دینا / آشنایی با مراجع دادگستری / انواع اوراق قضایی / دادخواست تحویل مورد معامله و بدوا صدور قرار دستور موقت

دادخواست تحویل مورد معامله و بدوا صدور قرار دستور موقت

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی دادخواست تحویل مورد معامله و بدوا صدور قرار دستور موقت و نحوه تنظیم و نوشتن دادخواست تحویل مورد معامله و بدوا صدور قرار دستور موقت می پردازیم .

 

 

برطبق قانون مدنی مال چیزی است که مفید بوده و نیاز مادی و یا معنوی افراد را برطرف کند به عبارت دیگر مال کالای با ارزشی است که مورد داد و ستد قرار می گیرد که به آن مورد معامله گفته می شود که بر طبق قانون مورد معامله باید دارای مشخصاتی باشد . 
از جمله مواردی که اغلب در معاملات ذکر می شود مشخصات مورد معامله از جمله : ( مالیت داشتن ، موجود بودن ، قابلیت نقل و انتقال ، معلوم و معین بودن ، قابلیت تسلیم و ملک مدیون بودن ) و نحوه دریافت و محل و زمان دریافت مورد معامله است که اگر فرد فروشنده از تحویل مورد معامله استنکاف نماید ، شخص خریدار می تواند با ارائه دادخواست تحویل مورد معامله به دادگاه الزام طرف معامله را به تحویل مورد معامله بخواهد . 
به همین دلیل در این مقاله به بررسی دادخواست تحویل مورد معامله و بدوا صدور قرار دستور موقت و نحوه تنظیم و نوشتن دادخواست تحویل مورد معامله و بدوا صدور قرار دستور موقت می پردازیم .

نمونه فرم دادخواست برای ارائه به دادگاه نخستین :

نمونه فرم دادخواست تحویل مورد معامله و بدوا صدور قرار دستور موقت برای ارائه به دادگاه نخستین در ذیل قرار داده ایم :  

 

نحوه تنظیم و نوشتن دادخواست تحویل مورد معامله و بدوا صدور قرار دستور موقت

نحوه نوشتن و تنظیم نمونه دادخواست تحویل مورد معامله و بدوا صدور قرار دستور موقت به طور کلی به صورت زیر می باشد اما با توجه به شرایط هر فرد و نوع پرونده وی تغییراتی در آن به وجود می آید . 

 

خواهان : . . . . . . ( مشخصات مالک - خریدار)

 

خوانده : . . . . . . . . .  ( مشخصات خوانده - پیمانکار و فروشنده)

 

وکیل یا نماینده قانونی :  . . . . . . . . . . . . . . . ( در صورت داشتن وکیل ، نام و نام خانوادگی و مشخصات وکیل نوشته می شود ) 

 

تعیین خواسته یا موضوع و بهای آن : تقاضای صدور دستور موقت و صدور حکم بر تحویل مورد معامله به انضمام خسارات دادرسی وارده

 

دلایل و منضمات دادخواست : 1- استعلام ثبتی 2 – دلیل پرداخت قسمتی از بهای مورد معامله

شرح دادخواست : 

سلام علیکم با احترام به استحضار می رساند : 

1- اینجانب خواهان مالک پلاک ثبتی . . . . . . . . .  فرعی از . . . . . . . . . . اصلی بخش . . . . . . . . . . .  بنشانی . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . می باشم .

2- خوانده دعوی برابر قرارداد مورخ . . . . . . . . . . تعهد نموده است ظرف . . . .  ماه با احداث آپارتمان هایی در پلاک مرقوم یک دستگاه از آن را در طبقه . . . . . . . به مساحت . . . . . . مترمربع به مبلغ . . . . . . . . . . . ریال به اینجانب تحویل ، سپس مورد معامله را رسماََ در دفترخانه به نام اینجانب انتقال دهد .

3- مورد معامله با تاخیر احداث گردیده ، هنوز خوانده صورت مجلس تفکیکی و پایان کار ساختمان را دریافت نکرده و تعهداتش با انقضاء  تاریخ تحویل و تنظیم سند ایفاء نشده است .

4- از مبلغ مورد معامله . . . . . . . . ریال آن پرداخت شده بقیه که معادل . . . . . . . . . . . . . ریال می باشد براساس توافق طرفین موکول به تحویل گرفتن مورد معامله بوده است .

5- اینک ، اینجانب آمادگی دارم مبلغ مانده را به صندوق دادگستری و یا به خوانده بپردازم و مورد معامله را تحویل بگیرم بالاخص که ادامه وضع فعلی باعث می شود اینجانب مبالغ سنگینی هر ماهه بابت اجاره بهای محل سکونت خود بپردازم .

6- فلذا از محضر عالی صدور حکم به تحویل دادن مورد معامله در قبال واریز مانده ثمن استدعا می شود .

7- صدور دستور موقت دایر بر جلوگیری از نقل و انتقالات احتمالی وفق ماده 310 قانون آئین دادرسی مدنی ( جدید ) و خسارات دادرسی را تقاضا دارد .

8- خسارات احتمالی حسب نظر مقام عالی تودیع و در مهلت قانونی دادخواست ماهیتی راجع به تنظیم سند رسمی تقدیم خواهد شد .

 

لازم به ذکر است دستور موقت دستوری است که فرد خواهان می تواند از دادگاه درخواست کند تا عملی را انجام دهد و یا انجام کاری را منع نماید . دستور موقت ممکن است دستور توقیف مال باشد تا جلوی نقل و انتقال آن گرفته شود و یا انجام عملی و یا منع از امری و . . . باشد . 

دستور موقت دادگاه هیچ تاثیری در اصل دعوا ندارد و دادگاه در صورتی که فوریتی باشد این دستور را صادر می کند . که فرد خواهان می تواند درخواست دستور موقت را همزمان با خواسته خود که تحویل مورد معامله است را بدهد یا از آن صرفنظر کند .

 

عنوان کتاب نحوه عملی تنظیم و نگارش انواع دادخواست 
تالیف : منصور اباذری فومشی

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دادخواست تحویل مورد معامله و بدوا صدور قرار دستور موقت ​در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دادخواست تحویل مورد معامله و بدوا صدور قرار دستور موقت پاسخ دهند .