دینا / آیین دادرسی / آیین دادرسی مدنی / تعرفه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی

تعرفه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

 دفاتر اسناد رسمی، خدماتی در زمینه های مختلف، نظیر تنظیم اسناد مالی، تنظیم اسناد غیر مالی و سایر خدمات ثبتی را ارائه می دهند و مستحق دریافت حق التحریر می باشند. در سال 1403 نیز همچون سال های گذشته، این دفاتر، صرفا باید مطابق تعرفه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی ۱۴۰۳ اقدام به دریافت وجه، از متقاضیان نمایند.

 

هدف از ایجاد دفاتر اسناد رسمی که در ایران، بیش از نیم قرن سابقه فعالیت دارند، در درجه اول، تنظیم روابط مالی اشخاص بوده است. اسناد رسمی، از اعتبار اثباتی بسیار زیادی، به لحاظ حقوقی، برخوردار هستند و از به وجود آمدن نزاع های بی مورد، جلوگیری می کنند. به بیان ساده تر، مالکیت اشخاص را اثبات کرده و به تعهدات و عقود خصوصی، رسمیت می بخشند.

 

این دفاتر، وظیفه ارایه خدمات، در زمینه ثبتی و تنظیم اسناد مالی و غیر مالی را عهده دار می باشند.به این ترتیب، برای ارایه هر کدام از این خدمات، مستحق دریافت مبلغی، با عنوان حق التحریر می باشند که این مبلغ، سالانه، تغییر می کند و میزان آن، مشخص می گردد؛ بنابراین، لازم است تا مراجعین به این دفاتر، با تعرفه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی و میزان هزینه آن آشنا شوند.

 

از این رو، در این مقاله، قصد داریم تا در خصوص تعرفه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی، توضیح دهیم و سپس، میزان هزینه و تعرفه خدمات این دفاتر برای سال ۱۴۰۳ را برای تنظیم اسناد مالی، غیر مالی، امور ثبتی و خدمات الکترونیک سازمان ثبت، بیان نماییم. 

تعرفه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی 1403

صاحبان برخی مشاغل، نظیر وکلا، کارشناسان رسمی دادگستری و صاحبان دفاتر املاک، جهت ارایه خدمات، باید مطابق تعرفه های رسمی، مانند میزان حق الزحمه مشاور املاک، اقدام به دریافت وجه، در ازای ارایه خدمات نمایند. دفاتر اسناد رسمی نیز از این امر، مستثنی نبوده و همانطور که کارشناسان رسمی دادگستری، مطابق تعرفه دستمزد کارشناسان رسمی دادگستری، عمل می نمایند، آن ها نیز باید، مطابق تعرفه اعلامی هر ساله، ارائه خدمت کنند. خدماتی که دفاتر اسناد رسمی، ارایه می دهند و بر مبنای آن، هزینه، دریافت می کنند، به طور کلی، شامل موارد زیر می باشد:

 

تنظیم اسناد مالی

 

تنظیم اسناد غیر مالی

 

سایر خدمات ثبتی

 

بر اساس قانون دفاتر اسناد رسمی ، تاسیس یک نهاد مدنی برای کارکنان این دفاتر با عنوان کانون سردفتران و دفتریاران پیش بینی شده که شخصیت حقوقی مستقلی از دولت دارد و به دفاع از منافع شغلی و حرفه ای خود اعضا و شهروندان می پردازد . ورود به پورتال کانون سردفتران و دفتریاران از طریق سایت کانون به نشانی portal.notary.ir امکانپذیر می باشد .

 

مطابق بخشنامه ای که هر سال از سوی قوه قضاییه، به دفاتر اسناد رسمی، ابلاغ می گردد، تعرفه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی 1403، مشخص می گردد. یکی از خدماتی که توسط این دفاتر به مراجعین، ارائه می شود، برابر اصل کردن کپی اسناد بوده که برای کسب اطلاعات از هزینه این خدمت، مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.

