در پاسخ به پرسش قرارداد کار معین چیست باید گفت قرارداد کار معین و مشخص به قراردادی گفته می شود که به منظور انجام یک کار مشخص و معین منعقد شده و پس از آنکه کار مشخص شده در قرارداد به اتمام برسد، قرارداد کار نیز خود به خود خاتمه پیدا می کند. شرایط بازنشستگی قرارداد کار معین تابع ماده 103 قانون مدیریت خدمات کشوری می باشد.
برای مشاوره در خصوص قرارداد کار معین و مشخص
برای مشاوره در خصوص قرارداد کار معین و مشخص
رابطه کار میان کارگر با کارفرما، در قالب قرارداد کاری میان آنان بر قرار می گردد و حقوق و تکالیف ناظر بر قرارداد کار، به موجب آن مستقر می شود. قانون کار به بررسی این موضوع پرداخته است اما گاهی اوقات قواعد حاکم بر قرارداد های خصوصی توسط کارفرما تعیین می گردد.
از جمله مهم ترین تکالیف در قرارداد کار می توان به لزوم حسن انجام کار از سوی کارگر و پرداخت حداقل دستمزد کارگران اشاره نمود. طبق قانون کار، قرارداد کاری می تواند به شیوه های مختلفی صورت گیرد که از جمله مهم ترین آن ها می توان به قرارداد کار دائم، قرارداد کار موقت و قرارداد کار معین اشاره نمود.
به همین مناسبت، در ادامه این مقاله قصد داریم به بررسی این سوال بپردازیم که قرارداد کار معین چیست و شرایط آن کدام است؟ سپس به بررسی قرارداد کار معین شهرداری و قرارداد کار در دستگاه های دولتی پرداخته و در آخر مطالبی در خصوص شرایط بازنشستگی کارکنان قرارداد کار معین خواهیم پرداخت. برای آشنایی بیشتر با قرارداد کار معین و مشخص و شرایط بازنشستگی قرارداد کار معین با ما همراه باشید.
در پاسخ به پرسش قرارداد کار معین چیست باید بگوییم قرارداد کار معین به قراردادی اطلاق می شود که موضوع آن، انجام کاری معین و مشخص توسط کارگر است که با انجام آن کار، قرارداد کار خاتمه پیدا می کند. به عبارت دیگر، مدت این نوع قرارداد، قرارداد موقت است؛ بدون اینکه بتوانیم زمان مشخص و ثابتی را برای آن مقرر داریم.
بنا بر توضیحات مذکور باید گفت که قرارداد کار موقت، به قراردادی گفته می شود که برای مدت محدود بین طرفین رابطه کار منعقد می شود. با این حال، قرارداد کار معین بیشتر ناظر به قرارداد هایی است که نتوان زمان ثابت یا مشخصی مثلا شش ماه یا یک سال را برای آن مشخص نمود.
با توجه به توضیحاتی که از مفهوم قرارداد کار معین ارائه شد، می توان گفت قرارداد مشارکت کارگر در انجام برخی از کارهای مشخص عمرانی و فنی همچون راهسازی و ساختمان سازی، می تواند از نمونه های بارز قرارداد کار معین به شمار آید که در کارگاه ویژه و خاص خود (ساختمان) صورت می پذیرد. در ادامه به بررسی شرایط بازنشستگی قرارداد کار معین پرداخته شده است.
در قسمت قبل، مفهوم و تعریف قرارداد کار معین مورد بررسی قرار گرفت و به نمونه های آن نیز اشاره گردید. اما در این قسمت قصد داریم به بررسی این سوال بپردازیم که شرایط قرارداد کار معین در قانون کار چیست و قانون کار چه احکامی را در خصوص قرارداد کاری معین مورد پیش بینی قرار داده است؟
در پاسخ به این سوال، باید گفت به موجب ماده 21 قانون کار، یکی از موارد خاتمه قرارداد کار میان کارگر و کارفرما، پایان قراداد کار معین است. به موجب بند (ه) ماده 21 قانون کار، پایان کار در قراردادهایی که مربوط به کار معین است، به قرارداد کار خاتمه خواهد داد. یکی دیگر از احکام مهمی که در ارتباط با قرارداد کار معین در قانون کار مورد پیش بینی قرار گرفته است، مربوط به فسخ قرارداد کار بر اساس قانون کار می باشد. بر اساس ماده 25 قانون کار، هرگاه قرارداد کار برای انجام کار معین منعقد شده باشد، هیچ یک از طرفین به تنهایی حق فسخ آن را ندارند.
بنابر این، زمانی که قرارداد کار میان کارگر و کارفرما به صورت قراداد کار معین باشد، نه کارگر به تنهایی قادر است قرارداد کار را فسخ کند و نه کارفرما امکان فسخ قرارداد کار معین را خواهد داشت. بلکه فسخ قرارداد کار معین، تنها با توافق هر دوی طرفین (یعنی کارگر و کارفرما) امکان پذیر خواهد بود.
لازم به ذکر است که رسیدگی به اختلافات ناشی از نوع این قراردادها، در صلاحیت هیات های تشخیص و حل اختلاف کار است. به این معنا که اگر راجع به نوع قرارداد کاری برای فسخ قرارداد اختلافی حاصل شود، (مثلا معین بودن قرارداد کار) هیات تشخیص و حل اختلاف به نوع قرارداد رسیدگی نموده و حکم لازم را صادر می کند. در ادامه مطالبی در خصوص شرایط بازنشستگی قرارداد کار معین بیان شده است.
