در قانون مدیریت خدمات کشوری سازمانی تحت عنوان شورای عالی اداری مورد پیش بینی قرار گرفته است که با هدف ایجاد تحول در نظام اداری کشور ، وظایف و اختیاراتی را به عهده خواهد داشت . وظایف و اختیارات شورای مذکور ، نسبتا وسیع بوده که ضمن ماده 115 قانون مدیریت خدمات کشوری مورد اشاره قرار گرفته است .
برای مشاوره وظایف و اختیارات شورای عالی اداری
برای مشاوره وظایف و اختیارات شورای عالی اداری
ایجاد تحول در نظام اداری کشور جهت انطباق هر چه بیشتر فعالیت های اداری با اصول و مقتضیات صحیح اداره کشور ، سبب گردیده است تا در قوانین مرتبط ، سازمان هایی مورد پیش بینی قرار گیرند که یکی از مهم ترین و تخصصی ترین سازمان های موجود در این حوزه ، شورای عالی اداری است که در کنار شورای حقوق و دستمزد و شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی در قانون مدیریت خدمات کشوری پیش بینی گردیده است .
نظر به نوع فعالیت تخصصی این شورا و نقش مهمی که در سازمان دهی امور اداری در کشور دارد ، بحث از وظیفه ها و اختیاراتی که در قانون برای این شورا پیش بینی شده ، ضروری به نظر می رسد . به همین مناسبت در ادامه این مقاله قصد داریم به توضیح و بررسی وظایف و اختیارات شورای عالی اداری بر اساس قانون بپردازیم .
به موجب قانون مدیریت خدمات کشوری ، شورای عالی اداری به عنوان یک نهاد تاثیر گذار در زمینه مسائل اداری کشور ایجاد و تشکیل شده است که به طور کلی مهم ترین اهداف تشکیل شورای عالی اداری کشور را می توان ایجاد تحول و بهبود نظام اداری کشور دانست . به موجب ماده 114 قانون مدیریت خدمات کشوری شورای عالی اداری به این صورت مورد پیش بینی قرار گرفته است :
" به منظور ایجاد تحول در نظام اداری کشور در ابعاد ، نقش و اندازه دولت ، ساختار تشکیلاتی و نظام های استخدامی ، مدیریت منابع انسانی ، روش های انجام کار و فناوری اداری و ارتقاء و حفظ کرامت مردم و نیل به نظام اداری و مدیریتی کارا ، بهره ور و ارزش افزا ، پاسخگو ، شفاف و عاری از فساد و تبعیض ، اثربخش ، نتیجهگرا و مردمسالار ، شورای عالی اداری تشکیل میگردد " .
در زمینه پاسخ گویی به اهدافی که در قانون برای شورای عالی اداری مقرر شده است و در قسمت قبل این اهداف را بررسی نمودیم ، در این قانون برای شورای عالی اداری وظایف و اختیاراتی نیز پیش بینی گردیده است تا نیل به اهداف مذکور امکان پذیر باشد . وظایف و اختیارات شورای عالی اداری به موجب ماده 115 قانون مدیریت خدمات کشوری به تفصیل مورد پیش بینی قرار گرفته است . به موجب این ماده : " وظایف و اختیارات شورای یاد شده به شرح زیر می باشد :
1 - اصلاح ساختار تشکیلات دستگاه های اجرائی به استثناء دستگاه هایی که احکام آنها در قانون اساسی آمده و یا به امر امام خمینی ( ره ) و مقام معظم رهبری تأسیس شده است .
2 - تجدید نظر در ساختار داخلی دستگاه های اجرائی به منظور ایجاد انسجام تشکیلاتی و حذف وظایف موازی، مشابه و تکراری .
3 - تفکیک وظایف اجرائی از حوزه های ستادی دستگاه های اجرائی و محدود نمودن فعالیت حوزه های ستادی به اعمال حاکمیت و امور مدیریتی و راهبردی ، سیاستگذاری ، برنامهریزی ، سازماندهی ، نظارت و کنترل و انتقال وظایف اجرائی به واحدهای استانی ، شهرستانی و سایر سطوح جغرافیایی و اصلاح ساختار تشکیلاتی متناسب با تغییرات به عمل آمده .
4 - تنظیم دستور العمل در مورد ادغام واحدهای استانی و شهرستانی وابسته به هر یک از وزارتخانه ها در یک واحد سازمانی .
5 - بررسی تعیین نقش و اندازه دولت و اتخاذ ضوابط و سیاست های مناسب برای کوچک سازی دولت در چهار چوب سیاست های کلان و قوانین مربوطه .
6 - بررسی و موافقت با ایجاد هرنوع دستگاه اجرائی قبل از ارائه به مراجع ذی ربط مذکور در این قانون .
7 - بازنگری و اصلاح نظام تصمیم گیری شوراها و کمیته های کشور به نحوی که ضمن ارتقاء کیفی و کوتاه نمودن مراحل آن مراجع و نهادهای تصمیمگیرنده موازی و غیرضرور حذف شوند .
8 - تدوین مقررات لازم برای اجراء صحیح احکام این قانون .
9 - شناسایی و واگذاری وظایف ، امور و فعالیت های قابل واگذاری دستگاه های اجرائی به شهرداری ها و بخش غیر دولتی با هدف رها سازی دولت از تصدی های غیر ضرور و همچنین تعیین نحوه ارتباط و تنظیم مناسبات نظام اداری با شوراهای اسلامی روستا ، بخش و شهر ، شهرستان و استان .
10 - اصلاح و مهندسی مجدد سیستمها ، روشها و رویه های مورد عمل در دستگاه های اجرائی با گرایش ساده سازی مراحل انجام کار ، خودکار سازی عملیات و کاهش میزان ارتباط کارمندان با مراجعه کنندگان ، افزایش رضایت مراجعان ، کاهش هزینه های اداری و اقتصادی نمودن فعالیت ها .
11 - تصویب طرح های لازم برای ارتقاء بهرهوری و کارآیی نیروی انسانی و مدیریت دستگاههای اجرائی .
12 - تصویب مقررات لازم درجهت بهینه سازی ساختار ، ترکیب و توزیع نیروی انسانی بخش دولتی .
13 - تصویب دستور العمل های مربوط به تعیین تکلیف نیروی انسانی دستگاه هایی که ادغام ، منحل ، واگذار و یا وظایف آنها به دیگر دستگاه ها منتقل می شود .
14 - تصویب دستور العمل ناظر بر بهره برداری مطلوب از فضا ها و تجهیزات و وسائط نقلیه اداری ، جا به جایی و تأمین ساختمان های اداری .
15 - پیشنهاد منابع مورد نیاز برای تحقق برنامه های تحول نظام اداری و طرح های مصوب شورا که نیاز به منابع جدید دارد .
تبصره - ایجاد هرگونه دستگاه های اجرائی جدید براساس پیشنهاد دستگاه های ذیربط ، موکول به تأیید شورای عالی اداری و تصویب هیأت وزیران و با تصویب مجلس شورای اسلامی خواهد بود .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد وظایف و اختیارات شورای عالی اداری در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون وظایف و اختیارات شورای عالی اداری پاسخ دهند .
برای مشاوره وظایف و اختیارات شورای عالی اداری
برای مشاوره وظایف و اختیارات شورای عالی اداری
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©