غایب مفقود الاثر کسی است که از غیبت او مدت مدیدی گذشته و به هیچ وجه خبری از او نباشد. اگر غایب نماینده قانونی نداشته باشد محکمه برای اداره اموال او یک امین تعیین می کند. همچنین لازم به ذکر است وفق ماده 1020 قانون مدنی در شرایط به خصوصی برای غایب حکم موت فوضی صادر شده و اموال او بین وراث تقسیم می شود.
برای مشاوره غایب مفقودالاثر
برای مشاوره غایب مفقودالاثر
غایب مفقود الاثر مقوله ای است که در گذشته بیشتر کاربرد داشته و امروزه با پیشرفت تکنولوژی امکان دسترسی به افراد و رد و بدل کردن اطلاعات با سهولت انجام می پذیرد. غایب کسی است که به هیچ وجه خبری از او نباشد و هیچ یک از خانواده، دوستان و آشنایان مدت ها از وی خبری نداشته باشند.
در اصطلاح حقوقی به شخصی که برای مدت طولانی از اقامتگاه خود دور شده و از وی خبری در دست نیست؛ غایب مفقودالاثر گفته می شود. چنین وضعیتی سبب می شود تا آثاری در رابطه با شخص غایب و نزدیکان وی به وجود بیاید. مثلا در صورتی که مردی برای مدت معینی (چهار سال) غایب شود، همسرش می تواند با رعایت شرایطی از وی طلاق بگیرد و یا اینکه حکم فوت فرضی وی صادر می شود که به موجب آن، ورثه او می توانند اموالش را تصرف کنند. برای اطلاع بیشتر از این آثار، ابتدا بایستی بدانیم به چه کسی عنوان غایب مفقودالاثر داده می شود.
از این روی با توجه به اهمیت آشنایی با قوانین مربوط غایب مفقود الاثر و شرایط صدور حکم موت فرضی در این مقاله به تشریح اینکه غایب مفقودالاثر به چه معناست و تعریف غایب مفقودالاثر خواهیم پرداخت. در صورت علاقه مندی به بررسی این که غایب مفقود الاثر کیست با ما همراه باشید.
در پاسخ به پرسش غایب مفقودالاثر به چه معناست باید گفت یکی از اصطلاحات حقوقی واژه غایب مفقودالاثر است که در قانون مدنی و قانون امور حسبی از آن استفاده شده است. در اصطلاح غایب مفقودالاثر به کسی گفته می شود که مدت نسبتا زیادی را از اقامتگاه و محل سکونت خود خارج شده است و هیچ گونه خبری از او در دست نیست. در فقه به چنین شخصی غایب مفقودالخبر نیز گفته می شود.
اینکه یک شخص غایب باشد، آثاری به بار خواهد آورد. چرا که نبود یک فرد برای مدت زیاد سبب ایجاد این تصور در سایرین می شود که او فوت کرده است. به همین دلیل، در فقه و قانون مدنی آثاری که به موجب غیبت طولانی مدت یک فرد به وجود می آید مشخص شده اند که از جمله آن می توان به امکان طلاق از طرف در صورت غیبت بیش از چهار سال شوهرش اشاره نمود؛ و یا تقسیم اموال شخص غایب و به ملکیت ورثه درآمدن اموال وی.
برای اطلاع از آثاری که در اثر غیبت یک فرد ممکن است به وجود بیاید، بایستی ابتدا با تعریف غایب مفقودالاثر و عناصر آن آشنا بشویم. وضعیت غایب مفقودالاثر در ماده 1011 قانون مدنی بیان شده است. به موجب این ماده : "غایب مفقودالاثر کسی است که از غیبت او مدت بالنسبه مدیدی گذشته و از او به هیچ وجه خبری نباشد". با توجه به شرایط تحقق مفهوم غیبت بدین شرح است:
غیبت: نخستین عنصر تعریف حقوقی غایب، غیبت است. به این معنا که شخص از اقامتگاه خود غیبت داشته باشد. به طور خلاصه غیبت از اقامتگاه قانونی از جمله مهمترین عناصر غایب مفقودالاثر است.
انقضای مدت زمان نسبتا طولانی: اگر شخص برای مدت نسبتا کوتاه از اقامتگاه خود دور شده باشد و خبری از وی در دسترس نباشد، غایب مفقودالاثر نیست. همسر وی نمی تواند تقاضای طلاق کند و در مورد اموال وی هم نمی توان حکمی را اجرا کرد. حتی اگر غیبت شخصی طولانی باشد؛ اما ز نظر عرفی بازگشت او قطعی باشد، نمی توان او را غایب مفقودالاثر محسوب کرد.
عدم اطلاع از زندگی یا مرگ شخص: در صورتی که وضعیت غایب به لحاظ زنده یا مرده بودن مشخص باشد، دیگر نمی توان عنوان غایب به وی داد. مثلا اگر با هرگونه وسیله ای اقدام به ارسال پیغام به خانواده خود کند یا اینکه خانواده وی به طریقی بتوانند از او خبر بگیرند، به دلیل اینکه زنده بودن وی معلوم و مشخص است، عنوان غایب مفقودالاثر به او صدق نمی کند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد غایب مفقودالاثر به کانال تلگرام موضوعات حقوقی مراجعه کنید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون غایب مفقودالاثر پاسخ دهند .
برای مشاوره غایب مفقودالاثر
برای مشاوره غایب مفقودالاثر
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©