تعرفه تنظیم اسناد مالی ۱۴۰۳

به موجب ماده 1287 قانون مدنی: " اسنادی که در اداره ثبت اسناد و املاک یا دفاتر اسناد رسمی، و یا نزد سایر ماموران رسمی، در حدود صلاحیت آنان و برابر مقررات قانونی تنظیم شده باشند . " سند رسمی هستند." تعرفه تنظیم  اسناد مالی 1403، با توجه به نوع سند و مبلغ آن، متفاوت است. تعرفه تنظیم اسناد مالی، توسط دفاتر اسناد رسمی، بر اساس میزان هزینه ۱۴۰۳ و تعرفه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی 1403، مطابق با جداول زیر می باشد :

 

اسناد مالی رهنی، با حق استرداد، ذمه و سایر اسناد مالی 

 

مبلغ سند

تعرفه

تا مبلغ ده میلیون ریال مقطوعا

2,300,00 ریال

تا مبلغ صد میلیون ریال نسبت به مازاد ده میلیون ریال

33 در هزار

تا مبلغ 200 میلیون ریال نسبت به مازاد 100 میلیون ریال

25 در هزار

تا مبلغ 500 میلیون ریال نسبت به مازاد 200 میلیون ریال

15 در هزار

تا مبلغ یک میلیارد ریال نسبت به مازاد 500 میلیون ریال

11 در هزار

تا مبلغ سه میلیارد ریال نسبت به مازاد یک میلیارد ریال

6 در هزار

تا مبلغ شش میلیارد ریال نسبت به مازاد یک میلیارد ریال

3 در هزار

تا مبلغ 10 میلیارد ریال نسبت به مازاد شش میلیارد ریال

2 در هزار

تا مبلغ 20 میلیارد ریال نسبت به مازاد 10 میلیارد ریال

15 در ده هزار

تا مبلغ 100 میلیارد ریال نسبت به مازاد 20 میلیارد ریال

6 در ده هزار

بیش از 100 میلیارد ریال نسبت به مازاد 100 میلیارد ریال

1 در ده هزار

 

اسناد اموال منقول: مطابق با ماده 19 قانون مدنی : " اشیایی که نقل آن، از محلی به محل دیگر، ممکن باشد، بدون اینکه به خود، یا محل آن، خرابی وارد آید، منقول است ." بنابراین اشیایی مانند اتومبیل، اسکناس، سهام، چک و امثالهم، مال منقول و انواع آن، به حساب می آیند.

 

مبلغ سند

تعرفه

تا مبلغ ده میلیون ریال مقطوعا

 800,00 ریال

تا مبلغ ده میلیون ریال نسبت به مازاد 2 میلیون ریال 80 در هزار

تا مبلغ 200 میلیون ریال نسبت به مازاد 10 میلیون ریال

14 در هزار

تا مبلغ یک میلیارد ریال نسبت به مازاد 200 میلیون ریال

9 در هزار

بیش از یک میلیارد ریال نسبت به مازاد یک میلیارد ریال

2 در هزار

 

انواع سند معاملات غیر منقول و پیش فروش ساختمان، طبق ارزش معاملاتی

 

مبلغ سند

تعرفه

تا مبلغ ده میلیون ریال مقطوعا

3,500,00 ریال

تا مبلغ ده میلیون ریال نسبت به مازاد دو میلیون ریال 880 در هزار

تا مبلغ 50 میلیون ریال نسبت به مازاد 10 میلیون ریال

560 در هزار

تا مبلغ 100 میلیون ریال نسبت به مازاد 50 میلیون ریال

180 در هزار

تا مبلغ 200 میلیون ریال نسبت به مازاد 100 میلیون ریال

80 در هزار

تا مبلغ 500 میلیون ریال نسبت به مازاد 200 میلیون ریال

50 در هزار

تا مبلغ 1 میلیارد ریال نسبت به مازاد 500 میلیون ریال

25 در هزار

بیش از یک میلیارد ریال نسبت به مازاد یک میلیارد ریال

10 در هزار

 

نکته ای که باید به آن توجه شود، آن است که، در سال قبل، صرفا بخشنامه ای در خصوص تغییر تعرفه، در رابطه با برخی اوراق و خدمات مربوط به امور ثبتی، اعلام شده و میزان هزینه و تعرفه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی، در خصوص اسناد مالی، ابلاغیه ای نداشته است.

