یکی از مهم ترین ابزارهای قانونی که در راستای مطالبه حقوق قانونی مورد استفاده قرار می گیرد ، اظهارنامه حقوقی است که با ارسال آن ، می توان حقوق متعددی از جمله نفقه زن را مطالبه نمود و در صورت عدم تادیه حق مورد مطالبه ، آن را به عنوان سند مطالبه حق به دادگاه ارائه نمود که در حال حاضر ، ارسال اظهارنامه برای مطالبه نفقه از طریق سامانه ثنا انجام می شود .
برای مشاوره نحوه تنظیم اظهارنامه مطالبه نفقه زن و نمونه آن
برای مشاوره نحوه تنظیم اظهارنامه مطالبه نفقه زن و نمونه آن
در صورتی که شخصی از دیگری طلبکار بوده و قصد داشته باشد تا بدون مراجعه به دادگاه حق خود را مطالبه نماید ، می تواند با استفاده از ابزاری حقوقی و قانونی تحت عنوان اظهارنامه حقوقی ، کلیه حقوق خود را مطالبه نماید . کلیت این موضوع سبب شده است تا در دعاوی مختلفی از اظهارنامه قضایی برای مطالبه حقوق استفاده شود که مطالبه نفقه زوجه نیز یکی از این موارد است .
به این صورت که اگر مرد از پرداخت نفقه به همسر خود امتناع کند ، زن می تواند با ارسال یک اظهارنامه به وی نفقه اش را مطالبه نماید و به لحاظ قانونی ، مرد نیز طبق این اظهارنامه ، مکلف به پرداخت نفقه زن خواهد شد . به همین مناسبت ، در ادامه این مقاله قصد داریم به بررسی اظهارنامه مطالبه نفقه توسط زن بپردازیم و پس از توضیح نحوه تنظیم و ارسال اظهارنامه قضایی ، نمونه و متن اظهارنامه مطالبه نفقه زن را ارائه دهیم .
بر اساس ماده 156 قانون آیین دادرسی مدنی ، هرکس می تواند قبل از تقدیم دادخواست ، حق خود را به وسیله اظهارنامه از دیگری مطالبه نماید ؛ مشروط به اینکه موعد مطالبه آن حق نیز فرا رسیده باشد . بنابراین ، یکی از موارد کاربرد اظهارنامه قضایی برای مطالبه حقوق قانونی ، مطالبه نفقه توسط زن است . به این معنا که در صورت تمکین از سوی زن ، مرد موظف است به وی نفقه بپردازد و در صورت خودداری از پرداخت نفقه به زن ، ضمانت اجرای عدم پرداخت نفقه قابل اعمال خواهد بود .
به همین دلیل ، در صورتی که زوجه استحقاق دریافت نفقه را داشته باشد و شوهر از پرداخت کردن نفقه به وی امتناع کند ، قبل از اینکه زن به شورای حل اختلاف مراجعه نموده و یا اینکه دادخواست مطالبه نفقه را به دادگاه خانواده بدهد ، می تواند برای شوهر یک اظهارنامه حقوقی مبنی بر مطالبه نفقه ارسال نماید .
در صورتی که شوهر به اظهارنامه پرداخت نفقه زن پاسخی نداده و از تادیه نفقه زن خودداری کند ، این بار زن می تواند به دادگاه خانواده یا شورای حل اختلاف ( برای نفقه زیر مبلغ 5 میلیون تومان ) مراجعه نموده و اظهارنامه مطالبه نفقه خود را به عنوان سند و مدرک ضمیمه دادخواست مطالبه نفقه نماید تا قاضی با ملاحظه آن ، تصمیم مقتضی را در خصوص مطالبه نفقه زن اتخاذ کند .
همانگونه که در قسمت قبل اشاره شد ، در صورتی که زن قصد داشته باشد نفقه خود را از همسرش مطالبه کند ، می تواند با ارسال یک اظهارنامه حقوقی به طرفیت شوهر ، این اقدام را انجام دهد . با این حال پرسش مهمی که در این رابطه مطرح می شود آن است که برای تنظیم اظهارنامه مطالبه نفقه توسط زن چه مطالب و نکاتی باید مورد رعایت قرار بگیرد و نحوه تنظیم اظهارنامه قضایی برای مطالبه نفقه از جانب زن به چه صورت است ؟
در پاسخ به این سوال ، ضروری است که برای تنظیم اظهارنامه قضایی ، در متن اظهارنامه به رابطه زوجیت میان زن و مرد و استحقاق مطالبه نفقه توسط زن اشاره کرده و بدون تهدید یا توهین نسبت به طرف مقابل ، صرفا نفقه زن مورد مطالبه قرار گیرد .
همچنین در تنظیم اظهارنامه مطالبه نفقه زن همچون اظهارنامه عدم تمکین ، باید این اظهارنامه را به شیوه الکترونیکی برای مخاطب آن ارسال نمود ؛ چرا که در حال حاضر اظهارنامه های قضایی از طریق مراجعه به سامانه خدمات الکترونیکی قضایی تحت عنوان سامانه ثنا امکان پذیر خواهد بود .
در قسمت های قبل به بررسی اظهارنامه مطالبه نفقه و نحوه تنظیم و ارسال آن پرداخته شد ؛ لکن برای دریافت اطلاعات دقیق تر در این خصوص ، در ادامه این مطلب نمونه ای از متن اظهارنامه مربوط به مطالبه نفقه از سوی زن ارائه می شود که با استفاده از این نمونه ، می توان شرایط اختصاصی مربوط به اظهارنامه مطالبه نفقه زن را تکمیل کرده و برای مخاطب اظهارنامه ( شوهر ) ارسال کرد :
مخاطب محترم جناب آقای ……………….
با سلام ؛
در راستای اجرای ماده 156 قانون آیین دادرسی مدنی ، موارد ذیل رسما و قانونا به شما ابلاغ می شود :
احتراما به استحضار جناب عالی می رساند که اینجانب ........... با استناد به عقدنامه شماره …………… تنظيم شده در دفترخانه ازدواج شماره …………… شهرستان ………….. به تاریخ ............. به عقد ازدواج دائم شما در آمده ام .
با این حال ، متأسفانه از تاريخ …….............… الي …..............…….. بدون داشتن دليل موجه و قانونی و علی رغم ایفای کلیه وظایف زوجیت ، از پرداخت کردن نفقه و تامین هزینه های زندگی که به موجب قانون مدنی بر عهده شما می باشد ، خودداری نموده اید . با توجه به شرایط مذکور ، بنده در وضعیت نامناسبی به سر میبرم . لذا تقاضا دارم ظرف مدت یک هفته از تاریخ رویت این اظهارنامه ، نسبت به انجام تعهدات قانونی خود مبنی بر پرداخت نفقه گذشته و آینده به اینجانب اقدام نمایید و در غیر این صورت ، موضوع از طریق مراجع قضایی به طریق مقتضی پیگیری خواهد شد .
با تشکر و تجديد احترام ؛
نام و نام خانوادگی ............
امضاء ....................
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه تنظیم اظهارنامه مطالبه نفقه زن و نمونه آن در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه تنظیم اظهارنامه مطالبه نفقه زن و نمونه آن پاسخ دهند .
برای مشاوره نحوه تنظیم اظهارنامه مطالبه نفقه زن و نمونه آن
برای مشاوره نحوه تنظیم اظهارنامه مطالبه نفقه زن و نمونه آن
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©