پس از ارائه توضیحاتی در خصوص قرارداد کار معین و پاسخ به پرسش قرارداد کار معین چیست در این بخش قصد داریم به این پرسش پاسخ دهیم که قرارداد کار معین شهرداری چیست؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت قرارداد کار معینی که برای بازه زمانی مشخص شده بین شهرداری و نیروی کار منعقد می شود، قرار کار معین شهرداری گفته می شود.
شهرداری ها در برخی بازه های زمانی اقدام به انشار آگهی استخدام نیروی کار قرارداد معین نموده و از میان فارغ التحصیلان رشته های مختلف، با در نظر گرفتن موضوع قرار دادکار معین، اقدام به جذب نیرو می نمایند. متقاضیان انعقاد قرارداد کار معین شهرداری باید شرایط اعلام شده توسط شهرداری را داشته باشند و در آزمون استخدامی پذیرفته شوند.
بنابراین انعقاد قرارکار معین با شهرداری بدین صورت نیست که هر شخصی که بخواهد بتواند اقدام به انعقاد آن نماید. شرایط مذکور عموما شامل دو گروه از شرایط عمومی و اختصاصی می باشد که باید توسط شهرداری استان محل مورد تقاضا اعلام شود. در ادامه برای آشنایی با نحوه اعتراض به آرای کمیسیون ماده 7 شهرداری تشخیص باغات مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
پس از بررسی قرارداد کار معین شهرداری در این بخش قصد داریم به بررسی قرارداد کار معین در دستگاههای دولتی و پاسخ به پرسش نیروی قرارداد کار معین چیست بپردازیم. وفق تبصره ماده 32 قانون مدیریت خدمات کشوری: «دستگاه های اجرائی می توانند در شرایط خاص با تایید سازمان تا ده درصد (10%) پست های سازمانی مصوب، بدون تعهد استخدامی و در سقف اعتبارات مصوب افرادی را به صورت ساعتی یا کار معین برای حداکثر یک سال به کار گیرند.» این تبصره تنها موردی است که قانونگذار به استخدام نیروی کار معین توسط دستگاه های اجرایی اشاره نموده است.
در خصوص قرارداد کار معین دستگاه های اجرایی یک نکته مهمی که وجود دارد این است که این قرارداد ها ماهیت یکسانی ندارند و بر اساس موارد گوناگونی از جمله مفاد قرارداد، موضوع قرارداد، مرجع صالح برای رسیدگی به دعاوی و... قابل تغییر می باشند. به طور مثال رسیدگی به برخی دعاوی در صلاحیت دیوان عدالت اداری و در برخی موارد در صلاحیت هیئت های تشخیص و حل اختلاف کارگری کارفرمایی می باشد.
به طور کلی استخدام در دستگاه های اجرایی تابع شرایط و قوانین خاص خود است. افراد برای شرکت در آزمون استخدامی فراگیر دولتی و استخدام در دولت باید شرایطی از جمله تابعیت، سن، اعتقادات، مدرک تحصیلی و... را داشته باشند. در ادامه برای آشنایی در این خصوص مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
در خصوص کارکنان قراردادکار معین یکی از پرسش هایی که به ذهن متبادر می شود این است که شرایط بازنشستگی کارکنان قراردادکار معین چگونه است؟ تابع چه قانونی است؟ در پاسخ باید بگوییم بگوییم بازنشستگی کارکنان قراردادکار معین در دستگاه های اجرایی و شرایط بازنشستگی قرارداد کار معین تابع ماده 103 قانون مدیریت خدمات کشوری می باشد.
در این خصوص باید گفت سازمان اداری و استخدامی کشور امادگی دارد بعد از ارسال درخواست بازنشستگی کارکنان موصوف از طرف دستگاه های اجرایی، مجموع بیمه پردازی دولتی و غیردولتی ایشان را به دستگاههای مزبور مربوطه اعلام نماید؛ تا چنانچه دستگاه اجرایی محل اشتغال مجموع سوابق اعلامی شخص اعم از دولتی و غیر دولتی را به عنوان سابقه قابل قبول از لحاظ بازنشستگی تلقی و نسبت به صدور حکم بازنشستگی و اعلام تاریخ ترک کار به این سازمان مبادرت ورزد، در خصوص بازنشستگی کارکنان مذکور اقدام لازم به عمل آورد.
بنابراین شرایط سنی و شرایط بازنشستگی قرارداد کار معین کارکنان دستگاه های اجرایی همان شرایط سنی مندرج در ماده 103 قانون مدیریت خدمات کشوری می باشد. همچنین لازم به ذکر است دستگاه های اجرائی موظفند کارمندانی را که دارای شصت و پنج سال سن و حداقل بیست و پنج سال سابقه خدمت میباشند را بازنشسته کنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص قرارداد کار معین و مشخص در کانال موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون قرارداد کار معین و مشخص پاسخ دهند.
برای مشاوره در خصوص قرارداد کار معین و مشخص
برای مشاوره در خصوص قرارداد کار معین و مشخص
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©