دینا / خانواده / حضانت / نمونه دادخواست سلب حضانت در صورت اعتیاد پدر

نمونه دادخواست سلب حضانت در صورت اعتیاد پدر

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

اعتیاد پدر یکی از دلایل مورد استناد جهت سلب حضانت پدر می باشد ؛ به ویژه در صورتی که این اعتیاد مضر به حال فرزند و مصلحت وی باشد . به همین دلیل ، می توان با تنظیم یک نمونه از دادخواست سلب حضانت از پدر ، اقدامات قانونی لازم را برای لغو حضانت از وی انجام داد .

 

پس از جدایی پدر و مادر ، حضانت فرزندان و مراقبت ها و حمایت های جسمی و عاطفی از آنها به عنوان موضوعی مهم ، نیازمند اهتمام والدین و پیش بینی قوانین کارآمد در این حوزه می باشد تا پس از طلاق ، مصلحت های کودکان حفظ شده و سلامتی جسمی و روانی آنان با مخاطره مواجه نگردد . لذا هر امری که سبب شود مصالح فردی یا اجتماعی کودک تحت حضانت به خطر افتد ، می توان به دادگاه مراجعه کرده و تقاضای لغو و سلب حضانت از دارنده آن را نمود که اعتیاد پدر ، یکی از این موارد است .

به همین مناسبت ، در ادامه این مقاله قصد داریم به بررسی اقدامات قانونی برای سلب حضانت از پدر معتاد پرداخته ، ضمنا نحوه تنظیم دادخواست سلب حضانت از پدر به دلیل اعتیاد و نمونه دادخواست سلب حضانت از پدر به دلیل اعتیاد را ارائه نماییم .

سلب حضانت از پدر به دلیل اعتیاد

به موجب ماده 1173 قانون مدنی از سلب حضانت والدین صحبت شده است و برخی از مواردی که می تواند سبب سلب حضانت از پدر یا مادر شود ، ذکر گردیده است که اعتیاد نیز یکی از آنها است . بر اساس  ماده مذکور :

هر گاه در اثر عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی پدر یا مادری که طفل تحت حضانت اوست ، صحت جسمانی و یا تربیت اخلاقی طفل در معرض خطر باشد ، محکمه می تواند به تقاضای اقربای طفل و یا به تقاضای قیم او یا به تقاضای رئیس حوزه قضائی هر تصمیمی را که برای حضانت طفل مقتضی بداند ، اتخاذ کند . موارد ذیل از مصادیق عدم مواظبت و یا انحطاط اخلاقی هر یک از والدین است :

- اعتیاد زیان آور به الکل ، مواد مخدر و قمار ؛

 - اشتهار به فساد اخلاق و فحشا ؛

 - ابتلا به بیماری های روانی با تشخیص پزشکی قانونی ؛

 - سو استفاده از طفل یا اجبار او به ورود در مشاغل ضد اخلاقی مانند فساد و فحشا ، تکدی گری و قاچاق ؛

- تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف .

چنانچه به دلیل جدایی والدین، حضانت فرزند مشترک، بر عهده مادر قرار گرفته، اما به دلایلی مانند ازدواج مجدد یا جنون، صلاحیت نگهداری از طفل را از دست دهد، مرد می تواند با تکمیل نمونه دادخواست حکم حضانت پدر و ارائه آن به دادگاه خانواده، درخواست خود را برای حضانت طفل، به دادگاه تقدیم نماید. در این صورت، مدارک لازم، از جمله استشهادیه و گواهی پزشک معالج، باید ضمیمه دادخواست گردیده و تقاضای پدر، از طریق ثبت دادخواست در دفاتر خدمات قضایی، به دادگاه ارسال گردد.

البته ذکر این نکته ضروری است که امکان سلب یا لغو حضانت فرزند به دلیل اعتیاد ، مختص به پدر نیست و در صورت اعتیاد زیان آور مادر نیز می توان برای سلب حضانت از وی اقدام کرد .

