در راستای تاکید بر الکترونیکی شدن ارسال اوراق قضایی، سامانه خدمات الکترونیک قضایی adliran.ir طراحی شد . ابلاغ حضوری اوراق قضایی از طریق دفاتر خدمات قضایی برچیده شده و تمام ابلاغ ها و اطلاعات مربوط به پرونده ها از طریق adliran.ir بر روی صفحه شخصی افراد بارگذاری می شود .
برای مشاوره سایت خدمات الکترونیک قضایی
برای مشاوره سایت خدمات الکترونیک قضایی
این روزها در عصر تکنولوژی، تمام ارکان زندگی بشری به سمت و سوی الکترونیکی شدن پیش می روند و دفاتر خدمات قضایی هم از این قاعده مستثنی نیست. در همین راستا و به موجب ماده 175 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 درگاهی به نام سامانه خدمات الکترونیک قضایی adliran.ir از سوی قوه قضاییه طراحی شده است.
اشخاص حقیقی و حقوقی با استفاده از سامانه خدمات الکترونیک قضایی adliran.ir می توانند به ابلاغیه ها و اطلاعات مربوط به پرونده های خود دست پیدا کنند. لازم به ذکر است که بعد از راه اندازی این سامانه تمام ابلاغ ها و اطلاع رسانی ها به صورت الکترونیکی انجام گرفته و ابلاغ حضوری اوراق قضایی برچیده شد.
از این رو، در این مقاله توضیحاتی در رابطه با سامانه خدمات الکترونیک قضایی و نحوه ورود به آن ارائه شده و به این پرسش پاسخ داده خواهد شد که نحوه ثبت نام درسایت سامانه خدمات الکترونیک قضایی adliran.ir به چه طریق است و در ادامه به چگونگی مشاهده ابلاغیه و پرونده از طریق این درگاه و سایر امکانات سامانه خدمات الکترونیک قضایی پرداخته خواهد شد.
برای ورود به سامانه خدمات الکترونیک قضایی کلیک کنید.
کاربران برای ورود به سامانه خدمات الکترونیک قضایی به آدرس adliran.ir مراجعه کنید.
با پیشرفت تکنولوژی و الکترونیکی شدن اکثر امور، قوه قضائیه نیز اقدام به طراحی سامانه خدمات الکترونیک قضایی adliran.ir نمود تا دسترسی و اطلاع رسانی به عموم مردم با سهولت بیشتر انجام بگیرد. افراد برای بهره مندی از امکانات مختلف سامانه خدمات الکترونیک قضایی باید در این سامانه ثبت نام نمایند. ثبت نام در سایت خدمات الکترونیک قضایی یا همان سامانه عدل ایران به دو صورت حضوری و اینترنتی انجام می پذیرد.
پس از ثبت نام و اخذ رمز شخصی ثنا کاربران می توانند از خدمات سایت همچون مشاهده ابلاغیه الکترونیکی قضایی در eblagh.adliran.ir، مشاهده روند کار پرونده، درخواست صدور گواهی عدم سوء پیشینه کیفری، سامانه خود کاربری اشخاص حقوقی و... استفاده نمایند. از مهمترین دلایل راه اندازی سامانه خدمات الکترونیک قضایی سهولت اطلاع رسانی پرونده های قضایی به افراد بوده است.
افراد به کمک سامانه خدمات الکترونیک قضایی می توانند ابلاغیه های ارسالی از سامانه عدل ایران، اطلاع رسانی و روندکار پرونده های قضایی خود در دادگاه، دادنامه و اجرائیه های خود را مشاهده نمایند. با توجه به مهم بودن اطلاعات مندرج در سامانه ضروری است تا افراد ابلاغیه و اطلاع رسانی هایی که از طریق پیامک برایشان ارسال می شود را حتما در اسرع وقت مشاهده نمایند.
همانطور که گفتیم سامانه خدمات الکترونیک قضایی برای اطلاع رسانی اشخاص راه اندازی شده و از مهمترین خدمات این سایت اطلاع رسانی پرونده های قضایی و مشاهده ابلاغیه های سایت می باشد. افراد پس از ثبت نام در این سایت می توانند وارد سایت شده و از خدمات مختلف آن بهره مند گردند.