تعرفه تنظیم اسناد غیر مالی 1403

بر اساس ماده 124 اصلاحی قانون ثبت، اسنادی که تعیین قیمت برای آن ها ممکن نباشد، مانند وکالت نامه ها، وصیت نامه، صلح، هبه نامه و امثالهم، اسناد غیر مالی، محسوب شده و میزان هزینه و تعرفه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی ۱۴۰۳، از جمله هزینه انواع وکالت نامه، در خصوص اینگونه اسناد، به شرح ذیل می باشد :

 

اسناد غیر مالی

تعرفه

وکالت نامه های فروش یا انتقال

6/800/000 ریال

سایر وکالت نامه ها

4/000/000 ریال

تنفیذ نامه ، رضایت نامه ، اقرار نامه ، تعهد نامه ،متمم قرارداد ، اجاره

4/800/000 ریال

تقسیم نامه برای هر واحد مال منقول نظیر خودرو و غیر منقول مانند زمین ، آب و قطعه نفکیکی

3/000/000 ریال

تعهد نامه دانشجویی که به نفع مراکز آموزش عالی یا آموزش و پرورش و صندوق های مربوط به آن تنظیم می شود

1/000/000ریال

وقف نامه

8/500/000 ریال

وصیت نامه عهدی

5/300/000 ریال

وصیت نامه تملیکی 7/500/00 ریال

صلح دعاوی قراردادهای غیرمالی

3/500/000 ریال

تعویض یا ضم وثیقه

4/000/000 ریال

سایر اسناد غیر مالی

2/800/000 ریال

 

لازم به ذکر است که وکلا نیز همچون دفاتر، تعرفه تنظیم اسناد غیر مالی 1403 خود را دارند و برای اطلاع از تعرفه حق الوکاله وکیل دادگستری، مطالعه مقاله ای که در زیر، در قسمت بیشتر بخوانید مقاله آمده، پیشنهاد می گردد.

 

تعرفه تنظیم سایر خدمات ثبتی

دفاتر اسناد رسمی، به غیر از مواردی که در بالا گفته شد، خدمات دیگری، تحت عنوان خدمات ثبتی، از قبیل صدور سند گواهی امضا، استعلام از سازمان ثبت و مواردی از این دست رل نیز ارایه می کنند که میزان تعرفه تنظیم سایر خدمات ثبتی از قرار زیر می باشد :

 

سایر خدمات ثبتی

تعرفه

فک رهن یا فسخ سند

3/000/000 ریال

صدور اجرائیه

4/000/000 ریال

صدور اخطاریه

500/000ریال

امور مربوط به قبوض سپرده

850/000ریال

تهیه رونوشت از ثبت دفتر

1/600/00ریال

تصدیق مطابقت رونوشت و فتوکپی با اصل از اسناد و مدارک دفترخانه

50/000ریال

تصدیق مطابقت رونوشت و فتوکپی با اصل اسناد مالکیت در صورتی که توسط ذی نفع تهیه گردد

150/000ریال

صدور گواهی علت عدم ثبت سند

2/000/000ریال

ثبت عزل یا استعفای وکیل و فسخ ملاحظات ثبت دفتر

1/000/000ریال

گواهی امضا

1/200/000ریال

استعلام از سازمان ثبت و سایر ادارات و پاسخ استعلامات

1/500/000ریال

ثبت نام حساب کاربری ثنا

700/000ریال

درج بی اعتباری سند

1/000/000ریال

تهیه پیرینت از سند مالکیت ممهور به مهر دفترخانه

300/000ریال

 

یکی از خدمات دفاتر اسناد رسمی، گواهی امضا است که برای اطلاع در مورد میزان هزینه گواهی امضا در سال 1403، مطالعه مقاله ای که در زیر، در قسمت بیشتر بخوانید آمده، توصیه می گردد. در ادامه، پیرامون تعرفه خدمات الکترونیکی سازمان ثبت، توضیح خواهیم داد.

 

تعرفه خدمات الکترونیکی سازمان ثبت در دفاتر اسناد رسمی

در بخش های قبل، در مورد تعرفه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی، برای تنظیم اسناد مالی، غیر مالی و سایر خدمات ثبتی، در سال ۱۴۰۳، توضیح داده و جدول مربوط به هر یکی از این خدمات، ارائه گردید. همچنین، گفته شد که همانطور صاحبان برخی از مشاغل، همچون کارشناسان رسمی دادگستری، مطابق تعرفه دستمزد کارشناسان رسمی دادگستری، عمل می نمایند، دفاتر اسناد رسمی نیز باید، مطابق تعرفه اعلامی هر ساله، ارائه خدمت کنند. 

