در حال حاضر مجموعا حدود 49 میلیون نفر از ایرانیان جزو مشمولین سهام عدالت به شمار می روند که اکثر آن ها از اقشار کم درآمد و ضعیف جامعه محسوب می شوند. با فراهم شدن امکان آزادسازی سهام عدالت توسط سهامداران ، سامانه ای برای پیگیری و استعلام این سهام توسط سهامداران طراحی و ارائه گردیده و همچنین امکان پیگیری ثبت سفارش فروش و عدم واریز شدن سود سهام عدالت ۱۴۰۳ برای سهامداران می باشد.
در قرن اخیر تلاش و کوشش اکثر جوامع بر آن بوده است که مالکیت دولت های حاکم را بر اموال عمومی ، شرکت ها و کارخانجات کاهش دهند. به نوعی می توان گفت خصوصی سازی در دستور کار اکثر حکومت ها قرار گرفته است و جمهوری اسلامی ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست. به همین منظور در سال 1384 دولت وقت طرحی را تحت عنوان واگذاری سهام عدالت در دست اجرا قرار داد.
به موجب این طرح سهام شرکت ها و کارخانجات دولتی به صورت یک سبد سهامی به اقشار کم درآمد و آسیب پذیر جامعه واگذار گردید. در حال حاضر حدود 49 میلیون نفر از ایرانیان دارای این سهام می باشند.
از آنجایی که طرح آزادسازی این سهام های عدالت با موافقت رهبری رو به رو شده و عده زیادی از سهامداران در تکاپوی پیگیری در دست گرفتن مدیریت سهام خود هستند، سامانه ای تحت عنوان سامانه سهام عدالت راه اندازی شده است. در این سامانه سهامداران با استفاده از کد ملی می توانند سهام عدالت خود را پیگیری و استعلام نمایند. در ادامه به توضیحات کاملی در خصوص پیگیری سهام عدالت با کد ملی، پیگیری فروش آن و عدم واریز سود این سهام در سال ۱۴۰۳ پرداخته شده است.
همانطور که پیش تر بیان شد برای پیگیری سهام عدالت سامانه ای تحت عنوان سامانه سهام عدالت راه اندازی شده است. البته برای پیگیری و استعلام سهام عدالت ۱۴۰۳ از طریق این سامانه دسترسی به کد ملی و اطلاعات شناسنامه ای ضروری می باشد. به غیر از کسانی که از داشتن سهام عدالتشان مطمئن هستند آن دسته از اشخاصی که از داشتن این سهام مطمئن نمی باشند می توانند در همان مرحله اول ورود نسبت به این موضوع مطلع شوند. با توجه به راهنمای تصویری ذیل افراد می توانند سهام عدالت 1403 خود را پیگیری و استعلام نمایند.
1- در ابتدا افراد می بایست عبارت سامانه سهام عدالت و یا نشانی samanese.ir را در یک مرورگر اینترنتی جستجو نمایند.
2- وارد صفحه ای که در تصویر زیر مشخص شده است شده و در صفحه اصلی از قسمت سامانه الکترونیکی سهام عدالت ، عبارت ورود به سامانه را انتخاب نمایند.
3- در این صفحه مقررات سامانه برای کاربران نمایش داده می شود، ابتدا لازم است مطالب را مطالعه کرده و سپس گزینه مطالب فوق را مطالعه نموده و می پذیرم را تیک دار نمایند و در آخر گزینه ادامه را انتخاب نمایند.
4- حال می بایست شماره ملی خود را به صورت کامل در قسمت خالی وارد نموده و بعد از درج کد امنیتی گزینه ادامه را انتخاب نمایند.
5- در صورتی که افراد دارای سهام عدالت باشند می توانند مراحل بعد را ادامه دهند اما اگر سهام عدالت نداشته باشند تصویر زیر برای آنان نمایش داده خواهد شد.
6- از این مرحله راستی آزمایی سامانه شروع می شود و در گام اول از کاربران می خواهد نام و نام خانوادگی خود را از بین این سه گزینه انتخاب نموده و بعد از انتخاب گزینه صحیح ، عبارت ادامه را انتخاب نمایند.
7- در گام دوم راستی آزمایی از سهامداران درخواست می شود که نام پدر خود را از بین سه گزینه ای که نمایش داده شده است انتخاب نموده و بر روی گزینه ادامه کلیک نمایند.
8- در گام سوم راستی آزمایی لازم است سال تولد خود را انتخاب نموده و سپس گزینه ادامه را انتخاب نمایند.
9- در آخرین گام راستی آزمایی می بایست شماره شناسنامه خود را انتخاب نموده، دقت نمایند که اگر هیچکدام از گزینه ها شامل شماره شناسنامه شما نیست باید گزینه خط تیره را انتخاب نمایند.
10- در این مرحله اطلاعات هویتی سهامداران نمایش داده می شود و پس از مطالعه در صورت صحیح بود اطلاعات گزینه تایید و ورود را انتخاب نمایند.