در ادامه راهنمای ورود به درگاه خدمات الکترونیک قضایی adliran.ir ارائه شده است، ابتدا کاربران وارد سامانه عدل ایران شده و با صفحه ای مانند صفحه زیر روبرو می شوند:
پس از ورود به سایت بنا بر موضوع مد نظر کاربر، اعم از مشاهده ابلاغیه در eblagh.adliran.ir، صدور گواهی عدم سوء پیشینه، نوبت دهی قضایی و... می تواند بر روزی گزینه مورد نظر خود کلیک نموده و وارد صفحه مد نظر شده از خدمات سایت بهره ببرد. در ادامه برای اشنایی بیشتر مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
برای استفاده از هر خدمتی در سامانه ثنا باید ابتدا مراحل ثبت نام سامانه ثنا را با مراجعه حضوری به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و یا به صورت الکترونیکی انجام داده و نسبت به تکمیل فرآیند ثبت نام و دریافت رمز شخصی اقدام کرد.
در ادامه راهنمای نحوه ثبت نام در سایت سامانه خدمات الکترونیک قضایی adliran.ir ارائه شده است. کاربران ابتدا وارد سامانه Sana.adliran.ir می شوند:
سپس در مرحله بعدی با انتخاب گزینه ثبت نام بر خط وارد صفحه ای مانند تصویر می شوند.
پس از تکمیل اطلاعات در فیلد های قرمز رنگ صفحه ای مانند تصویر زیر نمایان می شود.
در مرحله بعدی کاربر اطلاعات هویتی خود را مطابق با شناسنامه وارد نمایند.
در گام بعدی اطلاعات تماس را وارد نمایند.
سپس در فیلد های مشحص شده اطلاعات محل اقامت خود را وارد نمایند.
در گام بعدی کاربران باید اطلاعات شغلی را تکمیل نمایند.
سپس در گام اطلاعات تلفن همراه خود را ثبت کنند.
در این مرحله از مراحل ثبت نام ثنا، لازم است که کاربران اقدام به پرداخت هزینه احراز هویت نمایند. بدین منظور، یکی از کارگزاران را از منوی موجود در تصویر، انتخاب کرده و سپس، دکمه پرداخت هزینه را بزنند.
در این مرحله اقدام به پرداخت هزینه ثبت نام نمایند.
سپس در مراحل بعدی شروع به احراز هویت نموده تصویر امضا و چهره خود را اپلود نمایند.
در واقع لازم است افراد حضوری به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی نزدیک محل سکونت خود مراجعه کرده و نسبت به دریافت رمز شخصی خود اقدام کنند و یا با مراجعه به سامانه خدمات الکترونیک قضایی، نسبت به ثبت نام و احراز هویت اقدام کرده و رمز شخصی دریافت نمایند. به افراد توصیه می شود که در نگهداری رمز شخصی که به شماره تلفن همراه فرد ارسال می شود، کوشا باشند؛ زیرا در تمام مراحل مشاهده ابلاغیه و پرونده به آن احتیاج پیدا خواهند کرد.
سال هاست ابلاغ حضوری اوراق قضایی برچیده شده و تمام ابلاغیه ها به صورت الکترونیکی در حساب کاربری اشخاص بارگذاری می شود. این ابلاغ های الکترونیکی به منزله ابلاغ واقعی محسوب شده و آثار قانونی ابلاغ بر آن ها بار می شود به همین منظور تمامی اشخاصی که در ایران زندگی می کنند باید در درگاه خدمات قضایی adliran.ir و یا در صورت در دسترس نبودن این سامانه از سامانه های پشتیبان که برای جلوگیری از سنگین شدن سایت اصلی طراحی شده است، به آدرس adliran.ir مراجعه و ثبت نام کنند تا بتوانند از خدمات این سامانه استفاده کنند. در ادامه به بررسی مشاهده ابلاغیه در درگاه خدمات الکترونیک قضایی adliran.ir می پردازیم:
1 برای دسترسی به ابلاغیه ها لازم است کاربران ابتدا سایت درگاه خدمات الکترونیک قضایی به آدرس adliran.ir یا eblagh.adliran.ir شده و مطابق تصویر گزینه سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی را انتخاب کرده تا وارد مرحله بعد شوند.
2بعد از آن کاربران وارد صفحه انتخاب سامانه جهت ورود می شوند که لازم است عبارت سامانه اصلی ابلاغ الکترونیک را انتخاب کنند، البته اگر سامانه اصلی ابلاغ الکترونیک دچار اختلال بود می توانند سامانه پشتیبان ابلاغ را امتحان کنند.
3 در صفحه جدیدی که باز شده است افراد با دو کادر خالی با عنوان کد ملی و رمز شخصی مواجه می شوند که باید آن ها را با کدملی و رمز شخصی 10 رقمی که در زمان ثبت نام برای شخص پیامک شده بود تکمیل کرده و سپس گزینه مرحله بعد را فعال کنند. لازم به ذکر است شخص می تواند با جستجوی آدرس adliran.ir بدون طی کردن مراحل قبل مستقیما وارد این مرحله گردد.
