دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / میزان عیدی کارگران سال

میزان عیدی کارگران سال 1403

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

میزان عیدی کارگران در سال ۱۴۰۳​ از روز اول فعالیت تا عید همان سال محاسبه می گردیده و توسط کافرمایان به کارگر پرداخت می شود. حداقل سقف مبلغ عیدی 1403 برای کارگران، توسط هیات دولت ابلاغ گردیده و برای اجرا به افراد ابلاغ می شود.

 

پرداخت مبلغ مشخصی از مزایای نقدی در پایان هر سال مالی که به اسفند ماه ختم می شود را تحت عنوان "عیدی یا پاداش پایان سال" نامگذاری کرده اند که علاوه بر کارمندان دولتی، کلیه کارگرانی که مشمول قانون کار بوده و در یک کارگاه به دستور کارفرما مشغول به کار هستند را در بر می گیرد و کارفرمایان مکلف به پرداخت عیدی به کارگران خود شده اند.

 

در راستای اجرایی نمودن تکلیف مذکور، قانونی تحت عنوان قانون مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالیانه کارگران به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است که بر اساس آن، مبلغ و میزان عیدی کارگران مشخص شده است که اطلاع از جزئیات آن نظیر نحوه تعیین مبلغ عیدی و پاداش و میزان آن، امری ضروری برای افراد تلقی می شود.

 

به همین مناسبت، در ادامه این مقاله قصد داریم به بررسی این سوال بپردازیم که مبلغ عیدی کارگران در سال ۱۴۰۳ چقدر است و چه میزان پاداش به کارگران مشمول قانون کار در سال 1403 قابل پرداخت خواهد بود.

تعیین مبلغ عیدی و پاداش کارگران

بر خلاف عیدی و پاداش پایان سال کارمندان دولت که همه ساله به موجب تصویب نامه هیات وزیران مبلغ آن مشخص شده و در خصوص کلیه کارمندان دولت به یکسان اعمال می شود، قانون حاکم بر نحوه تعیین و پرداخت عیدی به کارگران مشمول قانون کار، ماده واحده قانون مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران مصوب سال هزار و سیصد و هفتاد توسط مجلس شورای اسلامی می باشد.

 

به موجب ماده واحده قانونی مربوط به تعیین مبلغ عیدی و پاداش کارگران و بخشنامه عیدی یا همان بخشنامه مزد، کلیه کارفرمایان کارگاه های مشمول قانون کار مکلفند به هر یک از کارگران خود به نسبت یک سال کار، معادل شصت روز آخرین مزد، ‌به عنوان عیدی و پاداش بپردازند. مبلغ پرداختی از این بابت به هر یک از کارکنان، نبایستی از معادل نود روز حداقل مزد روزانه قانونی کارگران تجاوز کند.

 

البته، پرداخت عیدی به کارگرانی که کمتر از یک سال در کارگاه ها مشغول به کار بوده اند؛ نیز الزامی بوده و مبلغ عیدی پرداختی به آنان باید به ماخذ شصت روز مزد و به نسبت روزهایی که در آن محل به کار مشغول بوده اند، محاسبه و پرداخت بشود.

 

نکته مهم دیگری که در رابطه با حداقل سقف مبلغ و تعیین مبلغ و میزان عیدی کارگران وجود دارد، آن است که گاها در برخی از کارگاه ها، رویه جاری آن است که بیشتر از مبلغ مشخص شده در قانون به کارگران عیدی پرداخت می شود که در این حالت، عرف کارگاه صحیح و معتبر می باشد.

 

لازم به ذکر است که به موجب این ماده واحده، مرجع رسیدگی به اختلافات ناشی از عدم پرداخت عیدی یا پاداش کارگران نیز مشخص شده است که اختلافات مذکور، در صلاحیت مراجع پیش بینی شده در قانون کار یعنی هیات تشخیص و هیات حل اختلاف قانون کار می باشد.

مبلغ عیدی کارگران در سال 1403 چقدر است

در قسمت قبل به توضیح نکات قانونی مربوط به مبلغ و میزان عیدی و پاداش کارگران پرداخته شد؛ با این حال پاسخ به این پرسش ضروری است که مبلغ عیدی کارگران در سال ۱۴۰۳ چقدر است، که در این بخش مقاله مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

 

همانگونه که ذکر شد، نحوه محاسبه عیدی سال 1403 برای کارگران، تابع قانون مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران می باشد. بنابراین، حداقل سقف مبلغ و مبلغ عیدی کارگران معادل شصت برابر آخرین مزد روزانه آنها و حداکثر عیدی نیز برابر است با نود برابر آخرین مزد روزانه کارگران.

 

حداقل میزان عیدی کارگران مشمول قانون کار در سال 1403 با توجه به افزایش حداقل دستمزد روزانه در سال ۱۴۰۲، پایین‌ترین میزان عیدی قانونی در سال 1403 نیز معادل ۱۴۳,۳۲۳,۶۸۰ ریال و حداکثر عیدی 1403 که کارگران دریافت می‌ کنند هم مبلغ ۲۱۴,۹۸۵,۵۲۰ ریال خواهد بود. توجه به این نکته ضروری است که حل اختلافات ناشی از حداقل سقف و مبلغ عیدی و پاداش کارگران در صلاحیت مراجع پیش بینی شده در قانون کار خواهد بود.