بر اساس قوانین ما حق طلاق به مردان اختصاص داشته و زنان تنها در موارد محصوری که در قانون به آن ها اشاره شده است ، می توانند تقاضای طلاق کنند . از جمله موارد و معاذیری که زن می تواند به استناد آن ها تقاضای طلاق از همسر خود داشته باشد ، می توان به اعتیاد ، حبس قطعی ، ترک زندگی خانوادگی و ... اشاره کرد .
برای مشاوره مواردی که زن حق طلاق دارد
برای مشاوره مواردی که زن حق طلاق دارد
در تمام جوامع ، قوانین به خصوص در حوزه احوال شخصیه براساس عرف و فرهنگ موجود در همان جامعه تعریف می شوند . هر چند که قانون باید متناسب با زمانه پیش رود و اقتضائات روز جامعه را در نظر گیرد ، اما در بعضی مواقع این اتفاق نمی افتد . از جمله این مباحث می توان به موضوع طلاق اشاره کرد که براساس قانون ما ، حق طلاق متعلق به مردان بوده و زن ها تنها در موارد خاصی که طبق قانون احصاء شده اند می توانند تقاضای طلاق کنند .
در واقع مردان حتی در صورت نداشتن عذر موجه می توانند روال اداری مربوط به طلاق را طی کرده و حکم عدم امکان سازش بگیرند اما برای زنان همچین امکانی فراهم نیست . هر چند که در صورت توافق زوجین ، می توان در قالب یک سند رسمی حق وکالت در طلاق را برای زن در نظر گرفت که از حیطه بحث ما خارج است . در ادامه به توضیحات کاملی در خصوص مواردی که زن به موجب آن حق طلاق دارد ، می پردازیم .
در بعضی مواقع اختلافات ، تضاد های فرهنگی ، عدم تفاهم و مواردی از این دست موجب می شود که زوجین و یا یکی از آن ها ، جدایی را راه حلی برای اتمام وضع موجود بدانند . اما قانون احکام خاص خودش را در مبحث طلاق داشته و تنها در موارد خاصی که این حق برای هر کدام از دو طرف به رسمیت شناخته شده باشد ، حکم طلاق را صادر می کند .
حق طلاق در واقع به این معناست که یا به صورت کلی و یا در مواردی خاص ، هر کدام از زوجین می توانند دادخواست طلاق خود را مطرح کرده و از دادگاه حکم طلاق را دریافت کنند . به طور کلی در قوانین ما ، مردان حق طلاق را به صورت مطلق دارا هستند ، یعنی حتی بدون وجود عذر موجه می توانند به دادگاه مراجعه کرده و درخواست طلاق کنند .
اما حق طلاق برای زنان در قانون تنها شامل مواردی خاص بوده و تنها در صورت احراز این موارد است که دادگاه می تواند حکم طلاق را صادر کند . البته صدور گواهی عدم امکان سازش در مواردی که مرد دادخواست طلاق داده و عذر موجهی ندارد نیز تنها در شرایط خاصی که در مقاله ذیل به آن ها پرداخته شده است ، امکان پذیر می باشد .
همانطور که گفته شد حق طلاق زنان مطلق نبوده و طلاق از طرف زن تنها موارد محدود و مشخصی را شامل می شود . در واقع فقط در صورتی که موارد ذیل برای دادگاه محرز و مسلم شناخته شود ، زن می تواند بدون توافق همسرش از دادگاه حکم طلاق را درخواست کند . این موارد در مواد 1129 و 1130 قانون مدنی آورده شده و با توجه به اصطلاح همین ماده ادامه زندگی را برای زوجه ( زن ) همراه با عسر و حرج یعنی دشواری همراه می کند .
1- در صورتی که شوهر به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب زندگی خانوادگی را بدون عذر موجه ترک کرده باشد .
2- اعتیاد شوهر به مواد مخدر یا مشروبات الکلی که به پایه و اساس زندگی خانوادگی لطمه وارد کرده و عدم ترک آن در طول زمانی که برای ترک به تشخیص پزشک لازم بوده است .
3- محکومیت شوهر به پنج سال حبس یا بیشتر از آن
4- سوء رفتار یا ضرب شتم که غیر قابل تحمل باشد .
5- ابتلا به بیماری صعب العلاج چه به لحاظ جسمی چه به لحاظ روانی که باعث مختل شدن زندگی شود .
6- در صورتی که شوهر از دادن نفقه اجتناب کند .
7- هر شرطی که ضمن عقد شده باشد .
لازم به ذکر است که موارد ذکر شده در بالا صرفا مربوط به مواردی است که زن قانونا می تواند براساس آن ها تقاضای طلاق کند و با حق وکالت در طلاق که بعضی از زن ها از همسر خود می گیرند متفاوت است .
تذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که صرف گرفتن حق طلاق در هنگام عقد و درج آن در عقدنامه برای زوجه ایجاد حق نکرده و در صورتی که می خواهید حق وکالت در طلاق یا همان مفهوم اصطلاحی حق طلاق را داشته باشید لازم است آن را ضمن یک سند رسمی در دفاتر ثبت اسناد به ثبت برسانید .
همچنین داشتن حق وکالت در طلاق به این معنا نیست که حق طلاق از شوهر سلب شده و به زن منتقل می شود بلکه به این معناست که این حق هم در اختیار زن و هم در اختیار شوهر قرار دارد . همچنین قرار بود که یک بند به عنوان بند اکراه در طلاق به موارد بالا افزوده شده و به نوعی برای زنان حق طلاق در نظر گرفته شود که در مقاله ذیل می توانید توضیحات مربوط به آن را مشاهده کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مواردی که زن حق طلاق دارد در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مواردی که زن حق طلاق دارد پاسخ دهند .
برای مشاوره مواردی که زن حق طلاق دارد
برای مشاوره مواردی که زن حق طلاق دارد
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©