دینا / آیین دادرسی / آیین دادرسی کیفری / شرایط قانونی صدور قرار تعلیق تعقیب

شرایط قانونی صدور قرار تعلیق تعقیب

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به صدور قرار تعلیق تعقیب ، شرایط عمومی و شرایط خاص صدور قرار تعلیق تعقیب خواهیم پرداخت .

 

یکی از مهم ترین اقدامات برای از بین بردن آثار منفی و سوء تقیب متهم ، توجه به نهاد تعلیق تعقیب است . تعلیق تعقیب وسیله برای پایان دادن به پرونده نیست بلکه در کنار یک سیاست قضایی حساب شده و درست می تواند ، آثار مفیدی هم برای جامعه و هم برای متهم داشته باشد . نهاد تعلیق تعقیب با از بین رفتن دادسراها ، مورد بی توجهی قرار گرفت و حتی با احیا مجدد آن نیز اهمیت کافی به آن داده نشد . البته با تصویب قانون آیین دادرسی کیفری جدید ، ماده ای به قرار تعلیق تعقیب و نحوه صدور آن پرداخته است . درباره قرار ، در مقاله قرار چیست صحبت کردیم و همچنین در مقاله ی دیگری به تعریف قرار تعلیق تعقیب پرداختیم ؛ در این مقاله به صدور قرار تعلیق تعقیب ، شرایط عمومی صدور قرار تعلیق تعقیب و شرایط خاص صدور قرار تعلیق تعقیب خواهیم پرداخت . 

صدور قرار تعلیق تعقیب

مقام صالح صادر کننده قرار تعلیق تعقیب با توجه به شرایط قانونی ، اقدام به صدور این قرار می کند . برای صدور قرار تعلیق تعقیب موافقت شاکی یا بزه دیده ضروری نیست ولی متهم باید با آن موافق باشد چون این متهم است که باید محدودیت های قرار تعلیق تعقیب و اقدامات لازم بابت آن را بپذیرد و آگاه باشد که در صورتی که از آنها تخلف کند ، قرار مزبور لغو خواهد شد .

شرایط عمومی صدور قرار تعلیق تعقیب

بعضی از شرایط صدور قرار تعلیق تعقیب همان شرایطی است که در ماه 40 قانون مجازات اسلامی درباره تعویق در صدور حکم آمده است . طق این ماده شرایط عمومی صدور قرار تعلیق تعقیب را می توان در موارد زیر دانست :
 
1- وجود جهات تخفیف مجازات 
2- پیش بینی اصلاح مرتکب 
3- جبران ضرر و زیان یا برقراری ترتیبات جبران 
4- فقدان سابقه کیفری موثر 
 
بنابراین بر اساس این ماده برای صدور قرار تعلیق تعقیب وجود شرایط چهارگانه بالا ضروری است . اما علاوه بر این چهار شرط ، در ماده 81 قانون آیین دادرسی کیفری نیز مواردی را به صورت خاص برای صدور قرار تعلیق تعقیب بیان کرده است که در ادامه به آنها می پردازیم . 

شرایط خاص صدور قرار تعلیق تعقیب

طبق ماده 81 قانون آیین دادرسی کیفری ، برای اینکه بتوان قرار تعلیق تعقیب صادر کرد ، در کنار دو مورد جبران ضرر و زیان یا برقراری ترتیبات جبران و هم چنین فقدان سابقه کیفری موثر ، باید موارد زیر نیز وجود داشته باشد :
1- عدم وجود شاکی و در صورت وجود شاکی ، اعلام گذشت از سمت او یا تعیین ترتیبی برای پرداخت خسارت بزه دیده در مدت مشخص با موافقت وی 
2- متهم فاقد سابقه محکومیت کیفری 
درباره ضرورت وجود دو شرط گفته شده باشد ، باید گفت که برای صدور قرار تعلیق تعقیب باید شرط شماره 2 که همان فقدان سابقه محکومیت کیفری متهم است حتما و به ضرورت وجود داشته باشد . اما در مورد شرط شماره 1 ، تنها وجود یکی از دو حالت نام برده شده در ماده کفایت می کند . در نتیجه برای صدور قرار تعلیق تعقیب علاوه بر شرط های عمومی  :
متهم فاقد سابقه محکومیت کیفری + عدم وجود شاکی و در صورت وجود شاکی ، اعلام گذشت از سمت او
یا 
متهم فاقد سابقه محکومیت کیفری + تعیین ترتیبی برای پرداخت خسارت بزه دیده در مدت مشخص با موافقت وی 
کفایت می کند . 
 
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط قانونی صدور قرار تعلیق تعقیب ، به کانال تلگرام حقوق کیفری مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط قانونی صدور قرار تعلیق تعقیب پاسخ دهند .