نکته حائز اهمیتی که در این مرحله وجود دارد آن است که اگر کاربر شخص حقوقی ( شرکت و ... ) است باید در بالای صفحه گزینه شخص حقوقی را انتخاب کند که در این صورت 3 کادر خالی شماره ملی ، رمز شخصی و شناسه حقوقی نمایش داده می شود که با تکمیل آن ها می تواند وارد مرحله بعد شود.
4 در این مرحله برای تلفن همراه شخص یک رمز موقت شش رقمی ارسال می شود که پس از دریافت آن رمز باید آن را در کادر خالی وارد کند و گزینه ورود را فعال کند و از این طریق وارد سامانه دفاتر قضایی شود.
5در آخرین مرحله وارد صفحه ابلاغیه ها خواهد شد که مشخصات فرد بالای این صفحه درج شده است. عبارت ابلاغیه های جدید را انتخاب کرده و با فعال کردن گزینه مشاهده، ابلاغیه در پایین صفحه برای فرد باز می شود. کاربران دقت کنند که اگر ضمیمه ابلاغیه دادنامه، نظر کارشناسی و مواردی از این دست باشد، فرد باید گزینه دریافت پیوست را فعال کند تا این امر برای آن ها نمایش داده شود.
قوه قضاییه تمام اطلاع رسانی ها، احضاریه ها، دادنامه ها و مواردی از این دست را از طریق ارسال ابلاغیه به اطلاع اشخاص می رساند. برای شکایت از آرا زمان بندی مشخصی وجود دارد که از تاریخ ارسال دادنامه محاسبه می شود. بنابراین دریافت ابلاغیه و همچنین اطلاع از احکام مربوط به آن بسیار مهم و سرنوشت ساز استپ.
تمام اطلاعات مربوط به پیگیری پرونده ای که در حال رسیدگی است در قسمت مشاهده ابلاغیه در سامانه ثنا برای افراد درج نمی شود و بعضی از آن ها در قسمت اطلاعات پرونده موجود است بنابراین اگر پرونده ای در حال رسیدگی باشد بهتر است شخص هر از گاهی به قسمت اطلاعات پرونده خود سر بزند تا از اتفاقات مربوط به پرونده با خبر شود. برای پیگیری پرونده در سامانه خدمات الکترونیک قضایی adliran.ir باید مراحل زیر را انجام داد:
1در صفحه اول سامانه خدمات قضایی الکترونیکی که نحوه ورود به آن با راهنمای تصویری توضیح داده شد، لازم است کاربر در قسمت پایین صفحه بر روی گزینه سامانه اطلاع رسانی پرونده کلیک کرده و وارد صفحه زیر شود.
2در صفحه جدیدی که نمایش داده می شود فرد شماره ملی و رمز شخصی خود را وارد کرده و گزینه مرحله بعد را فعال کند.
3 بعد از وارد کردن رمز موقت و فعال کردن گزینه ورود، صفحه مربوط به اطلاعات پرونده فرد نمایش داده می شود که در بالای صفحه می تواند نام و نام خانوادگی و کدملی خود را مشاهده کند. برای نمایش پرونده ها لازم است ابتدا گزینه مختومه شده و مختومه نشده در وسط صفحه را فعال کرده و سپس بازیابی اطلاعات را انتخاب نمود. در این زمان تمام پرونده های در حال رسیدگی فرد در پایین صفحه به نمایش در می آید.
4در آخرین مرحله باید پرونده مورد نظر را انتخاب و سپس در صفحه جدیدی که نمایش داده شده گزینه روند کار پرونده را انتخاب کند تا تمام اطلاعات پرونده برای شخص نمایش داده شود.
از آنجا که دیگر پیگیری پرونده ها از طریق مراجعه حضوری به دادگاه امری مرسوم نیست قوه قضاییه اقدام به راه اندازی سامانه ای نموده است تا با استفاده از آن، روند رسیدگی به پرونده ها راحت تر و سریع تر صورت گیرد. همچنین برای کاهش مراجعات مردمی به محاکم قضایی، امکان نوبت دهی بر خط برای کاهش معطلی مراجعان به سامانه دفاتر قضایی با عنوان سامانه نوبت دهی دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به نشانی nobat.kdke.ir ایجاد شده است.
هدف از راه اندازی سامانه سخا، این است که خدماتی که می تواند در خارج از دستگاه قضایی صورت بگیرد، برای کاهش حجم مراجعات به دادگاه، انجام شود و مردم فقط برای دادرسی و رسیدگی به امورشان به دادگاه مراجعه کنند. از این رو سامانه سخا ایجاد شد تا اشخاص به صورت غیر حضوری امور حقوقی خود، مانند ثبت دادخواست و شکوائیه از طریق این سامانه دفاتر قضایی انجام بدهند.
