دینا / سرمایه گذاری / بازار سرمایه و بورس / زمان فروش پالایش یکم

زمان فروش پالایش یکم

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

با توجه به اعلام دولت مبنی بر بازگشایی سهام صندوق پالایشی یکم یا همان دارا دوم که مهلت پذیره نویسی آن در 30 شهریور ماه سال جاری به پایان رسید قرارا بود تا سهامداران از 11 آذر ماه قادر به خرید و فروش و انجام معاملات سرمایه گذاری بر روی سهام این etf باشند و به همین دلیل دولت مجوز بازگشایی و معامله در این نماد را  رد این تاریخ صادر کرده است .

 

دومین صندوق واسطه گری مالی دولتی با نماد صندوق پالایشی یکم متشکل از سهام اضافی دولت در شرکت های پالایشی و پتروشیمی ( با نماد های شتران ، شپنا ، شبندر و شبریز ) بوده که در اوایل شهریور ماه سال 99 پذیره نوسی آن آغاز و پس از دو دوره تمدید این مهلت پذیره نویسی در 30 شهریور ماه و با مشارکت 4 میلیون سرمایه گذار که در حدود دو برابر بیشتر از مقدار دارا یکم بود به پایان رسید و نماد آن بر طبق قانون بازار سرمایه به مدت یک ماه بسته شد .

با اعلام دولت مبنی بر بازگشایی سهام صندوق ETF پالایشی یکم مانند صندوق دارا یکم یک ماه پس از پایان مهلت پذیره نویسی ، 11 آذر ماه به عنوان تاریخ بازگشایی این نماد و امکان انجام معاملات بر روی سهام دارا دوم اعلام شد ه است .

با توجه به آماده سازی شرایط عرضه سومین صندوق واسطه گری به بازار سرمایه همانطور که پیش بینی شد در تاریخ 11 آذر ماه نماد دارا دوم بازگشایی خواهد شد . اما سوالی که برای سرمایه گذاران و دارندگان این سهام وجود دارد تاریخ دقیق فروش دارا دوم و نحوه فروش آن می باشد که در ادامه به ارائه مطالبی در این رابطه پرداخته شده است .

زمان بازگشایی پالایشی یکم برای انجام معامله

همانطور که گفته شد بر طبق اعلام دولت این احتمال می رفت که مانند صندوق دارا یکم نماد پالایشی یکم نیز یک ماه پس از پایان مهلت پذیره نویسی آن یعنی در اوایل آذر ماه بازگشایی شده و سهامداران قادر به فروش دارا دوم  و انجام معاملات سرمایه گذاری بر روی این صندوق باشند ، اما با توجه به شرایط بازار و سایر عوامل تاثیر گذار این امکان در حال حاضر برای آن ها فراهم نشده است .

اما با توجه به گزارش ناظر بازار سرمایه 11 آذر ماه روز آغاز رسمی معاملات ثانویه بر روی سهام پالابشی یکه می باشد . همچنین با توجه فراهم کردن شرایط عرضه سومین صندوق ETF واسطه گری مالی دولتی با عنوان صندوق دارا سوم تا اوخر آذر ماه می باشد لذا پیش بینی می شود که به زودی صندوق دارا دوم با نماد پالایشی یکم در بازار سرمایه بازگشایی شده و امکان فروش این سهام برای دارندگان آن فراهم شود .

تاریخ  دقیق فروش پالایشی یکم در تاریخ 11 آذر ماه 99 اعلام شده است .

شرایط فروش پالایشی یکم

همانند فروش صندوق دارا یکم برای فروش پالایشی یکم نیز شرایطی وجود دارد که سهامداران آن در هنگام فروش و انجام معاملات سرمایه گذاری بر روی این سهم لازم است که این نکات را مورد توجه قرار دهند . این شرایط عبارتند از :

 دولت به منظور کمک به اقشار ضعیف تر جامعه و همچنین تشویق افراد برای ورود به بازار سرمایه معاملات پالایشی یکم را معاف از مالیات کرده است .

 برخلاف خرید صندوق دارا دوم که داشتن کد بورسی الزامی نبوده و با ارائه کد ملی نیز امکان خرید سهام آن وجود داشت ، برای فروش این صندوق ثبت نام سجام و دریافت کد بورسی الزامی می باشد .

 برای خرید و فروش و انجام معاملات سرمایه گذاری بر روی سهام این صندوق محدودیت سنی تعریف نشده است .

 بر خلاف ETF دارا یکم فاصله زمانی پایان مهلت پذیره نویسی با تاریخ بازگشایی نماد این صندوق در بازار سرمایه بیشتر از یک ماه به طول انجامید .

روش های فروش سهام پالایشی یکم

از آنجایی که شرایط فروش سهام دارا دوم متفاوت از شرایط خرید آن می باشد لذا لازم است تا در اینجا به ذکر چند نکته در رابطه با نحوه فروش دارا دوم و روش های انجام آن اشاره شود که عبارتند از :

 همانطور که گفته شد برخلاف خرید سهام دارا دوم که نیازی به داشتن کد بورسی نبود ، برای فروش آن داشتن کد بورسی و ثبت نام سامانه سجام الزامی می باشد . از این رو تمامی افرادی که با کد ملی و مراجعه به بانک ها سهام پالایشی یکم را خریداری کرده اند برای فروش این سهام و انجام معاملات بر روی آن ملزم به داشتن کد بورسی می باشند .

 برای دریافت کد بورسی باید در سامانه سجام ثبت نام به عمل آورده و مراحل احراز هویت حضوری و یا اینترنتی را نیز به طور کامل انجام شود .

 تمامی سرمایه گذاران برای انجام فعالیت های سرمایه گذاری خود در بازار بورس نیازمند ثبت نام در یک کارگزاری معتبر و ایجاد یک حساب کاربری در آن برای خود هستند . این کارگزاری ها به عنوان واسطه برای انجام معاملات ، ثبت سفارشات خرید و فروش ، پرداخت مبلغ حاصل از فروش سهام و ... عمل می کنند .

 در صورتی که شرایط بازار را رو به رشد پیش بینی کردید اقدام به فروش سهام خود نکرده و صبر کنید تا در زمان مناسب حداکثر سود ممکن را از فروش آن بدست آورید . همچنین برای پیش بینی روند رشد سهم های موجود در صندوق دارا دوم خود می توانید از محاسبه NAV ( ارزش ذاتی یا ارزش خالص دارایی‌های یک شرکت ) این سهم ها استفاده کنید .

 افرادی که دارای کد بورسی بوده اند اما سهام پالایشی یکم را از طریق بانک ها خریده اند برای اینکه این نماد وارد برتفوی آن ها شود باید پس از ورود به حساب کاربری خود در کارگزاری از قسمت معاملات آنلاین گزینه تغییر ناظر را انتخاب و بدین صورت سهام پالایشی یکم را وارد پرتفوی خود کنند .

 توصیه می شود که به هیچ عنوان بدون داشتن مطالعه کافی و دریافت مشاوره سرمایه گذاری مناسب اقدام به ورود در بازار سرمایه نکرده زیرا در این حالت به دلیل نداشتن تجربه و آگاهی کامل از روند بازار ریسک تحمیل زیان بسیار زیاد می باشد .

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد زمان فروش پالایش یکم در کانال تلگرام سرمایه گذاری عضو شوید ، همچنین کارشناسان مرکز مشاوره سرمایه گذاری دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون زمان فروش پالایش یکم پاسخ دهند .