دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / شرایط اخذ تابعیت ایران

شرایط اخذ تابعیت ایران

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

تابعیت یکی از موضوعات مهم حقوق بین الملل است که افراد می توانند چه تبعه کشوری باشند و چه نباشند ، تابعیت کشور مورد نظر خود را درخواست کنند . کسب تابعیت ایران همانند کشور های دیگر شرایطی مثل حداقل سن ، سکونت ، مجرم نبودن و ... را دارد .

 

ایرانی ، افغانستانی ، هندی ، اسپانیایی و ... همه از جمله صفاتی هستند که به انسان ها تعلق می گیرد . یکی از معانی آن ها این است که آن فرد تبعه ایران ، افغانستان و یا هر کشور دیگری است .

تابعیت رابطه ای است که هر فرد با دولت مورد تبعیت که دولت متبوع نامیده می شود ، دارد . این رابطه می تواند از بدو تولد با توجه به سیستم اعطاء تابعیت مورد پذیرش آن کشور به وی اعطاء شود . همچنین هر کس می تواند تابعیت جدیدی کسب کند . ما در این مقاله در باره شرایط و آثار گرفتن تابعیت در ایران در سه بخش صحبت خواهیم کرد .
در بخش اول کسب یا گرفتن تابعیت را تعریف کرده ، در بخش دوم شرایط گرفتن تابعیت در ایران را بر می شمریم و در بخش سوم آثار گرفتن تابعیت را بیان می کنیم . 

 

کسب یا اخذ تابعیت یعنی چه ؟

اعطاء تابعیت همواره از بدو تولد اتفاق نمی افتد بلکه تحت شرایطی ، یا بنا به اتفاقات و یا به درخواست فرد تابعیت جدیدی به فرد داده می شود .

برای کسب تابعیت کشور دیگر یا اخذ تابعیت مضاعف ، فرد باید واجد شرایط باشد ؛ در کسب تابعیت کشور دیگر ، فرد یا تابعیت کشوری را دارد ، یا بدون تابعیت است . کشورها معمولا به سختی اجازه ترک تابعیت می دهند و شروط سخت گیرانه ای را برای آن وضع می کنند . مثلا در طول سال فقط به تعداد معینی از افراد اجازه ترک تابعیت می دهند .

شرط دیگری که ممکن است توسط کشور ها وضع شود ، این است که برای ترک تابعیت سن خاصی را معین می کنند . مثل قانون مدنی ایران که در ماده 288 سن ترک تابعیت را 25 سال تعیین کرده است . ماده 288 قانون مدنی : " اتباع ایران نمی توانند تبعیت خود را ترک کنند مگر به شرایط ذیل: 1) به سن 25 سال تمام رسیده باشند.... "  و حتی گاهی شروطی مثل انجام تعهدات قانونی ، همچون خدمت نظام وظیفه آورده می شود .

پس کسب تابعیت یعنی فردی که فاقد تابعیت است و یا از کشور خود ترک تابعیت کرده است ، درخواست گرفتن تابعیت کشور دیگری را بدهد تا اگر شرایط مقرر در قوانین آن کشور را داشت ، تبعه آن محسوب شود .

افرادی که تبعه ی ایران هستند ، یا از بدو تولد تابعیت ایران را داشته اند یعنی با توجه به سیستم حقوقی ایران تابعیت به آن ها تعلق می گرفته است و یا بعدا آن را کسب کرده اند . شرایط اخذ تابعیت ایران ، در قانون مدنی بیان شده است که در بخش بعد به بررسی آن خواهیم پرداخت .

شرایط اخذ تابعیت ایران

شرایط کسب تابعیت ایران بر اساس مواد قانون مدنی عبارت است از :

قانونگذار استثناء شرط اقامت را در ماده 980 بیان کرده است . بر اساس این ماده ، افراد زیر می توانند درخواست تابعیت ایران را بدون شرط اقامت داشته باشند . البته این درخواست باید توسط هیات وزیران تصویب شود :

  1. کسانی که به امور عام المنفعه در ایران خدمت کرده باشند ، مثل پزشکان ، دانشمندان و متخصصان 
  2. خارجیانی که اهل و عیال ایرانی داشته باشند 

آثار گرفتن تابعیت ایران

کسانی که به تابعیت ایران در می آیند از تمامی حقوقی که برای ایرانیان در نظر گرفته شده است برخوردارند . اما یک سری استثنا در همه ی کشور ها از جمله ایران وجود دارد . چرا که برخی از مشاغل و مناصب با توجه به حساسیت بالای آن ها ، قابل تصدی توسط افرا تازه تبعه نباشد . این مشاغل عبارت اند از : 

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره گرفتن تابعیت ایران به کانال تلگرام موضوعات حقوقی مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون گرفتن تابعیت ایران پاسخ دهند .