گرفتن پروانه کسب مثل هر مجوز و مدرک دیگری ، مراحل ، شرایط و مرجع خاص خود را دارد که باید به ترتیب مقرر در قانون و آیین نامه ها انجام شود . گاهی پیش می آید که مرجع صدور پروانه کسب در زمان مقرر و قانونی اقدام به صدور پروانه نمی کند و یا به طور کلی اجازه ی فعالیت به فرد متقاضی نمی دهد . به دلیل اهمیتی که رونق کسب و کار برای قانونگذار دارد ، راه های شکایت را برای این موضوع باز گذاشته است .
برای مشاوره تاخیر یا عدم صدور پروانه کسب
برای مشاوره تاخیر یا عدم صدور پروانه کسب
هر کس بخواهد کاری راه اندازی کند ، مثلا کارگاه قالی بافی یا دفتر آژانس تاسیس کند یا حتی چند فروشگاه زنجیره ای افتتاح کند ، به مجوز کسب نیاز دارد که معمولا پروانه کسب بعد از به وجود آوردن شرایط مورد نظر صنف مزبوط و داشتن مدارک لازم صادر می شود ، اما گاهی ممکن است پروانه کسب در مهلت قانونی خود صادر نشود و یا حتی مرجع صادر کننده پروانه اجازه کسب ندهد . به همین دلیل ما در این مقاله پس از بیان تعریف پروانه کسب ، به روش های اعتراض به تاخیر یا عدم صدور پروانه کسب می پردازیم .
افراد برای راه اندازی کسب و کار خود نیاز دارند که پروانه یا مجوز کسب و کار از سامانه ایران اصناف اخذ کنند. همانطور ماده 12 قانون نظام صنفی کشور بیان می کند که : " افراد صنفی موظف اند قبل از تأسیس هر نوع واحد صنفی یا اشتغال به کسب و حرفه ، نسبت به اخذ پروانه کسب اقدام کنند . در حقیقت پروانه ، مجوزی است که به وسیله ی آن فرد می تواند کسب و کار مورد نیاز خود را راه اندازی کند یا آن را ادامه دهد . البته، گاهی علاوه بر پروانه کسب، نیاز به دریافت مجوزهای دیگری نیز بوده که علاقه مندان، می توانند برای کسب اطلاع از این مجوزها به سایت صدور مجوز های وزارت کار mojavez.mcls.gov.ir مراجعه نمایند.
تبصره یک همین ماده تصویب آیین نامه صدور پروانه کسب را الزام می کند به این صورت که : " آیین نامه صدور پروانه کسب طبق مفاد این قانون ظرف سه ماه از تاریخ تصویب این قانون توسط دبیرخانه هیأت عالی نظارت با کسب نظر وزارتخانه های کشور ، بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و اداره کل نظارت بر اماکن عمومی ناجا و مجامع امور صنفی مراکز استان ها تهیه و به تصویب وزیر بازرگانی خواهد رسید "
با توجه به ادغام وزرات خانه ها ، وزارت صنعت ، معدن و تجارت آيين نامه اجرايي نحوه صدور و تمديد پروانه کسب ( موضوع ماده 12 قانون نظام صنفی ) را تصویب و منتشر نموده است . در این آیین نامه مراحل صدور پروانه کسب ، شرایط لازم اعم از عمومی و اختصاصی به تفکیک مشاغل و سایر مقررات مربوط بیان شده است .
برای مشاوره تاخیر یا عدم صدور پروانه کسب
برای مشاوره تاخیر یا عدم صدور پروانه کسب
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©