11- حال صفحه شخصی سهامداران نمایش داده می شود و برای مشاهده برگه سهام عدالت باید از بین گزینه های داشبورد اطلاعاتی ، گزینه مشاهده صورت وضعیت دارایی سهام انتخاب شود.
12- در آخر برگه سهام عدالت برای کاربران نمایش داده می شود که در بالای صفحه می توانند ارزش اسمی سهام و پایین تر از آن وضعیت واریز سود ، تعداد ، زمان و مبلغ سودهای واریزی تا حال نمایش داده شده است را ملاحظه نمایند.
برای دریافت کد بورسی در ابتدا باید دو اقدام مهم انجام صورت گیرد. اول آنکه ثبت نام سامانه سجام به عمل آید و در اقدام دوم یکی از شرکت های کارگزاری موجود را انتخاب کرده و در سایت اصلی این کارگزاری ثبت نام صورت گیرد . تمامی سرمایه گذاران برای فعالیت در بازار بورس و امکان انجام نقل و انتقال در این بازار باید این دو ثبت نام را به صورت کامل و تا انتها انجام دهند.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، مربوط به سال گذشته بوده و در سامانه سجام سهام عدالت با کد ملی به این روش قابل پیگیری بوده است. البته به محض اعلام استعلام سهام عدالت با کد ملی برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
ثبت سفارش فروش سهام عدالت 1403 دربانکها تجمیع و به کارگزاری ها منتقل خواهد شد و سپس از کارگزاری ها طبق صلاحیت سهامداران، شرایط موجود در بازار بورس و هماهنگی با ناظر بازار سهام را به فروش می رسانند، به همین دلیل امکان اینکه این اقدام با تاخیر مواجه و فروش هر سهم زمان بر باشد، وجود دارد.
باتوجه به این دلایل ممکن است برخی از سهام ها پس از ثبت سفارش فروش سهام از سوی سهامدار با تاخیر به فروش برسد، حال اگر بیش از بازه زمانی 10 روز از ثبت سفارش فروش سهام هریک از سهامداران گذشته، احتمال می رود نقصی در خصوص شماره شبای ثبت شده سهامدار وجود دارد و یا اطلاعات ثبت شده ناقص می باشد.
جهت پیگیری توصیه شده است که سهامداران به شعب بانکی و یا کارگزاری های رسمی که ثبت سفارش فروش را ثبت نموده اند مراجعه و از صحت اطلاعات وارد شده مطمئن شوند تا در پی آن اشکال یا ابهام موجود رفع شود.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، مربوط به سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، از واریز سود سهام، به 43 میلیون و 665 هزار و 331 نفر، از مشمولان سهام عدالت که متعلق به عملکرد سال مالی 1399 شرکت های سرمایه گذار می باشد در تاریخ 21 اسفند ماه سال 1400، اطلاعیه رسمی صادر کرده است.
لازم به ذکر است تمامی مشمولان سهام عدالت، می بایست جهت دریافت کد بورسی، در سامانه سجام، اقدام به ثبت نام و احراز هویت نمایند. البته، برای برخی از افراد که از طریق سامانه سجام کد بورسی دریافت نکرده اند نیز سود سهام عدالت ۱۴۰۳ واریز خوهد شد. اما اگر مشمولان، از سامانه سجام، کد بورسی دریافت نمایند پیگیری برای عدم واریز سود سهام عدالت برای سهامداران راحت تر می باشد.
سهامدارانی که سودسهام عدالت را دریافت نکرده اند به سامانه سهام عدالت مراجعه نموده و در ابتدا، شماره شبای درج شده در سامانه سهام عدالت را بررسی نمایند. یکی از مهمترین دلایل عدم دریافت سود سهام عدالت ۱۴۰۳، درج نادرست شماره شبا، در سامانه سهام عدالت است. به محض اصلاح شماره شبا، به طور سیستمی، سود سهام عدالت برای سهامداران واریز خواهد شد.
می بایست توجه داشت که بانک ها، نمیتوانند به حسابهای ارزی، حساب های بانکی مسدود یا راکد و حسابهای مشترک افراد، سود این سهام را واریز نمایند. در کل، افرادی که حساب بانکی آنان، فعال است و مشکلی از لحاظ سیستم های بانکی ندارند، سود سهام عدالت برای آنان کامل واریز شده است.
مشمولان این سهام، با ثبت اطلاعات هویتی و شبای بانکی خود، در سامانه سجام و انجام احراز هویت، دیگر نگران عدم دریافت سود سهام عدالت خود نمی باشند و در صورتی که تمامی اطلاعات ثبت شده صحیح بوده و سود دریافت ننموده اند می توانند با شرکت سپرده گزاری مرکزی ارتباط گیرند.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، مربوط به سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد پیگیری سهام عدالت با کد ملی در کانال سرمایه گذاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره سرمایه گذاری دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون پیگیری فروش و عدم واریز سود سهام عدالت پاسخ دهند.
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©