دینا / خانواده / سایر موضوعات خانواده / انواع قرابت مطابق قانون مدنی

انواع قرابت مطابق قانون مدنی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله انواع و اقسام قرابت اعم از قرابت نسبی ، قرابت سببی و قرابت رضاعی را مورد بررسی قرار می دهیم .

 

یکی از موضوعات مهم در فقه اسلامی ، احکام مربوط به قرابت و خویشاوندی است . به تَبَع فقه ، در قانون مدنی موادی به بحث مربوط به خویشاوندی و انواع آن اختصاص یافته است . از آن رو که در قانون مدنی ، تکالیفی در ارتباط با برخی خویشاوندان مقرر شده است ، شناختن رابطه خویشاوندی و انواع آن موضوعی مهم است . همچنین ، آثار قرابت سبب می شود که اطلاع از انواع قرابت که در قانون مشخص شده اند ضروری شود . مطابق قانون مدنی انواع قرابت را می توان به قرابت نسبی ، سببی و رضاعی تقسیم کرد . به همین دلیل ، در این مقاله به پیروی از قانون مدنی انواع و اقسام قرابت اعم از قرابت نسبی ، قرابت سببی و قرابت رضاعی را مورد بررسی قرار می دهیم .

قرابت نَسَبی

یکی از اقسام قرابت ، مطابق قانون مدنی قرابت نسبی است . همانطور که از نام آن پیداست ، قرابت نسبی نوعی از قرابت یا خویشاوندی است که به موجب رابطه خونی و نَسَبی میان دو شخص ایجاد می شود . قانون مدنی در ماده 1032 قانون مدنی قرابت نسبی و طبقات آن را با تفصیل بیان کرده است . به عنوان مثال ، رابطه پدر فرزندی از مصادیق مهم قرابت نسبی است . یا رابطه میان مادر و فرزند ، خواهر و برادر ، عمو و عمه و خاله و دایی . به هر حال ، در خصوص شناسایی مصادیق خویشاوندان نسبی ملاک قرار می گیرد ، رابطه ای است که به واسطه تولد یا منتهی شدن دو نفر به یک نسل واحد بوجود می آید . برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره قرابت نسبی و طبقات آن کلیک کنید .  

قرابت سَببی

یکی دیگر از انواع قرابت که در کنار قرابت نسبی از اهمیت فراوانی برخوردار است ، قرابت سببی است . قرابت سببی نوعی از خویشاوندی است که به موجب ازدواج میان اشخاص پدید می آید . یکی از مصادیق بارز قرابت سببی رابطه زن و شوهری است . به موجب ماده 1033 قانون مدنی هرکس که با دیگری ازدواج کند ، با تمام اقربای نسبی او قرابت سببی خواهد داشت . بعنوان مثال ، پدر و مادر زن یک مرد اقربای سببی آن مرد نیز محسوب می شوند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد قرابت سببی و طبقات آن کلیک کنید .

قرابت رضاعی

بر اساس قانون مدنی یکی دیگر از اقسام قرابت ، قرابت رضاعی است . خویشاوندی رضاعی در صورتی بوجود می آید که یک طفل با شرایط معینی که در ماده 1046 قانون مدنی مشخص شده اند از زنی به غیر مادر خود شیر بخورد که در این صورت قرابتی میان طفل و آن زن بوجود می آید که به آن قرابت رضاعی گفته می شود . لذا یکسری از محدودیت هایی برای ازدواج ایجاد می شود که مطابق محدودیت های قرابت نسبی برای ازدواج است . یعنی همانطور که شخص نمی تواند با خواهر یا مادر خودش ازدواج کند ، با خواهر و مادر رضاعی اش نیز نمی تواند ازدواج کند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد قرابت رضاعی و شرایط تحقق قرابت رضاعی کلیک کنید . 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص انواع قرابت در قانون مدنی ، به کانال تلگرام حقوق خانواده مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون انواع قرابت پاسخ دهند .