دینا / سرمایه گذاری / بازار سرمایه و بورس / نحوه تغییر کارگزاری بورس

نحوه تغییر کارگزاری بورس

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

سرمایه گذاران بورس اوراق بهادار به منظور استفاده از امکانات دیگر کارگزاری ها می توانند کارگزاری خود را به روش آنلاین تغییر داده و یا همزمان در دو یا سه کارگزاری فعالیت داشته باشند. برای این منظور سهامدار می بایست ابتدا در کارگزاری دیگر ثبت نام نموده و برای استفاده از امکان خرید و فروش در کارگزاری جدید از گزینه تغییر کارگزار ناظر استفاده نماید.

 

سرمایه گذاران بورس و اوراق بهادار، در انتخاب نوع کارگزاری بورس خود مختار بوده و می توانند پس از دریافت کد سجام در هر یک از کارگزاری های رسمی و مورد تایید سازمان بورس و اوراق بهادار ثبت نام نمایند. تفاوت عمده کارگزاری ها در امکاناتی است که به مشتریان خود ارائه می دهند. 

از مهم ترین امکانات ارائه شده توسط هر کارگزاری می توان به امکان خرید و فروش آنلاین، اطلاع رسانی به موقع، بسته های آموزشی و باشگاه مشتریان اشاره نمود. اما شاید بتوان مهم ترین نکته در انتخاب یک کارگزاری را سرعت بروز رسانی قیمت سهام ها و همچنین راحتی کار با نرم افزار های تحت وب و اپلیکیشن های موبایلی آن دانست.

همین تفاوت در امکانات ارائه شده توسط کارگزاری ها به مشتریان خود، سبب شده تا بعضی از سهامداران به دنبال اینکه چگونه کارگزاری خود را تغییر دهیم. به همین دلیل در ادامه این مقاله نحوه تغییر کارگزاری به روش آنلاین، مراحل بعد از تغییر کارگزاری و مفهوم کارگزار ناظر و تغییر آن آورده شده است.

تغییر کارگزاری بورس

طبیعتا همه سهامداران بورس و فرابورس برای خرید و فروش سهام های خود می بایست در یکی از کارگزاری های رسمی ثبت نام و احراز هویت نموده اند. با این حال در صورتی که سهامدار از امکانات کارگزاری ای که در آن عضو بوده راضی نباشد و به دنبال تغییر کارگزاری باشد و یا جهت اطمینان از انجام معاملات خود در صورت قطع شدن سیستم آنلاین یک کارگزاری، این امکان را دارد که به طور هم زمان در یک یا چند کارگزاری دیگری نیز ثبت نام و احراز هویت نماید. 

برای ثبت نام در یکی دیگر از کارگزاری ها و یا تغییر کارگزاری به عنوان مثال تغییر کارگزاری اقتصاد بیدار به کارگزاری مفید، نیازی به ثبت نام مجدد در سامانه سجام نمی باشد، چرا که قبلا برای دریافت کد بورسی ثبت نام در این سامانه توسط سهامدار انجام شده است، در این حالت تنها کافی است ثبت نام در کارگزاری جدید توسط سهامدار انجام شود. 

اغلب کارگزاری ها در ابتدای ثبت نام با استفاده از کد پیگیری سجام و تایید آن توسط کاربر، اطلاعات سهامدار را از سامانه سجام دریافت می کنند تا مراحل ثبت نام راحت تر انجام شود. می توانید با تایید کد پیگری سجام که به تلفن همراه شما ارسال می گردد در کوتاه ترین زمان تغییر کارگزاری داده و در کارگزاری جدید ثبت نام نمایید.

 

مراحل بعد از تغییر کارگزاری بورس

سهامداران بورس با ثبت نام در کارگزاری جدید تنها یک گام با تغییر کارگزاری فاصله دارند و آن هم احراز هویت برای کارگزاری جدید می باشد. احراز هویت کارگزاری ها اغلب به صورت مراجعه حضوری سهامدار همراه با مدارک لازم برای احزار هویت به یکی از دفاتر پیشخوان دولت و یا شعب کارگزاری ها انجام می شود، اما برخی از کارگزاری ها احراز هویت در محل را با ارسال نماینده آن کارگزاری به محل سکونت سهامدار انجام می دهند.

با احراز هویت در کارگزاری جدید، نام کاربری و رمز عبور جهت استفاده از سیستم آنلاین ( بر خط ) در اختیار سهامدار قرار گرفته که با ورود به پنل کاربری می توان از امکاناتی که کارگزاری جدید در اختیار سهامدار قرار می دهد، استفاده نماید. 

 

مفهوم کارگزار ناظر و نحوه تغییر آن

سهامدار پس از تغییر کارگزاری، می تواند کلیه سهام هایی که از قبل در سبد سهام خود داشت را در پنل کاربری کارگزاری جدید نیز مشاهده نموده و حتی برای خرید سهام جدید و یا سهام هایی که از قبل داشته اقدام نماید، اما برای مشاهده و یا فروش سهمی که با استفاده از پنل کاربری کارگزاری قبلی خرید نموده، ابتدا باید درخواست تغییر کارگزار ناظر به روش آنلاین دهد. 

برای هر سهامی که قبلا در پنل کاربری کارگزاری قبلی توسط سهامدار خریداری شده است روال تغییر کارگزار ناظر بدین صورت می باشد که، پس از خرید سهم مورد نظر در کارگزاری جدید، ابتدا گزینه تغییر کارگزار ناظر را انتخاب نموده و سپس نماد بورسی سهام مدنظر را جستجو کرده و با استفاده از گزینه آخرین معامله در این کارگزاری انجام شده درخواست تغییر ناظر برای سهم مد نظر داده شود. 

همانطوری که در مراحل تغییر کارگزاری توضیح داده شد، تغییر ناظر فقط برای سهم هایی لازم است که خرید آن ها قبلا توسط پنل کاربری کارگزاری قبلی انجام شده و برای خرید سهام جدید نیازی به درخواست تغییر کارگزار ناظر نیست. 

 

لازم به ذکر است در صورتی که سهام شما افزایش سرمایه داشته و یا به شما سهام حق تقدم تعلق گرفته ولی در پرتفوی شما نمایش داده نمی شود، می توانید از گزینه تغییر کارگزار ناظر نیز استفاده کنید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه تغییر کارگزاری بورس در کانال تلگرام سرمایه گذاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره سرمایه گذاری نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه تغییر کارگزاری بورس​ پاسخ دهند .