نحوه تنظیم دادخواست سلب حضانت از پدر به دلیل اعتیاد

همانگونه که اشاره شد ، اعتیاد مضر و زیان آور به مصلحت کودک می تواد یکی از موجبات لغو یا سلب حضانت از پدر یا مادر باشد . به این منظور ، شخص ذی نفع می تواند دادخواستی را در این خصوص تهیه کرده و تقاضای رسیدگی به آن را در دادگاه صالح نماید . در رابطه با نحوه تنظیم این دادخواست نکات زیر حایز اهمیت است :

در قسمت تعیین خواسته و بهای آن می توان عبارت " صدور حکم مبنی بر سلب حضانت فرزند مشترک از خوانده به دلیل اعتیاد " را ذکر کرد . در قسمت دلایل و منضمات دادخواست سلب حضانت از پدر نیز می توان به هر گونه دلیلی که مبنی بر اعتیاد پدر به مواد مخدر ، روان گردان ، الکل و یا قمار باشد استناد نمود تا با عنایت به آنها ، قاضی بتواند حکم سلب حضانت از پدر به خاطر اعتیاد را صادر کند .

به عنوان نمونه در این رابطه استناد به نظریه پزشکی مبنی بر تایید اعتیاد پدر ، شهادت شهود و مطلعان و همچنین تقاضای انجام تحقیقات محلی در این زمینه می تواند در اثبات موضوع تعیین کننده باشد .

پس از تنظیم دادخواست سلب حضانت از پدر به دلیل اعتیاد ، بایستی دادخواست را به علاوه ضمائم آن به یکی از دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی ارائه نمود تا این دادخواست در سامانه قضایی ثبت شود و به دادگاه ارجاع گردد . لازم به ذکر است که دادگاه صلاحیت دار برای رسیدگی به دادخواست لغو حضانت از پدر به خاطر اعتیاد ، دادگاه خانواده می باشد .

نمونه دادخواست سلب حضانت از پدر به دلیل اعتیاد

در قسمت قبل به ارائه توضیحاتی کلی راجع به نحوه تنظیم متن دادخواست سلب حضانت از پدر به دلیل اعتیاد وی پرداخته شد ؛ با این وجود اطلاعات کامل تر در این خصوص منوط به ارائه نمونه ای از متن دادخواست سلب حضانت از پدر است که ذیلا ارائه می گردد :

ریاست محترم .................

با سلام ؛

احتراما به استحضار عالی می رساند اینجانب به موجب سند ازدواج شماره …………. مورخ .......... تنظیم شده در دفترخانه شماره …..............… شهرستان ……......................... با خوانده ، عقد ازدواج دائم منعقد نموده ایم که ثمره این ازدواج ، تعداد ….....…… فرزند دختر/ پسر با نام های .................... متولد ........................... می باشد . لکن به دلیل وجود اختلافات شدید در زندگی مشترک اینجانب با خوانده ، به موجب طلاق نامه شماره ....................…… شهرستان ……...............…. از یکدیگر جدا شدیم و در حال حاضر فرزندان نزد ایشان زندگی می کنند .

با توجه به اینکه خوانده با مشکلات متعدد روحی ، روانی و اخلاقی مواجه بوده و به تایید پزشک قانونی دارای اعتیاد مضر به مواد مخدر / الکل / داروهای روان گردان ، قمار و ....................... می باشد که این وضعیتی خطرات جسمی و روحی فراوانی را برای طفل تحت حضانت ایشان به همراه داشته است .

فلذا با توجه به مدارک تقدیم شده و به استناد مواد 1173 و 1175 قانون مدنی ، صدور حکم مبنی بر محکومیت خوانده به لغو حضانت فرزندان تحت حضانت به دلیل اعتیاد ایشان و صدور حکم حضانت برای اینجانب ، به انضمام کلیه خسارات قانونی و هزینه های دادرسی را تقاضا دارم .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نمونه دادخواست سلب حضانت از پدر به دلیل اعتیاد در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نمونه دادخواست سلب حضانت از پدر به دلیل اعتیاد​ پاسخ دهند .