 

مساله مهم دیگری که در رابطه با تعرفه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی وجود دارد، تعرفه خدمات الکترونیکی سازمان ثبت در دفاتر اسناد رسمی می باشد؛ با این توضیح که، بخشنامه «تعرفه ارائه خدمات الکترونیکی امور ثبتی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، با استفاده از ظرفیت دفاتر اسناد رسمی» در 27 فروردین ماه سال قبل، توسط رئیس قوه قضائیه، به دفاتر اسناد رسمی ابلاغ گردید.

 

مطابق این بخشنامه، میزان هزینه و تعرفه خدمات الکترونیکی سازمان ثبت، در صورتی که در دفاتر اسناد رسمی، انجام گیرد، مشخص شده است. به موجب بخشنامه مذکور، خدمات الکترونیکی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، به طور کلی به دو روش، قابل انجام و ارائه به متقاضیان می باشد:

 

روش خود کاربری: در این روش، متقاضی، برای دریافت خدمات الکترونیکی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، به سامانه و سایت مربوطه مراجعه کرده و مطابق دستورالعمل موجود در سامانه، برای دریافت خدمات الکترونیکی مدنظر خود و پرداخت میزان هزینه مربوطه، اقدام می نماید.

 

روش اقدام از طریق دفاتر اسناد رسمی: در این شیوه، متقاضی، به منظور دریافت خدمات الکترونیکی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، به یکی از دفاتر اسناد رسمی، مراجعه نموده و با پرداخت تعرفه مشخص شده در بخشنامه، برای دریافت خدمات مورد نظر خود اقدام می نماید. میزان هزینه و تعرفه خدمات الکترونیکی سازمان ثبت در دفاتر اسناد رسمی ۱۴۰۳، مطابق جدول زیر می باشد:

 

ردیف نوع خدمت تعرفه
1 ورود اطلاعات صورت جلسه ها در سامانه جامع (سهامی عام و خاص) سهامی عام هر صورت جلسه 4.000.000 ریال
سهامی خاص هر صورت جلسه 2.000.000 ریال
2 ورود اطلاعات صورت جلسه ها در سامانه جامع (شرکت های غیر سهامی) هر صورت جلسه 1/400/000ریال
3 ورود اطلاعات صورت جلسه موسسات غیر تجاری هر صورت جلسه 1/000/000 ریال
4 ورود اطلاعات درخواست تاسیس شرکت سهامی خاص هر درخواست 4.000.000 ریال
5 ورود اطلاعات درخواست تاسیس شرکت سهامی عام در دو مرحله هر درخواست 6.000.000 ریال
6 ورود اطلاعات درخواست تاسیس موسسات غیر تجاری هر درخواست 3.000.000 ریال
7 درخواست اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی(حقیقی و حقوقی) حقیقی 1/000/000 ریال
حقوقی 1/000/000 ریال
8 درخواست اظهارنامه دفتر ثبت تجاری هر درخواست 600.000 ریال
9 درخواست کد فراگیر اتباع خارجی  1/000/000 ریال
10 ورود اطلاعات تکمیلی در صورت نقص یا ایراد در موضوعات 1 تا 7 این جدول هر درخواست 600.000 ریال
11 انجام خدمات احراز ذی سمت بودن  هر درخواست 500.000 ریال
12 ورود اطلاعات و ارسال اظهارنامه مالکیت اختراعات و علایم تجاری و نشانه های جغرافیایی و تغییرات آن هر درخواست 3.000.000 ریال
13 ورود اطلاعات و ارسال اظهارنامه مالکیت طرح های صنعتی و نشانه های جغرافیایی و تغییرات آن هر درخواست 4.000.000 ریال

 

در بخش های مختلف این مقاله، در مورد تعرفه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی، برای اسناد مالی، غیر مالی، سایر خدمات ثبتی و خدمات الکترونیک سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، توضیح داده شده. جهت اطلاع از تعرفه دفاتر ازدواج و طلاق، مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تعرفه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی در کانال تلگرام آیین دادرسی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارایه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون تعرفه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی پاسخ دهند .