قرار نظارت مبنی بر منع رانندگی با وسایل نقلیه موتوری یکی از تصمیمات یا قرارهای است که مرجع قضایی برای حمایت از حقوق بزه دیده در نظر گرفته است تا دسترسی به متهم با سهولت بیشتری امکان پذیر گردد .
این قرار بدین صورت است که بنا بر نظر قاضی متهم برای مدتی از راندن وسایل نقلیه موتوری منع گردد که ساز و کار اعمال این قرار در آییننامه شیوه اجرای قرارهای نظارت و تامین قضایی بیان شده است .
برای مشاوره قرار منع رانندگی با وسایل نقلیه موتوری
برای مشاوره قرار منع رانندگی با وسایل نقلیه موتوری
زمانی که مقام قضایی تشخیص می دهد که یکی از قرارهای نظارت قضایی را برای حضور به موقع و جلوگیری از فرار متهم صادر کند باید قرار صادر شده متناسب با اهمیت جرم ، شدت مجازات و مشخصات و شرایط فردی متهم از قبیل سن ، جنس ، و شرایط جسمی و روحی او صادر شود و اگر متهم نسبت به قرارهای صادر شده اعتراض داشته باشد می تواند در موعد تعیین شده در قانون اعتراض کند البته این قرارها دارای مدت موقت است و تحت شرایطی قابل لغو می باشد .
اگر متهم نسبت به قرارهای صادر شده اعتراض داشته باشد می تواند در موعد تعیین شده در قانون اعتراض کند البته این قرارها دارای مدت موقت است و تحت شرایطی قابل لغو می باشد . به همین دلیل در این مقاله به بررسی قرار نظارت قضایی و قرار منع رانندگی با وسایل نقلیه موتوری می پردازیم .
قرار نظارت قضایی قراری است که به منظور دسترسی بهتر و حضور به موقع متهم صادر می شود این قراری همانطور که از نام آن مشخص است نظارت مرجع قضایی بر متهم است که این قرار نسبت به قرار های تامین خفیف تر است به طوری که مقام قضایی می تواند در کنار قرارهای تامین قرارهای نظارت قضایی را صادر کند .
یک یا چند مورد از قرار های نظارت قضایی بر طبق قانون آیین دادرسی کیفری عبارتند از :
معرفی نوبهای خود به مراکز یا نهادهای تعیینشده توسط بازپرس .
منع رانندگی با وسایل نقلیه موتوری .
منع اشتغال به فعالیتهای مرتبط با جرم ارتکابی .
ممنوعیت از نگهداری سلاح دارای مجوز .
بازپرس می تواند علاوه بر صدور قرارهای تامین ( قرار وثیقه ، قرار کفالت و قرار وجه التزام ) می تواند قرار نظارت قضایی که در فوق بیان شده است را صادر کند .
انواع قرار نظارت قضایی که عبارتند از منع رانندگی یا ممنوعیت خروج یا منع اشتغال در برخی حوزه ها و . . . . . . که توسط مقام قضایی صادر می گردد باید مستدل و موجه و با نوع و اهمیت جرم ، شدت مجازات ، ادله و اسباب اتهام ، احتمال فرار یا مخفی شدن متهم و از بین رفتن آثار جرم ، سابقه متهم ، وضعیت روحی و جسمی ، سن ، جنس ، شخصیت و حیثیت او متناسب باشد .
قرار نظارت مبنی بر منع رانندگی با وسایل نقلیه موتوری یکی از تصمیمات یا قرارهای است که مرجع قضایی برای حمایت از حقوق بزه دیده در نظر گرفته است تا دسترسی به متهم با سهولت بیشتری امکانپذیر گردد .
این قرار بدین صورت است که بنا بر نظر قاضی متهم برای مدتی از راندن وسایل نقلیه موتوری منع گردد که سازو کار اعمال این قرار در آییننامه شیوه اجرای قرارهای نظارت و تامین قضایی بیان شده است .
نحوه اعمال و اجرای قرار نظارت مبنی بر منع رانندگی با وسایل نقلیه موتوری در مورد قرار نظارت مبنی بر منع رانندگی با وسایل نقلیه موتوری ، مراتب باید به پیوست تصویر قرار به راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی حوزه قضایی صادرکننده قرار برای اخذ گواهینامه رانندگی از متهم و ضبط موقت آن ، ابلاغ شود .
مرجع قضایی صادر کننده قرار نظارت مبنی بر منع رانندگی با وسایل نقلیه موتوری موظف است مراتب ضبط گواهینامه را به معاونت نیروی انتظامی مرکز اعلام و نتیجه نظارت بر اجرای دستور را حسب مورد به مرجع صدور یا اجرا کننده قرار گزارش کند . تحویل مجدد گواهینامه به متهم مستلزم اعلام مرجع قضایی خواهد بود .
نکته قابل توجه اینکه در صورتی که متهم ظرف مهلت تعیین شده توسط مقام قضایی ، از تحویل گواهینامه رانندگی خود به راهنمایی و رانندگی خودداری کند و یا پس از تحویل گواهینامه در مدت ممنوعیت مبادرت به رانندگی نماید ، مراتب باید بلافاصله توسط راهنمایی و رانندگی به مرجع صدور قرار اعلام شود .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد قرار منع رانندگی با وسایل نقلیه موتوری در کانال تلگرام موضوعات کیفری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون قرار منع رانندگی با وسایل نقلیه موتوری پاسخ دهند .
برای مشاوره قرار منع رانندگی با وسایل نقلیه موتوری
برای مشاوره قرار منع رانندگی با وسایل نقلیه موتوری
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©