دینا / آیین دادرسی / آیین دادرسی کیفری / فهرست جرایم قابل گذشت

فهرست جرایم قابل گذشت

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

فهرست جرایم قابل گذشت، شامل مواردی می باشد که اهمیت کمتری نسبت به جرایم غیر قابل گذشت داشته و مجازات سبک تری برای آن ها در قانون تعیین شده است. در واقع لیست جرائم قابل گذشت در قانون جدید، شامل جرایمی است که گذشت شاکی خصوصی موجب سقوط مجازات این جرایم می شود.

 

هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است جرم محسوب می شود. جرایم را به طور کلی می توان به دو دسته جرایم قابل گذشت و غیر قابل گذشت تقسیم کرد. بر همین اساس باید گفت اگر جرمی با شکایت شاکی یا متضرر آغاز گردد و با گذشت شاکی نیز رسیدگی متوقف گردد، جرم قابل گذشت می باشد. 
 

اهمیت موارد موجود در فهرست جرایم قابل گذشت، از آن جهت است که، این جرایم از اهمیت کمتری نسبت به جرایم غیر قابل گذشت برخوردارند، پس شناخت لیست جرائم قابل گذشت در قانون جدید، می تواند به تفکیک آن ها از جرایم غیر قابل گذشت کمک کند، همچنین افراد را با جرایمی که صرفا شکایت شاکی موجب رسیدگی به آنها می شود؛ آشنا می نماید.

 

با توجه به اهمیت موضوع فهرست جرایم قابل گذشت، در این مقاله به این پرسش که اصلا جرایم قابل گذشت چیست و شامل چه جرایمی می شود، پاسخ داده شده و همچنین لیست جرایم قابل گذشت در قانون جدید و لیست جرایم تعزیری مورد بررسی قرار گرفته و به اختصار توضیح داده شده است.

جرایم قابل گذشت چیست

می توان به پاسخ این پرسش یعنی جرایم قابل گذشت چیست؟ به این صورت پاسخ داد که: جرایم به دو دسته جرایم قابل گذشت و غیر قابل گذشت تقسیم می شوند. جرایم قابل گذشت جرایمی هستند که، از لحاظ مجازات و اهمیت، نسبت به جرایم غیر قابل گذشت، از جایگاه پایین تری برخوردار بوده و کم اهمیت تر می باشند. در واقع قانونگذار از جنبه عمومی این جرایم چشم پوشی کرده و صرفا جنبه خصوصی را مدنظر قرار می دهد.

 

در جرایم قابل گذشت، تنها شکایت شاکی می تواند موجب رسیدگی به این دعاوی در دادگاه شود، یعنی هرگاه شاکی جهت طرح دعوا درمورد جرایم قابل گذشت به مراجع قضایی مراجعه نماید، پیگیری این جرایم آغاز خواهد شد. در واقع در صورت بروز این جرایم و عدم شکایت شاکی خصوصی، از طرف مرجع قضایی پیگیری نخواهد شد.

 

شاکی خصوصی در جرایم قابل گذشت، تنها شخصی است که می تواند با شکایت از مجرم، این دعوا را در مرجع قضایی به جریان انداخته و مجازات مجرم را برابر قانون خواستار شود. در همین راستا، شاکی می تواند با صرف نظر کردن از شکایت خود، موجب سقوط مجازات در جرایم قابل گذشت شود و دعوا را ساقط نماید.

 

لیست جرائم قابل گذشت در قانون جدید

در قسمت قبل به بررسی مفهوم پرسش، جرایم قابل گذشت چیست، پرداخته شد و همچنین وضعیت این جرایم در صورت صرف نظر شاکی خصوصی از شکایت خود، توضیح داده شد. در این قسمت از مقاله، به این موضوع که جرایم قابل گذشت، چه جرایمی را در بر می گیرد یا به عبارت دیگر لیست جرائم قابل گذشت در قانون جدید، شامل چه مواردی می باشد؛ پرداخته شده است.

 

همانطور که گفته شد، گذشت شاکی در جرایم تعزیری قابل گذشت موجب موقوفی تعقیب یا عدم اجرای مجازات می شود که در واقع شروع، ادامه تعقیب، رسیدگی و اجرای مجازات منوط به شکایت و عدم گذشت شاکی می باشد. لیست جرائم قابل گذشت در قانون جدید، برای متقاضیان به صورت لینک دانلود قرار داده شده است.

 

علاقه مندان به دانلود لیست جرائم قابل گذشت در قانون جدید، می توانند از طریق لینک زیر اقدام نمایند.

 

لیست جرائم قابل گذشت در قانون جدید

نویسنده: دینا 

حجم:240KB

منبع: دینا 

 

همانطور که در لیست جرائم قابل گذشت در قانون جدید، قابل مشاهده است، جرایم تعزیری که از اهمیت کمتری برخوردارند، می توانند توسط شاکی خصوصی شروع شده و با صرف نظر کردن او نیز، نا تمام بمانند. در واقع دعاوی که در لیست بالا هستند. به دلیل عدم وجود جنبه عمومی جرم، می توانند توسط شاکی بخشیده شده و مجازات آنها نیز ساقط شود.

 

لیست جرایم تعزیری

همانطور که گفته شد، لیستی از جرائم وجود دارد که در صورت رضایت شاکی، قابل پیگیری و اعمال مجازات نیست. در این قسمت از مقاله به بررسی لیست جرایم تعزیری پرداخته شده است. در واقع جرایم تعزیری به دو دسته قابل گذشت و غیر قابل گذشت تقسیم شده که در این قسمت به صورت لیست جرایم تعزیری و در قالب لینک دانلود ارائه شده است.

 

علاقه مندان به دانلود لیست جرایم تعزیری می توانند از طریق لینک زیر اقدام نمایند. 

 

لیست جرایم تعزیری 

نویسنده: دینا 

حجم:520KB

منبع: دینا 

 

با توجه به لیست حدودی جرایم تعزیری که در لینک بالا ارائه شده، هر جرمی که مجازات آن حد، قصاص و دیه نباشد؛ در زمره جرایم تعزیری قرار می گیرد. از آنجایی که تعداد جرایم تعزیری بسیار زیاد است و موارد متعددی را شامل می شود؛ در لیست جرایم تعزیری فقط به تعدادی از آنها به عنوان نمونه اشاره شده است.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد فهرست جرایم قابل گذشت در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون فهرست جرایم قابل گذشت پاسخ دهند.