برای مشاوره نحوه تجدید نظر خواهی از قرار ابطال دادخواست
برای مشاوره نحوه تجدید نظر خواهی از قرار ابطال دادخواست
بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی یکی از انواع قرارهای قاطع دعوا ، قرار ابطال دادخواست می باشد و در مواردی که صدور حکم توسط دادگاه مستلزم انجام اقداماتی از طرف خواهان دعوا باشد ، اما خواهان از انجام این اقدامات خودداری کند ، دادگاه باید قرار ابطال دادخواست را صادر نماید و با صدور این قرار ، پرونده مطروحه از دادگاه رسیدگی کننده به دعوا خارج شده و رسیدگی به آن متوقف می گردد که البته صدور این قرار از طرف دادگاه اعتبار امر مختومه ندارد ، فلذا خواهان دعوا می تواند مجددا همان دعوا را در دادگاه طرح کند . علاوه بر این ، به موجب قانون آیین دادرسی مدنی امکان تجدید نظر خواهی از قرار ابطال دادخواست پیش بینی شده است که با شرایط خاص آن صورت می پذیرد . به همین مناسبت در ادامه این مقاله قصد داریم ابتدا امکان تجدید نظر از قرار ابطال دادخواست را بررسی نموده و سپس شرایط و نحوه تجدید نظرخواهی از قرار ابطال دادخواست را توضیح دهیم .
همانگونه که در قسمت قبل اشاره گردید ، صدور قرار ابطال دادخواست از طرف دادگاه اعتبار امر قضاوت شده را ندارد ؛ فلذا خواهان دعوا این امکان را خواهد داشت که همان دعوای مطرح شده را علیه همان خوانده و با همان شرایط قبلی مجددا مطرح کند . اما با این وجود گاهی شخصی که دادخواست وی ابطال شده است ، قصد اعتراض به قرار ابطال دادخواست را دارد و تمایل دارد که نسبت به قرار ابطال دادخواستی که صادر شده است اعتراض نماید . در همین راستا می توان گفت در قانون آیین دادرسی مدنی اعتراض نسبت به قرار ابطال دادخواست به دو روش تقاضای تجدید نظر خواهی از قرار ابطال دادخواست و فرجام خواهی از قرار ابطال دادخواست پیش بینی شده است که در ادامه این مقاله قصد داریم به بررسی شرایط و نحوه تجدید نظر خواهی از قرار ابطال دادخواست بپردازیم . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد قرار ابطال دادخواست و نحوه اعتراض به قرار ابطال دادخواست کلیک کنید .
همانگونه که گفته شد یکی از روش های اعتراض به قرار ابطال دادخواست ، تقاضای تجدید نظر خواهی از این قرار است که این موضوع در ماده 332 قانون آیین دادرسی مدنی مورد پیش بینی قرار گرفته است . بر اساس این ماده : " قرار های زیر قابل تجدید نظر است ؛ در صورتی که حکم راجع به اصل دعوا قابل درخواست تجدید نظر باشد :
الف ) قرار ابطال دادخواست یا رد دادخواست که از دادگاه صادر شود ؛
ب ) قرار سقوط دعوا ؛
ج ) قرار رد دعوا یا قرار عدم استماع دعوا ؛
د ) قرار عدم اهلیت یکی از طرفین دعوا .
بنابراین به استناد این ماده در خصوص شرایط و نحوه تجدید نظر از قرار ابطال دادخواست می توان گفت :
اولا ؛ قرار ابطال دادخواستی که از سوی دادگاه صادر شده است قابل اعتراض است و این اعتراض به قرار ابطال دادخواست از طریق تجدید نظر خواهی نسبت به قرار ابطال دادخواست امکان پذیر است . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تجدید نظر خواهی از رای کلیک کنید .
ثانیا ؛ از جمله شرایط اعتراض به قرار ابطال دادخواستی که از سوی دادگاه صادر شده است ، آن است که اصل دعوا قابلیت تجدید نظر خواهی را داشته باشد ؛ لذا اگر حکم راجع به اصل دعوا قابلیت درخواست تجدید نظر را نداشته باشد ، از قرار ابطال صادر شده در آن دعوا نیز نمی توان تجدید نظر خواهی کرد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اینکه چه آرایی قابلیت تجدید نظر خواهی دارند کلیک کنید .
ثالثا ؛ نحوه و مهلت اعتراض به قرار ابطال دادخواست همان مهلت تجدید نظر خواهی است که عبارت است از بیست روز برای اشخاص مقیم ایران و دو ماه برای اشخاص مقیم خارج از ایران . لازم به ذکر است در صورتی که قرار ابطال دادخواست که از طرف دادگاه صادر شده است قابلیت تجدید نظر خواهی را داشته باشد ، این موضوع ذیل قرار ابطال دادخواست درج می شود و مهلت بیست روزه اعتراض تجدید نظر خواهی به قرار ابطال دادخواست نیز یادآوری می گردد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مهلت تجدید نظر خواهی از رای و فرجام خواهی از قرار ابطال دادخواست کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه تجدید نظر خواهی از قرار ابطال دادخواست در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه تجدید نظر خواهی از قرار ابطال دادخواست پاسخ دهند .
برای مشاوره نحوه تجدید نظر خواهی از قرار ابطال دادخواست
برای مشاوره نحوه تجدید نظر خواهی از قرار ابطال دادخواست
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©