بر طبق قانون بیمه بیکاری سازمان تامین اجتماعی و وزارت کار و امور اجتماعی موظف به پرداخت حق بیمه بیکاری به مقداری مشخص در یک بازه زمانی محدود به افرادی که مشمول شرایط دریافت آن هستند می باشند . در این راستا سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری به نشانی bimebikari.mcls.gov.ir برای ثبت اینترنتی این درخواست از سوی وزارت کار ، رفاه اجتماعی تهیه و در اختیار عموم مردم قرار گرفته است .
برای مشاوره ورود به سایت بیمه بیکاری
برای مشاوره ورود به سایت بیمه بیکاری
در شرایط فعلی اقتصاد کشور و وجود بحران های مالی ، تورم بالا ، نوسانات شدید قیمتی ، وجود تحریم های بین المللی شدید و سایر مواردی که در اقتصاد کشور ما وجود دارد سبب شده تا هر روزه افراد بیشتری شغل خود را به طور ناخواسته از دست بدهند ، وجود چنین شرایطی باعث ایجاد نگرانی های زیادی برای این افراد در رابطه با از دست دادن شغل و نداشتن منبع درآمدی شده است .
از این رو دولت به منظور حمایت از این قشر و برقراری عدالت اجتماعی در رابطه با آنها در سال 1369 اقدام به ایجاد قانونی با عنوان قانون بیمه بیکاری نمود . با وجود این قانون افرادی که به طور ناخواسته از کار اخراج و یا به هر نحوی بیکار شده اند در صورت داشتن شرایط مورد نیاز این قانون مشمول بیمه بیکاری گشته و سازمان تامین اجتماعی موظف به پرداخت حق بیمه بیکاری به وی خواهد بود . در این راستا وزارت کار و رفاه اجتماعی سامانه ای را طراحی کرده است که افراد به وسیله آن بدون نیاز به مراجعه حضوری و به صورت اینترنتی درخواست خود را ثبت کنند.
در این مقاله به این پرسش که بیمه بیکاری چیست پاسخ داده شده و در ادامه بررسی شرایط تعلق گرفتن قبل از ثبت درخواست بیمه بیکاری، نحوه ثبت درخواست در سامانه بیمه بیکاری، ورود به سامانه بیمه بیکاری و همچنین ورود به سامانه بیمه بیکاری با کد رهگیری توضیح داده خواهد شد تا خوانندگان مقاله اطلاعات کامل و جامع درباره سامانه بیمه بیکاری و شرایط درخواست بیمه بیکاری بدست آورند. جهت کسب اطلاعات بییشتر در خصوص سایت واریز بیمه بیکاری با ما همراه باشید.
در سال 1369 قانون بیمه بیکاری به منظور حمایت از اقشار ضعیف جامعه و افرادی که به صورت غیر ارادی علی رغم میل باطنی خود بیکار شده اند در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید . بر اساس این قانون پس از ثبت نام بیمه بیکاری افرادی که شامل این بیمه شده و در مدت زمان مشخصی که به عنوان مهلت ارائه درخواست بیمه بیکاری تعیین شده است اقدام کرده و سازمان بیمه با درخواست آنها موافقت کند ، مبلغ مشخصی با عنوان حق بیمه بیکاری تا مدت زمان محدودی به ایشان تعلق خواهد گرفت.
میزان مبلغ بیمه بیکاری پرداخت شده به این افراد معادل 55 % متوسط حقوق روزانه آنها بوده و در صورتی که این افراد کسانی را تحت تکلف خود داشته باشند به ازای هر شخص مقدار 10 درصد به حداقل دستمزد دریافتی وی اضافه می شود ، مجموع بیمه بیکاری پرداخت شده نباید کمتر از حداقل دستمزد دریافتی وی بوده و باید بیشتر از 80 درصد متوسط حقوق او باشد .
بنابراین بیمه بیکاری نوعی حمایت اجتماعی بوده که به افرادی تعلق میگیرد که به طور ناخواسته و غیرارادی شغل خود را از دست دادهاند و در جستجوی شغل جدید هستند و هدف اصلی این بیمه کاهش اثرات ناشی از بیکاری و فراهم آوردن درآمد حداقلی برای سپری کردن دوره بیکاری است.
طبق قوانینی که در بیمه تامین اجتماعی تعریف شده است بیمه بیکاری به تمامی افراد تعلق نمی گیرد و به افراید تعلق می گیرد که شرایط تعیین شده از سوی بیمه را داشته باشند در این بخش شرایط تعلق بیمه بیکاری توضیح داده خواهد شد.
شرایط تعلق گرفتن بیمه بیکاری عبارت است از:
افراد تحت پوشش تامین اجتماعی و قانون کار باشند
افراد بیاد دارای ملیت ایرانی بوده و تبعه کشورهای خارجی نباشند.
مستمری بگیر، بازنشسته یا از کار افتاده نباشند.
حداقل سابقه پرداخت بیمه 6 ماه داشته باشد.
دارای شغل آزاد یا بیمه اختیاری نباشد.
از محل کار به خواست کارفرما اخراج شده باشند.
مردان باید دارای کارت پایان خدمت یا گواهی اشتغال به تحصیل داشته باشند.
افرادی که کارفرمای آنها در حین اشتغال، برایشان حق بیمه بیـکاری پرداخت کرده باشد.
