یکی از قرارهای نظارت صادره از سوی دادسرا قرار منع اشتغال به فعالیتهای مرتبط با جرم ارتکابی است . این قرار بدین معنا می باشد مقام قضایی متهم را از اشتغال به فعالیت های مرتبط با جرم ارتکابی منع می کند ، یعنی متهم حق اشتغال در زمینه فعالیت هایی که به نوعی به جرم ارتکابی مرتبط می شود را ندارد .
برای مشاوره قرار منع اشتغال به فعالیتهای مرتبط با جرم ارتکابی
برای مشاوره قرار منع اشتغال به فعالیتهای مرتبط با جرم ارتکابی
قانون گذار برای برقراری عدالت و حفظ حقوق بزه دیده راهکارهایی را اندیشیده است . یکی از این راهکارها آن است که در صورت وقوع جرم با شکایت شاکی یا دادستان ، مرجع قضایی رسیدگی به پرونده و تحقیقات مقدماتی را آغاز می کند و در صورت نیاز از شاکی و متهم درخواست می شود که در دادسرا حضور پیدا کنند .
اگر مقام قضایی نیاز به صدور قرار را لازم بداند اقدام به صدور یکی از قرارهای تامین می نماید . در واقع قرار تامین ، تصمیمی است که برای دسترسی به متهم و حضور به موقع وی و جلوگیری از فرار یا مخفی شدن او و تضمین حقوق بزه دیده و همچنین برای جبران ضرر و زیان وی ، بازپرس پس از تفهیم اتهام و تحقیق لازم در خصوص جرم صورت وجود دلایل کافی صادر می شود .
در کنار قرارهای تامین کیفری ، بازپرس می تواند از قرارهای نظارت قضایی نیز استفاده نماید ، که از جمله قرار های نظارت قضایی ، قرار منع اشتغال به فعالیتهای مرتبط با جرم ارتکابی می باشد . به همین دلیل در این مقاله به بررسی مفهوم قرار نظارت قضایی ، قرار منع اشتغال به فعالیتهای مرتبط با جرم ارتکابی و نحوه اعمال این قرار می پردازیم .
برای پاسخ به این سوال که قرار نظارت قضایی چیست ، باید گفت که قراری است که به منظور دسترسی بهتر و حضور به موقع متهم صادر می شود . این قرار همانطور که از نام آن مشخص است ، نظارت مرجع قضایی بر متهم است . می توان گفت این قرار نسبت به سایر قرار های تامین خفیف تر است به طوری که مقام قضایی می تواند در کنار قرارهای تامین قرارهای نظارت قضایی را صادر کند .
از جمله قرارهای نظارت قضایی باید به معرفی متهم به مرکز یا نهاد معین ، منع رانندگی با وسایل نقلیه موتوری ، منع اشتغال به فعالیتهای مرتبط با جرم ارتکابی و ممنوعیت از نگهداری سلاح دارای مجوز اشاره کرد که اگر قرارهای نظارت قضایی از سوی بازپرس صادر شده باشد ظرف ده رو در دادگاه صالح قابل اعتراض می باشد .
یکی از قرارهای نظارت صادره از سوی دادسرا ، قرار منع اشتغال به فعالیتهای مرتبط با جرم ارتکابی است . به عبارت دیگر بدین معنا می باشد مقام قضایی متهم را از اشتغال به فعالیت های مرتبط با جرم ارتکابی منع می کند ، یعنی متهم حق اشتغال در زمینه فعالیت های که به نوعی به جرم ارتکابی مرتبط می شود را ندارد .
نحوه اعمال و اجرای این قرار از سوی مرجع قضایی در آییننامه شیوه اجرای قرارهای نظارت و تامین قضایی بیان شده است . چنانچه قرار نظارت مبنی بر منع اشتغال به حرفه ، شغل یا کار معین بوده و متهم به آن اشتغال داشته باشد ، قاضی صادرکننده قرار مراتب را حسب مورد باید به کارفرما و یا بالاترین مدیر یا مسئول محل اشتغال متهم و یا نهاد و سازمان مربوط ابلاغ نماید .
مرجـع یادشده موظـف است ، ضمن رعایت دستور قضایی مراتب اقدام خود را به مرجع صادرکننده قرار نظارت اعلام کند . چنانچه متهم دارای جواز کار یا پروانه اشتغال باشد ، جواز کار یا پروانه اشتغال وی ، باید از طریق مرجع مربوط و با اعلام قاضی موقتا اخذ و مراتب به مرجع صادر کننده یا اجرا کننده قرار گزارش گردد .
در صورتی که متهم در زمان صدور قرار یا اجرای آن اشتغال به شغل ممنوع شده نداشته باشد ، مراتب قرار خودداری از شغل یا حرفه یا کاری که منع گردیده به متهم ابلاغ می شود تا از اشتغال به آن در مدت مقرر خودداری نماید .
مرجع صادرکننده انواع قرارهای نظارت قضایی باید تدابیر لازم را برای نظارت بر اجرای قرار مذکور اتخاذ و در صورت نیاز به مراجع ذی ربط اعلام نماید . لازم به ذکر است که اگر مقام قضایی ، قصد پایان قرار صادره را داشته باشد و بخواهد ممنوعیت اشتغال به شغل را از بین ببرد ، به طوری کلی باید رفع ممنوعیت از اشتغال مستلزم اعلام مرجع قضایی می باشد .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد قرار منع اشتغال به فعالیتهای مرتبط با جرم ارتکابی در کانال تلگرام موضوعات کیفری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون قرار منع اشتغال به فعالیتهای مرتبط با جرم ارتکابی پاسخ دهند .
برای مشاوره قرار منع اشتغال به فعالیتهای مرتبط با جرم ارتکابی
برای مشاوره قرار منع اشتغال به فعالیتهای مرتبط با جرم ارتکابی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©