طلاق توافقی یکی از انواع طلاق هاست که در آن طرفین اصولا در خصوص حقوق مالی و غیر مالی به توافق رسیده اند . زوجین در این نوع از طلاق می توانند وکیل گرفته و بدون حضور آن ها مراحل طلاق انجام گیرد البته اگر هر یک از آن ها قبل از صدور حکم عدم امکان سازش از طلاق پشیمان شود ، حکم طلاق صادر نخواهد شد .
برای مشاوره عدم حضور زوجین در طلاق توافقی
برای مشاوره عدم حضور زوجین در طلاق توافقی
طلاق توافقی یکی از انواع طلاق هاست که بیشترین سهم را در بین تمام طلاق ها داراست ، بنابراین اطلاع از احکام و شرایط آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است . به طور کلی بی دردسر ترین و سریع ترین نوع طلاق ، طلاق توافقی است و نکته بسیار حائز اهمیت در خصوص این نوع طلاق آن است که هر دو طرف باید در تمام مراحل رضایت کامل داشته باشند .
با توجه به مطالبی که گفته شد آیا عدم حضور زوجین در طلاق توافقی امکان پذیر است ؟ باید گفت که اگر زوجین یا یکی از آن ها وکیل داشته باشند ، امکان انجام تمام مراحل توسط وکیل فراهم بوده و نیازی به حضور طرفین نیست . در ادامه به توضیحات کاملی در خصوص عدم حضور زوجین در طلاق توافقی می پردازیم .
طلاق به سه دسته کلی تقسیم می شود که یکی از انواع آن طلاق توافقی است و برخلاف تصور عموم لزوما اینگونه نیست که در این نوع از طلاق زن حتما مهریه خود را ببخشد بلکه می تواند بدون بذل مهریه طلاق بگیرد و همه چیز بستگی به توافق دو طرف دارد .
اصولا در طلاق توافقی در خصوص عمده مسائل و حقوق مالی توافقات لازم از قبل بین زوجین انجام گرفته است و این توافقات از منظر دادگاه نیز محترم شناخته می شود . لازم به ذکر است که در صورتی که بین زوجین توافقاتی انجام گرفت اما طلاق اتفاق نیفتاد نمی توان به این توافقات استناد کرد فرضا زوجه در مقابل طلاق اقدام به بذل مهریه نماید در صورتی که طلاق به هر علتی اتفاق نیوفتد زوج نمی تواند ادعا کند که مهریه بخشیده شده است .
اقدام برای طلاق توافقی با وجود آنکه توافق بین طرفین وجود دارد تنها از طریق دادگاه های خانواده امکان پذیر بوده و زوجین نمی توانند بدون در دست داشتن گواهی عدم امکان سازش به دفترخانه برای انجام طلاق مراجعه نمایند .
زوجین برای انجام تمام مراحل طلاق توافقی می توانند وکیل گرفته و به جای آنکه خودشان شخصا به دادگاه یا دفترخانه مراجعه نمایند وکیل بفرستند . در واقع بجز جلسات مشاوره که حضور زوجین در آن الزامی است سایر مراحل می تواند بدون حضور آن ها و توسط وکیل دادگستری انجام گیرد .
لازم به ذکر است در مواردی که زن وکالت در طلاق را داراست می تواند حتی بدون حضور شوهر مراحل طلاق را انجام دهد ، همچنین می تواند بدون حضور زوج به یکی از دفاتر رسمی ثبت طلاق مراجعه نماید . اما در مواردی که زوجه حق وکالت در طلاق را نداشته باشد در صورت عدم حضور زوج در دفترخانه برای ثبت طلاق ، امکان ثبت طلاق وجود ندارد .
در حالتی که هنوز حکم دادگاه مبنی طلاق و به عبارتی گواهی عدم امکان سازش صادر نشده باشد و هر کدام از زوجین برای طلاق پشیمان شوند ، حکم طلاق صادر نخواهد شد . اما اگر بعد از صدور رای طلاق توافقی زن پشیمان شود ، شوهر می تواند بدون نیاز به حضور زن به دفترخانه برای ثبت طلاق مراجعه نماید .
لازم به ذکر است که عدم حضور زوجین در طلاق توافقی و حضور وکیل به جای آن ها در تمام مراحل به غیر از جلسات مشاوره امکان پذیر است .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد عدم حضور زوجین در طلاق توافقی در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون عدم حضور زوجین در طلاق توافقی پاسخ دهند .
برای مشاوره عدم حضور زوجین در طلاق توافقی
برای مشاوره عدم حضور زوجین در طلاق توافقی
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©