نمونه دادخواست ثبت ازدواج دائم، یکی از انواع اوراق قضایی است که از جانب زوجه، برای صدور حکم الزام مرد بر ثبت نکاح دائم در دفترخانه، در مواقعی که مرد از این امر خودداری می کند، تنظیم و به دادگاه ارسال می گردد که نحوه تنظیم آن، با پر کردن اطلاعات مربوط به هر ستون، نظیر ستون خواهان، خوانده و موضوع خواسته و شرح آن می باشد.
برای مشاوره نحوه تنظیم نمونه دادخواست ثبت ازدواج دائم
برای مشاوره نحوه تنظیم نمونه دادخواست ثبت ازدواج دائم
علی رغم اینکه عقد نکاح، بر اساس قانون مدنی، نوعی عقد رضایی است و تشریفاتی برای ثبت آن در نظر گرفته نشده، با این حال، حفظ کیان خانواده، بقای آن، همچنین نظم اجتماعی و احراز رابطه زوجیت در موارد اختلافی، سبب شده تا بر اساس قانون، مرد، مکلف به ثبت نکاح دائم گردد که در صورت عدم ثبت ازدواج دائم توسط مرد، مجازات جرم عدم ثبت نکاح، در خصوص وی، قابل اجرا خواهد بود.
علاوه بر این، در صورت استنکاف مرد از ثبت واقعه ازدواج، زن می تواند به دفاتر خدمات قضایی، مراجعه نموده و دادخواستی مبنی بر ثبت واقعه ازدواج دائم، جهت ارسال به دادگاه صالح، تقدیم نماید. دادگاه در صورتی به این دادخواست و خواسته آن، ترتیب اثر خواهد داد، که دادخواست درخواست ثبت نکاح، کاملا، مطابق تشریفات قانونی، تنظیم شده باشد.
از این رو، در مقاله حاضر، قصد داریم تا پس از توضیح در این باره که دادخواست ثبت واقعه نکاح دائم چیست، در خصوص نحوه تنظیم این دادخواست، صحبت کرده و سپس، متن و فایل دانلود یک نمونه دادخواست ثبت ازدواج دائم را ارائه نماییم.
برای پاسخ به این سوال که دادخواست ثبت واقعه ازدواج دائم چیست؟ لازم به توضیح است که قانون گذار، ثبت واقعه نکاح دائم را برای مردان، الزامی کرده و در صورتی که مردی با زنی، اقدام به انعقاد عقد نکاح دائم نماید، ملزم است تا نسبت به ثبت آن، در دفاتر ثبت ازدواج و طلاق، اقدام کرده و قباله ازدواج را دریافت نماید..
در صورت عدم اقدام مرد، به ثبت نکاح دائم، او، با ضمانت اجراهای این امر، مواجه خواهد شد و علی رغم اینکه ازدواج صورت گرفته، حتی بدون ثبت، از لحاظ شرعی و قانونی، صحیح است، لکن، بدون ثبت نکاح دائم، زوجین نمی توانند، از برخی تسهیلات و خدمات، من جمله، وام ازدواج، بهره مند شوند، برای فرزند مشترک، شناسنامه بگیرند یا زن، نمی تواند، به راحتی و بدون ارائه سند ازدواج، برای طلاق، اقدام کند.
از این رو قانون گذار، این امکان را برای زنان در نظر گرفته تا در صورت استنکاف همسر از ثبت واقعه نکاح دائم، به کمک دادخواست ثبت ازدواج دائم، از محکمه، درخواست صدور حکم الزام مرد، بر این امر را داشته باشند و چنانچه بعد از صدور حکم و قطعی شدن آن، مرد همچنان، از ثبت نکاح دائم خودداری کند، زن می تواند با داشتن حکم و دستور دادگاه، به دفترخانه رفته و برای ثبت عقد نکاح دائم، اقدام کند.
در واقع، دادخواست ثبت نکاح دائم، یکی از انواع اوراق قضایی است که زوجه، به موجب آن، الزام مرد را به ثبت نکاح دائم، از محکمه، تقاضا می نماید. شایان ذکر است که این دادخواست، باید از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، به دادگاه صالح، ارسال گردد.
