نحوه پیگیری دادخواست تمکین، از طریق سامانه ثنا و به صورت الکترونیکی انجام می گیرد. متقاضی می تواند با ثبت نام اولیه در سامانه ثبت ثنا، به سامانه اطلاع رسانی پرونده وارد شده و با انتخاب گزینه مورد نظر، اطلاعات خواسته شده را وارد و اقدام به پیگیری دادخواست تمکین مورد نظر نماید.
برای مشاوره نحوه پیگیری دادخواست تمکین زن
برای مشاوره نحوه پیگیری دادخواست تمکین زن
نحوه پیگیری دادخواست عدم تمکین زوجه، به صورت غیر حضوری و از طریق سامانه الکترونیکی ثبت ثنا صورت می گیرد. هر شخص می تواند با ثبت نام سامانه ثبت ثنا، به پیگیری دادخواست عدم تمکین مورد نظر پرداخته، و از رای و ابلاغیه های صادر شده توسط دادگاه، با استفاده از این سامانه، مطلع شود.
اهمیت موضوع پیگیری دادخواست تمکین زن از این جهت است که، متقاضی می تواند به سرعت از ابلاغیه ها و رای صادر شده توسط دادگاه رسیدگی کننده مطلع شده و همچنین در صورت عدم وجود دلایل موجه و قابل قبول ارائه شده از جانب زن، زوجه را موظف به تمکین و حفظ حقوق وی نماید.
با توجه به اهمیت این مسئله، ما در این مقاله به این پرسش که اصلا تمکین زن به چه معناست پاسخ داده و همچنین به بررسی دادخواست تمکین زوجه پرداخته و نحوه پیگیری دادخواست عدم تمکین در سامانه ثنا را به صورت تصویری و دقیق آموزش داده ایم.
در این بخش می خواهیم به این پرسش که تمکین زن به چه معناست، به اختصار پاسخ دهیم. مطابق ماده 1105 قانون مدنی، ریاست خانواده وظیفه ای است که بر عهده شوهر گذاشته شده است و زن نیز موظف است که از شوهر خود تمکین نموده و در انجام وظایف زناشویی کوتاهی نکند. به عبارت دیگر تمکین زن از شوهر به دو دسته تمکین عام و خاص تقسیم شده، که تمکین در معنای عام به پذیرش ریاست شوهر در زندگی مشترک اشاره دارد، و منظور از تمکین خاص مسائل زناشویی است.
البته باید این نکته را نیز در نظر گرفت که، زن می تواند در برخی از موارد از تمکین امتناع کرده و در صورت وجود این موارد مرد نمی تواند زوجه را مجبور به تمکین نماید. برای مثال اگر مرد به بیماری مقاربتی دچار باشد، یا ادامه این زندگی مشترک سلامت جسم، مال و شرافت زن را تحت تاثیر قرار دهد، یا حتی در استفاده از حق حبس، زوجه به هیچ عنوان الزام به تمکین نخواهد شد.
همانطور که گفته شد عدم تمکین ممکن است زن را از یکسری حق و حقوق مسلم محروم کند. این عدم تمکین غیر موجه، نه تنها در زمان ازدواج، بلکه در روند طلاق هم می تواند به تعدادی از این حقوق لطمه وارد نماید. برای مثال اگر زن بدون دلیل موجه تمکین نکند، از جانب قانون نفقه ای به او تعلق نخواهد گرفت. حتی در روند طلاق هم، از بعضی حقوق مالی مانند تنصیف اموال شوهر محروم خواهد شد.
در بسیاری از موارد، معمولا دادخواست تمکین زوجه، از جانب مرد و از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ارائه شده و در آن الزام به تمکین زن مورد تقاضا می باشد. رسیدگی به این دادخواست تمکین زوجه بر عهده دادگاه بوده و به واسطه آن، دادگاه از زوجه دعوت می نماید تا با حضور در جلسه دادگاه دلایلی موجه مبنی بر عدم تمکین خود از زوج را ارائه دهد.
اگر دلایل ارائه شده از طرف زوجه برای دادگاه موجه تلقی نشود، دادگاه رای الزام به تمکین را صادر کرده و زن موظف به پیروی از آن می باشد. اما اگر زن حتی به یک دلیل موجه از دلایل مجاز برای عدم تمکین، اشاره نماید؛ دادخواست ارائه شده توسط مرد رد خواهد شد و الزامی برای تمکین زن وجود نخواهد داشت.
با توجه به توضیحات بالا، می توان متوجه شد که پیگیری دادخواست عدم تمکین زن، امری ضروری و لازم می باشد. نحوه پیگیری دادخواست عدم تمکین زن به صورت الکترونیکی بوده و افراد می توانند با مراجعه به سامانه ثبت ثنا، دادخواست عدم تمکین را پیگیری نموده و از نتیجه آن مطلع شوند.
همانطور که گفته شد، پیگیری دادخواست عدم تمکین زن، از طریق سامانه ثنا انجام می شود. ما در این قسمت به آموزش تصویری نحوه پیگیری دادخواست عدم تمکین در سامانه ثنا، پرداخته ایم. متقاضی می تواند با انجام دقیق مراحلی که در این قسمت توضیح داده شده، به راحتی نحوه پیگیری دادخواست عدم تمکین زوجه را آموخته و با پیگیری دادخواست، از نتیجه آن مطلع شود.
شخص ابتدا باید با ورود به سامانه ثنا به آدرس adliran.ir، گزینه سامانه اطلاع رسانی پرونده را انتخاب نماید.
سپس در بخش مراجعه کننده محترم، گزینه اطلاع رسانی برای اشخاص حقیقی را انتخاب کند.
سپس اقدام به وارد کردن شماره ملی ثبت نام شده در ثنا و رمز شخصی اخذ شده از سامانه نماید. توجه به این نکته ضروری است که شماره ملی باید با ثبت نام در سامانه ثنا، ثبت شده و رمز شخصی از سامانه اخذ شده باشد. در غیر این صورت ابتدا باید ثبت نام صورت گیرد.
در این مرحله برای متقاضی یک رمز موقت ارسال خواهد شد یا قبلا ارسال شده که باید آن را در محل مورد نظر وارد کرده، سپس گزینه ورود به سامانه را انتخاب نماید.
در مرحله آخر شخص باید با وارد کردن اطلاعات خواسته شده مانند، شمار ملی، شماره پرونده، تاریخ مدنظر و انتخاب پرونده مختومه شده یا نشده یا هر دو، در محل تعیین شده، فرم را تکمیل نماید. در انتها با انتخاب گزینه بازیابی اطلاعات می تواند دادخواست عدم تمکین را به وسیله سامانه ثنا پیگیری کند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه پیگیری دادخواست تمکین در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه پیگیری دادخواست تمکین پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه پیگیری دادخواست تمکین زن
برای مشاوره نحوه پیگیری دادخواست تمکین زن
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©