دینا / آیین دادرسی / آیین دادرسی مدنی / شرایط و نحوه فرجام خواهی از قرار ابطال دادخواست

شرایط و نحوه فرجام خواهی از قرار ابطال دادخواست

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله شرایط و نحوه فرجام خواهی از قرار ابطال دادخواست را بررسی می کنیم .

 

از جمله قرار های قاطع دعوا بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی ، قرار ابطال دادخواست می باشد که به موجب آن دادخواست باطل شده و رسیدگی به دعوا خاتمه خواهد یافت . با عنایت به مواد مختلفی از قانون مدنی که صدور قرار ابطال دادخواست در آنها پیش بینی شده است در می یابیم که قرار ابطال دادخواست در صورتی صادر می شود که رسیدگی به دعوا نیازمند انجام اقداماتی از سوی خواهان دعوا بوده است ؛ اما وی این امور را انجام داده باشد ؛ مثلا پرداخت هزینه کارشناسی پرونده به عهده خواهان بوده اما وی از انجام این امر خودداری کرده و دادگاه هم بدون ارائه اظهار نظر کارشناس قادر به صدور رای نهایی نباشد که در این صورت قرار ابطال دادخواست صادر خواهد شد ؛ اما پرسش مهمی که در این مقاله قصد داریم بررسی کنیم ، اعتراض به قرار ابطال دادخواست صادر شده از دادگاه به شیوه فرجام خواهی می باشد . به همین دلیل در این مقاله ابتدا به بررسی شرایط و نحوه فرجام خواهی از قرار ابطال دادخواست صادر شده از دادگاه پرداخته و در ادامه نقض قرار ابطال دادخواست در مرحله فرجام خواهی را مورد بررسی قرار خواهیم داد . 

شرایط و نحوه فرجام خواهی از قرار ابطال دادخواست

در قانون آیین دادرسی مدنی قرار ابطال دادخواست که از سوی دادگاه بدوی صادر می شود ، با شرایطی قابلیت تجدید نظر خواهی در دادگاه را خواهد داشت ؛ اما علاوه بر پیش بینی امکان تجدید نظر خواهی از قرار ابطال دادخواست ، در قانون آیین دادرسی مدنی شرایط فرجام خواهی از قرار ابطال دادخواست نیز مورد توجه قرار گرفته است و به همین مناسبت در این قسمت قصد داریم به بررسی فرجام خواهی از قرار ابطال دادخواست پرداخته و شرایط و نحوه فرجام خواهی از قرار ابطال دادخواست را مورد بررسی قرار دهیم . لازم به ذکر است که فرجام خواهی از قرار ابطال دادخواست به دو شیوه امکان پذیر است :

 

حالت اول ؛ زمانی است که قرار ابطال دادخواست از سوی دادگاه های بدوی یا نخستین صادر شده باشد و به علت عدم تجدید نظر خواهی در مهلت مقرر ، قطعیت یافته باشد . در این صورت ، به استناد بند ( ب ) ماده 367 قانون آیین دادرسی مدنی قرار ابطال دادخواست صادره از سوی دادگاه ، در صورتی که اصل حکم راجع به آن ها قابل رسیدگی فرجامی باشد ، قابلیت فرجام خواهی را خواهد داشت .

 

حالت دوم ؛ زمانی است که قرار ابطال دادخواست از سوی دادگاه تجدید نظر صادر شده باشد ؛ به شرط اینکه اصل حکم قابل رسیدگی فرجامی باشد ، قرار ابطال دادخواست آن نیز قابل فرجام خواهی خواهد بود . بنابراین همانگونه که ملاحظه می شود ، از جمله شرایط فرجام خواهی از قرار ابطال دادخواست که در مرحله بدوی یا تجدید نظر صادر شده است ، این است که اصل حکم صادر شده قابلیت رسیدگی فرجامی را داشته باشد . نحوه فرجام خواهی از قرار ابطال دادخواست نیز بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی مشخص شده است که پیشنهاد می شود برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص آن ، مقاله فرجام خواهی و مهلت فرجام خواهی را مطالعه نمایید .

لازم به ذکر است که بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی قرار ابطال دادخواست اعتبار امر مختومه ندارد و به همین دلیل اگر دادخواست ابطال گردید ، خواهان می تواند مجددا همان دعوا را با شرایط قبلی در دادگاه طرح نماید که این موضوع در مقاله اعتبار امر مختومه قرار ابطال دادخواست مورد بررسی قرار گرفته است .

نقض قرار ابطال دادخواست در مرحله فرجام خواهی

همانگونه که در قسمت قبل بررسی شد ، قرار ابطال دادخواست صادره از دادگاه بدوی یا تجدید نظر در صورتی که اصل حکم راجع به دعوا قابل فرجام خواهی باشد ، قابلیت فرجام خواهی را خواهد داشت ؛ اما در این قسمت قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم که نقض قرار ابطال دادخواست در مرحله فرجام خواهی به چه صورت است و در چه شرایطی قرار ابطال دادخواست صادر شده در مرحله فرجام خواهی نقض خواهد شد که در پاسخ به این پرسش ماده 371 قانون آیین دادرسی مدنی حائز اهمیت است . بر اساس این ماده ، قرار ابطال دادخواست در صورتی در مرحله فرجام خواهی نقض می گردد که :

 

1 ) دادگاه صادر کننده قرار ابطال دادخواست ، صلاحیت ذاتی برای رسیدگی به موضوع دعوا را نداشته باشد و در مورد عدم رعایت صلاحیت محلی ، نسبت به آن طرح ایراد شده باشد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد صلاحیت ذاتی و صلاحیت محلی کلیک کنید .

 

2 ) قرار ابطال دادخواست صادر شده از سوی دادگاه خلاف موازین شرعی و مقررات قانونی شناخته شود ؛ برای مشاهده نمونه قرار ابطال دادخواست کلیک کنید .

 

3 ) قرار ابطال دادخواست بدون رعایت اصول دادرسی و قواعد آمره و حقوق اصحاب دعوا صادر شده باشد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد آراء قابل فرجام خواهی کلیک کنید .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط و نحوه فرجام خواهی از قرار ابطال دادخواست در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط و نحوه فرجام خواهی از قرار ابطال دادخواست پاسخ دهند .