سامانه سخا قوه قضاییه sakha.adliran.ir برای سهولت استفاده طرفین دعوا و نمایندگان آنان، دفاتر خدمات قضایی، کارشناسان و یا ضابطان قضایی برای انجام برخی از امور حقوقی من جمله ثبت دادخواست و یا شکایت، ارسال لایحه، ابلاغ احضاریه و اخطاریه و اعلام جرم ایجاد شده است و بعد از ثبت نام در سامانه ثنا اشخاص می توانند اخطاریه ها و اوراق قضایی خود را رویت کنند.
همانطور که گفتیم سامانه خدمات الکترونیک قضایی به منظور سهولت دسترسی برای کاربران طراحی شده است. علاوه بر امکانات مذکور، امکانات دیگری نیز در این سامانه فراهم شده تا از حضور افراد در شعب قضایی و ازدحام جلوگیری شود. در رابطه با سایر امکانات سامانه خدمات الکترونیک قضایی adliran.ir می توان به سامانه وکلا و کارشناسان و سامانه صدور گواهی عدم سوء پیشینه کیفری اشاره نمود.
سامانه ثبت نام الکترونیک قضایی، سامانه خدمات الکترونیک قضایی، سامانه اطلاع رسانی پرودنده، سامانه خودکاری مقام قضایی، سامانه خودکاربری اشخاص حقوقی، ثبت لایحه، ثبت دادخواست بدوی و تجدید نظر دیوان عدالت اداری، سامانه استعلام وکیل، استعلام مدرک قضایی و.. از مهم ترین قسمت ها و امکانات کاربردی سامانه خدمات الکترونیک می باشند.
یکی از مهم ترین امکانات سامانه عدل ایران، امکان ثبت لایحه به صورت غیر حضوری و بدون نیاز به شعب دادگاه ها، 24 ساعته و هر روز هفته می باشد.این لایحه ها متن ثابت داشته و غیر قابل تغییر می باشند. بر اساس آخرین اطلاعیه معاون خدمات الکترونیک قضایی قابلیت ثبت بیش از 30 موضوع لایحه در این سامانه فراهم بوده که اکنون 31 موضوع جدید نیز به آن افزوده شده است. این موضوعات عبارتند از:
جلب ثالث، درخواست شرکا محکوم علیه برای فروش کل ملک مشاعی، درخواست خوانده مبنی بر اخذ تامین از خواهان، درخواست صدور گزارش اصلاحی، درخواست تعیین هزینه آمد و رفت گواه، درخواست اجرای قرار تامین خواسته قبل از ابلاغ، درخواست رفع توقیف از اموال مازاد بر محکوم به و هزینه های اجرایی، تقاضای ارجاع امر به داوری، تقاضای اعمال ماده 3 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی (درخواست بازداشت محکوم علیه)، درخواست اجرت توسط شخص حافظ، اعلام بازداشت وکیل، فک قرار بازداشت موقت،
تبدیل قرار تامین کیفری، تحویل مضمون عنه، درخواست تغییر وثیقه، درخواست معاینه و تحقیق محلی، درخواست توقیف مازاد مال توقیفی، درخواست رفع اثر از قرار تامین خواسته، درخواست رفع مهر و موم، درخواست تامین خواسته، درخواست مرخصی توسط زندانی، درخواست معرفی به بمیارستان توسط زندانی، رخواست آزادی مشروط، انصراف از معاینه مجدد، تقاضای معرفی به کمیسیون پزشکی مربوطه، تقاضای جلب نظر کارشناس، درخواست اجرای قسامه، درخواست رفع اثر از دستور موقت، درخواست تخفیف اقدام تامینی و تربیتی اطفال.
تمام این امکانات به گونه ای طراحی شده است که افراد در منزل با تلفن همراه خود به صورت اینترنتی و بدون نیاز به هیچگونه سیستم به خصوص بتوانند از این خدمات استفاده نمایند. در ادامه برای آشنایی بیشتر مطالعه مقاله راهنمای ورود به سامانه ثنا با گوشی به علاقه مندان این امر توصیه می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سامانه خدمات الکترونیک قضایی eblagh adliran ir در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون سامانه خدمات الکترونیک قضایی eblagh.adliran ir پاسخ دهند .
برای مشاوره سایت خدمات الکترونیک قضایی
برای مشاوره سایت خدمات الکترونیک قضایی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©