فرد بیمه شده ملزم به ارائه گزارش بیکاری و مدارک مورد نیاز آن به علاوه درخواست خود برای دریافت حق بیمه بیکاری حداکثر تا 30 روز بعد از بیکار شدن وی می باشد. در صورت اشتغال مجدد به کار فرد حق بیمه از وی صلب خواهد شد . پرداخت حق بیمه تنها در مدت محدودی که تعریف شده است پرداخت می شود و بعد از آن حتی در صورتی که بیمه شده موفق به یافتن شغل نشده باشد پرداخت حق بیمه بیکاری وی قطع خواهد شد .
تاکنون به این پرسش که بیمه بیکاری چیست پاسخ داده شده و بررسی شرایط تعلق گرفتن قبل از ثبت درخواست بیمه بیکاری و نحوه ثبت درخواست در سامانه بیمه بیکاری توضیح داده شده در ادامه نحوه ورود به سامانه بیمه بیکاری توضیح داده خواهد شد.
همانطور که ذکر شد افراد برای دریافت بیمه بیکاری نیاز به مراجعه حضوری نداشته و می توانند به صورت الکترونیکی و اینترنتی تمام مراحل ثبت و درخواست بیمه بیکاری را از طریق سامانه جامع روابط کار به نشانی prkar.mcls.gov.ir انجام دهند.
در ابتدا افراد باید سامانه جامع روابط کار به نشانی prkar.mcls.gov.ir را در مرورگر تلفن همراه خود جستجو کنند سپس نام کاربری و رمز عبور و کد امنیتی درج شده در تصویر را در کادر مربوطه وارد کرده و بر روی گزینه ورود علامت بزنند.
افراد درصورتی که قبلا در سامانه حساب کاربری ایجاد نکرده اند ابتدا باید بر روی گزینه ایجاد حساب کاربری علامت بزنند و پس از تعیین و دریافت نام کاربری و رمز عبور طبق مراحل ذکر شده در فوق وارد سایت شوند و ثبت درخواست بیمه بیکاری را انجام دهند.
در شرایط فعلی مراجعه حضوری حداقلی افراد برای ثبت درخواست بیمه بیکاری یک امر بدیهی می باشد . در این راستا وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی به منظور ثبت درخواست بیمه بیکاری افراد به صورت اینترنتی سامانه بیمه بیکاری با آدرس bimebikari.mcls.gov.ir را طراحی و در اختیار عموم قرار داده است . در ادامه نحوه درخواست و ثبت نام در سامانه بیمه بیکاری توضیح داده خواهد شد.
در ابتدا افراد بریا ثبت درخواست بیمه بیکاری باید سایت بیمه بیکاری به نشانی prkar.mcls.gov.ir را در مرورگر تلفن همراه خود جستجو کرده و پس از ورود به صفحه اصلی سایت باید نام کاربری و رمز عبور و متن درج شده در تصویر را در کادر مربوطه وارد کرده و بر روی گزینه ورود علامت بزنند.
سپس افراد وارد سایت بیمه بیکاری خواهند شد که باید بر روی گزینه پنجره واحد خدمات کلیک کنند.
سپس بر روی گزینه پنجره خدمات علامت بزنند.
در ادامه باید بر روی گزینه درخواست بیمه بیکاری و شروع علامت بزنند.
سپس افراد وارد مراحل ثبت درخواست بیمه بیکاری شده که باید اطلاعات خواسته شده را در کادر مربوطه وارد کرده و مراحل را تا ثبت نهایی درخواست طی کنند.
لازم به ذکر است که افراد درصورتی که در سامانه بیمه بیکاری حساب کاربری ندارند ابتدا باید در سامانه ایجاد حساب کاربری کنند و پس از انتخاب نام کاربری و رمز عبور اقدام به ورود به سایت و ثبت درخواست بیمه بیکاری کنند.
در تیتر گذشته نحوه ورود به سایت بیمه بیکاری همراه با راهنمای تصویری توضیح داده شد. در این بخش نحوه ورود به سامانه بیمه بیکاری با کد رهگیری توضیح داده خواهد شد. همانطور که ذکر شد افراد برای ثبت درخواست بیمه بیکاری باید وارد سامانه جامع روابط کار به نشانی prkar.mcls.gov.ir شوند و درخواست بیمه بیکاری خود را ثبت نمایند.
متقاضیان پس از ثبت کامل درخواست بیمه بیکاری خود در سامانه کدرهگیری دریافت می کنند که برای پیگیری درخواست خود به این کدرهگیری نیاز دارند حال افراد بسیاری قصد ورود به سامانه بیمه بیکاری با کد رهگیری را دارند.
لازم به ذکر است که امکان ورود به سامانه بیمه بیکاری با کد رهگیری وجود ندارد و افراد برای ورود به سامانه بیمه بیکاری یا باید از طریق داشتن نام کاربری و رمزعبور که در هنگام ایجاد حساب کاربری در سامانه انتخاب کرده اند وارد سامانه شوند یا برروی گزینه ورود از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند کلیک نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ورود به سایت بیمه بیکاری در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون ورود به سایت بیمه بیکاری پاسخ دهند.
برای مشاوره ورود به سایت بیمه بیکاری
برای مشاوره ورود به سایت بیمه بیکاری
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©