برای مشاوره مجازات سرقت حدی
برای مشاوره مجازات سرقت حدی
سرقت به معنای ربودن مالی است که متعلق به دیگری است . در قانون سرقت به دو دسته سرقت تعزیری و سرقت حدی تقسیم می شود . تفاوت این دو نوع سرقت در شرایط تحقق و در نتیجه مجازات آن است . سرقت حدی یا سرقت مستوجب حد ، سرقتی با مجازات حدی است که در قانون شرایط و مجازات آن به طور دقیق بیان شده است . حد در لغت به معنای منع است . مجازات حدی هم به عنوان یک مجازات اصلی ، با هدف منع مرتکب در نظر گرفته شده است . مجازات برای سرقت حدی دارای چند مرحله است و بین کسی که برای بار اول مرتکب این جرم شده است و کسی که برای مرتبه دوم یا چندم اقدام به ارتکاب این جرم کرده است تفاوت وجود دارد . از این رو در این مقاله مجازات سرقت حدی برای بار اول ، مجازات سرقت حدی برای بار دوم ، مجازات سرقت حدی برای بار سوم و مجازات سرقت حدی برای بار چهارم را بررسی می کنیم .
اگر سارق برای بار اول مرتکب جرم سرقت حدی شود مجازات او قطع چهار انگشت دست راست سارق از انتهای آن است . قطع انگشتان به گونه ای است که انگشت شست و کف دست باقی بماند . در صورتی که سارق دست راست نداشته باشد ، بر حسب مورد قاضی برای او یکی از مجازاتهای تعزیری را در نظر خواهد گرفت .
اگر سارق یک بار مرتکب جرم سرقت حدی شود و بابت آن مجازات شود اما برای بار دوم نیز دست به ارتکاب این جرم بزند ، مجازات او متفاوت است . طبق قانون مجازات سارق در مرتبه دوم ارتکاب سرقت حدی قطع پای چپ از پایین برآمدگی است به نحوی که نصف قدم و مقداری از محل مسح باقی بماند . مانند مجازات سرقت حدی برای بار اول ، اگر سارق پای چپ نداشته باشد ، بر حسب مورد قاضی برای او یکی از مجازاتهای تعزیری را در نظر خواهد گرفت .
اگر دست راست سارق برای بار اول و دست چپ سارق برای بار دوم ارتکاب جرم سرقت حدی ، قطع شود ، به مجازات سرقت حدی برای بار سوم محکوم خواهد شد . مجازات سرقت حدی برای مرتبه سوم ، حبس ابد است . البته در شرایطی امکان عفو متهم هست . در صورتی که مرتکب در طول حبس توبه کند و مقام رهبری نیز آزادی او را مصلحت بداند و با عفو او موافقت کند ، سارق از حبس آزاد خواهد شد . هم چنین مقام رهبری می تواند مجازات او را به مجازات تعزیری دیگری تبدیل کند .
اگر سارق برای بار چهارم نیز اقدام به سرقت حدی کند ، مجازات او اعدام خواهد بود . حتی اگر این سرقت را در زندان انجام دهد باز هم به اعدام محکوم خواهد شد .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مجازات سرقت حدی ، به کانال تلگرام حقوق کیفری مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مجازات سرقت حدی پاسخ دهند .
برای مشاوره مجازات سرقت حدی
برای مشاوره مجازات سرقت حدی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©