می توان به پرداخت گمرک با استفاده از این کارت، ثبت انواع مختلف سفارش کالا و ترخیص کردن از گمرک، وارد نمودن کالاهای مختلف از مناطق آزاد کشور و همچنین صادر کردن محصولاتی که با قوانین جمهوری اسلامی ایران دارای مغایرت نیستند؛ اشاره نمود.
زمانی که فردی قصد دارد تا برای دریافت کارت بازرگانی، از طریق سامانه کارت بازرگانی، اقدام کند، لازم است تا یک سری شرایط لازم را داشته باشد و یا در صورت لزوم نسبت به ایجاد شرایط دریافت کارت بازرگانی مورد نظر اقدامات لازم را انجام دهد. این شرایط عبارتند از:
اولین و مهمترین شرط برای دریافت این نوع کارت این مورد می باشد که فردی که به عنوان درخواست کننده اقدام می کند، حتما باید تابعیت ایرانی داشته باشد.
شرط بعدی برای دریافت کارت هوشمند بازرگانی داشتن یک حساب بانکی معتبر در نزد یکی از بانک های معتبر و زیر نظر بانک مرکزی می باشد.
لازم است فرد درخواست کننده گواهی عدم سوء پیشینه را ارائه کرده و همچنین هیچ گونه گزارشی در مورد ورشکستگی فرد وجود نداشته باشد.
فرد نباید در پیشینه خود هیچ گونه محکومیت کیفری داشته باشد و در صورت داشتن چنین مواردی، از دریافت این کارت محروم می گردد.
داشتن حداقل سه سال سابقه فعالیت در یکی از زمینه های تجاری که ترجیحا مربوط به زمینه مورد نظر باشد، از دیگر شرط های دریافت کارت بازرگانی می باشد.
برای آن که متقاضی به عنوان دارنده کارت هوشمند بازرگانی، بتواند فعالیت خود را دنبال کند؛ حتما لازم است تا یک دفتر و یا واحد تجاری برای انجام فعالیت های خود داشته باشد.
فرد درخواست کننده حتما باید مدرک تحصیلی دانشگاهی معتبر ارائه نماید و در صورتی که نسبت به تولید کالا اقدام می کند، حتما باید مجوز لازم را از طریق وزارت تولید کشور دریافت نموده و همچنین اظهارنامه ثبتی نیز ارائه نماید.
لازم به ذکر است، به موجب تصویب نامه هیات وزیران در آخرین روز کاری سال 1401، در خصوص اصلاحیه ماده 10 آئین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات، شرایط سنی برای دریافت کارت بازرگانی از 23 سال به حداقل 20 سال کاهش یافته است.
در قسمت های پیشین مقاله به توضیح کارت بازرگانی و انواع آن پرداخته و شرایط لازم برای دریافت این کارت را بیان نمودیم. یکی از سوالات متداولی که در خصوص کارت بازرگانی برای متقاضیان مطرح می شود؛ این است که برای دریافت کارت بازرگانی به کجا مراجعه نماییم؟
در پاسخ به این پرسش، می بایست بیان نمود که در حال حاضر، دولت به منظور رفاه حال متقاضیان و نیز صرفه جویی در وقت و هزینه آنان، سامانه صدور کارت بازرگانی را راه اندازی نموده است. با توجه به بخشنامه شماره 99/100/13483 سازمان توسعه تجارت ایران، درخواست صدور و تمدید کارت بازرگانی از سامانه جامع تجارت به آدرس ntsw.ir آغاز شده و در سامانه کارت بازرگانی هوشمند، ادامه می یابد.
به منظور ثبت درخواست صدور کارت بازرگانی از طریق سامانه جامع تجارت، متقاضی در ابتدا؛ می بایست در این سایت ثبت نام نموده و احراز هویت نماید. پس از آن، شخص می تواند از طریق منوی حساب کاربری خود در سامانه جامع تجارت، درخواست صدور کارت بازرگانی خود را دنبال نماید.
همانطور که در قسمت قبلی مقاله، بیان گردید، متقاضیان به منظور ثبت درخواست صدور کارت بازرگانی می بایست به سامانه جامع تجارت ایران، به نشانی اینترنتی ntsw.ir مراجعه نموده و سپس ادامه مراحل را در سامانه کارت بازرگانی هوشمند دنبال نمایند. به منظور آشنایی متقاضیان، این قسمت از مقاله، به بیان مراحل و نحوه دریافت کارت بازرگانی هوشمند اختصاص داده شده است.
به این منظور، متقاضی می بایست نشانی اینترنتی ntsw.ir را در مرورگر خود وارد نموده و مطابق با تصویر زیر به صفحه اصلی این سایت وارد شود. پس از آن، شخص می بایست نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد ننموده و به حساب کاربری خود وارد شود.
پس از آن، متقاضی می بایست نقش خود را انتخاب نماید.
در مرحله بعدی؛ فرد باید از منوی سمت راست عملیات پایه، بارگذاری صلاحیت ها، سربرگ کارت بازرگانی، درخواست صدور یا تمدید را انتخاب نماید.
پس از طی نمودن مراحل ثبت درخواست در سامانه جامع تجارت، متقاضی می بایست وارد سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند sso.iccima.ir، شده و پس از درج نام کاربری، وارد سامانه شده و ادامه مراحل ثبت درخواست کارت بازرگانی را طی نماید.
پس از تکمیل فرم ثبت نام، درخواست گرفتن کارت بازرگانی هوشمند برای اشخاص حقیقی و حقوقی داوطلب به اداره صمت استان ارسال شده و مورد بررسی قرار می گیرد. در صورت تایید سازمان صمت، پرونده جهت بررسی به اتاق بازرگانی ارسال شده و در صورت تایید این اتاق، نیز پرونده برای چاپ ارسال می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دریافت کارت بازرگانی در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دریافت کارت بازرگانی پاسخ دهند.
برای مشاوره دریافت کارت بازرگانی
برای مشاوره دریافت کارت بازرگانی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©