نحوه تنظیم دادخواست ثبت ازدواج دائم، یکی از مهم ترین مواردی است که باید، مد نظر خواهان ثبت چنین دادخواستی باشد، لذا در این بخش از مقاله، قصد داریم درباره نحوه تنظیم نمونه دادخواست ثبت عقد نکاح و قواعد آن، توضیح دهیم که به شرح زیر می باشد:
در وهله اول، باید گفت که هر دادخواستی که برای درخواست ثبت نکاح دائم، تنظیم می گردد، متشکل از بخش اطلاعات مربوط به خواهان و خوانده دعوا؛ ستون مربوط به موضوع خواسته؛ دلایل و منضمات و ستون شرح موضوع خواسته می باشد.
اولین و مهم ترین مرحله از مراحل نحوه تنظیم نمونه دادخواست ثبت ازدواج دائم، این است که خواهان درخواست ثبت نکاح، اطلاعات هویتی و آدرس خود و خوانده را در ستون های مربوطه درج کرده و سپس، در ستون مربوط به موضوع خواسته، عبارت "الزام خوانده به ثبت نکاح دائم"را بنویسد.
سپس، دلایل و منضمات مربوط به زوجیت دائم خود و خوانده را در ستون مربوط به دلایل و منضمات، درج کرده و در موقع ارسال نمونه دادخواست ثبت ازدواج دائم، آن ها را ضمیمه دادخواست کند و اصل آنها در جلسه اول دادرسی، به دادگاه، ارائه نماید.
در مرحله آخر از مراحل نحوه تنظیم نمونه دادخواست ثبت ازدواج دائم، خواهان باید، در ستون مربوط به شرح خواسته، توضیحات کامل مربوط به دلایل درخواست ثبت نکاح خود و استنکاف مرد از ثبت واقعه ازدواج را شرح دهد و از دادگاه، تقاضای صدور حکم، به شرح ستون خواسته (درخواست ثبت نکاح) را بنماید. در ادامه، یک نمونه دادخواست ثبت ازدواج دائم و فایل دانلود آن را ارائه خواهیم کرد.
همانگونه که در قسمت های قبل اشاره شد، به منظور اقامه دعوای الزام به ثبت واقعه ازدواج دائم، ابتدا باید دادخواستی در خصوص درخواست ثبت نکاح تنظیم نمود و آن را از طریق دفاتر خدمات قضایی، به دادگاه خانواده ارسال کرد. از این رو، در این بخش از مقاله، قصد داریم متن و فایل دانلود نمونه دادخواست الزام به ثبت واقعه ازدواج دائم را در اختیار خوانندگان عزیز، قرار دهیم.
نمونه دادخواست ثبت ازدواج دائم
خواهان: نام- نام خانوادگی- آدرس
خوانده: نام- نام خانوادگی- آدرس
موضوع خواسته: ثبت نکاح دائم
دلایل و منضمات: شهادت شهود-استشهادیه محلی- سند طلاق
ریاست محترم دادگاه ...................
باسلام
احتراما به استحضار می رساند:
اینجانب و خوانده محترم، در مورخ .../.../... و پس از ... سال زندگی مشترک، به علت مشکلات فی مابین، در تاریخ .../.../... به موجب حکم قطعی شماره ......، به درخواست زوج، در دفترخانه .....، به طلاق رجعی، از یکدیگر، جدا شدیم.
لکن، پس از گذشت مدت عده طلاق رجعی، در موخ ..../..../....، خوانده محترم، با وساطت پدر بزرگوارشان که روحانی نیز هستند، تمایل خود بر ازدواج با اینجانب، به موجب عقد نکاح دائم را اظهار داشتند و پس از قبول بنده، پدر ایشان، در حضور شهود، اقدام به خواندن صیغه عقد نکاح دائم نمودند و بدین ترتیب، بنده و خوانده محترم، مجددا، به زوجیت یکدیگر درآمدیم.
اما، با وجود الزام قانون گذار بر ثبت نکاح دائم و با وجود درخواست های مکرر اینجانب، علی رغم گذشت دو ماه از ازدواج، ایشان، همچنان، از ثبت واقعه نکاح، خودداری می کنند. لذا به موجب این دادخواست، از آن مقام محترم، تقاضای صدور حکم بر ثبت واقعه نکاح دائم، توسط خوانده، مستدعی است.
علاقمندان به دانلود نمونه دادخواست الزام به ثبت واقعه ازدواج دائم، می توانند از طریق لینک زیر، اقدام کنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه تنظیم نمونه دادخواست ثبت ازدواج دائم در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه تنظیم نمونه دادخواست ثبت ازدواج دائم پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه تنظیم نمونه دادخواست ثبت ازدواج دائم
برای مشاوره نحوه تنظیم نمونه دادخواست ثبت ازدواج دائم
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©