دینا / خانواده / سایر موضوعات خانواده / دادگاه تجدید نظر الزام به تمکین

دادگاه تجدید نظر الزام به تمکین

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی دادگاه تجدید نظر الزام به تمکین زن از شوهر می پردازیم .

 

به حکم قانون مدنی و احکام شرعی ، زن موظف به تمکین از شوهر خود می باشد ؛ مگر در صورتی که عذر موجهی برای عدم تمکین از همسرش داشته باشد ؛ البته در برخی موارد زن بدون وجود دلیل موجه و قانونی ، از شوهر خود تمکین نمی کند و به همین دلیل هم شوهر وی می تواند به دادگاه خانواده مراجعه کرده و دعوای الزام به تمکین زن از شوهر را در دادگاه طرح کند و ضمن ارائه دادخواست الزام به تمکین ، صدور حکم مبنی بر تمکین مجدد زن از وی را تقاضا کند که با صدور حکم در مرحله بدوی ( دادگاه خانواده ) تعیین تکلیف نهایی الزام یا عدم الزام زن به تمکین زن از شوهر مشخص می شود ؛ اما حکم صادر شده توسط دادگاه خانواده در این خصوص ، قابل تجدید نظر خواهی خواهد بود که این تجدید نظر خواهی قاعدتا باید در دادگاه تجدید نظر  مرکز استان صورت پذیرد . به همین مناسبت در ادامه این مقاله قصد داریم به بررسی این سوال بپردازیم که مرجع تجدید نظر الزام به تمکین زن یا دادگاه تجدید نظر تمکین و یا عدم تمکین زن از شوهر کجاست که پس از توضیح مختصر پیرامون مرجع رسیدگی به دعوای الزام به تمکین ، به بررسی دادگاه تجدید نظر الزام به تمکین نیز خواهیم پرداخت  .

مرجع رسیدگی به دعوای الزام به تمکین

در پاسخ به این سوال که مرجع رسیدگی به دعوای الزام به تمکین کجاست ، بند 8 ماده 4 قانون حمایت خانواده مصوب سال 1391 حایز اهمیت است که بر اساس این بند ، " دعاوی مربوط به تمکین و نشوز زن " در صلاحیت این دادگاه قرار دارد . بنابراین در صورتی که زن مرتکب عدم تمکین شده و مرد بخواهد به طرفیت زن دعوای الزام به تمکین اقامه کند ، باید به دادگاه خانواده دادخواست الزام به تمکین دهد و دادگاه خانواده ، رسیدگی بدوی یا نخستین به دعوای الزام به تمکین زن را به عهده خواهد داشت ؛ اما در خصوص اینکه کدام دادگاه خانواده صلاحیت رسیدگی به دعوای الزام به تمکین را دارد ، باید گفت دادگاه صالح دعوای الزام به تمکین ، دادگاه خانواده محل اقامت زوجه ( زن ) است . برای دریافت اطلاعات کامل تر در مورد مرجع صالح رسیدگی به دعوای الزام به تمکین زن و اینکه دادگاه خانواده در چه مواردی صلاحیت دارد کلیک کنید .

دادگاه تجدید نظر الزام به تمکین

در قسمت قبل به بررسی اینکه دعوای الزام به تمکین چیست و در صلاحیت کدام دادگاه قرار دارد پرداخته شد ؛ اما صدور حکم الزام به تمکین از سوی دادگاه در مرحله بدوی پایان ماجرا نیست و هر یک از طرفین دعوا یعنی زن و شوهر که در دعوای الزام به تمکین محکوم شده اند ، می توانند از حکم صادر شده تقاضای تجدید نظر خواهی کنند . چرا که به استناد بند ب ماده 331 ماده قانون آیین دادرسی مدنی تمامی احکامی که در امور غیر مالی مانند عدم تمکین صادر می شوند ، قابلیت تجدید نظر خواهی را خواهند داشت . به همین دلیل در این قسمت قصد داریم به بررسی این سوال بپردازیم که دادگاه تجدید نظر خواهی از حکم الزام به تمکین زن از شوهر کجاست و در کدام دادگاه می توان از حکم صادر شده در خصوص عدم تمکین زن و الزام وی به تمکین از شوهر تجدید نظر خواهی کرد ؟

در این خصوص می توان به ماده 334 قانون آیین دادرسی مدنی اشاره نمود که به موجب آن ، " مرجع تجدیدنظر آرای دادگاه های عمومی و انقلاب هر حوزه ای ، دادگاه تجدید نظر مرکز همان استان می باشد " . بر این اساس در می یابیم که اگر زن و مرد بخواهند نسبت به حکم صادر شده دادگاه خانواده در خصوص الزام به تمکین زن تجدید نظر خواهی کنند ، باید به دادگاه تجدید نظر مرکز همان استان مراجعه و دادخواست خود را ثبت کنند . در این صورت ، دادگاه تجدید نظر به دادخواست تجدید نظر الزام به تمکین رسیدگی می کند و در صورتی که رای صادر شده از دادگاه خانواده را خلاف شرع یا قانون و مقررات و آیین دادرسی بداند ، آن را نقض کرده و در غیر این صورت ، رای الزام به تمکین صادر شده را تایید خواهد کرد . بنابراین ، دادگاه تجدید نظر الزام به تمکین ، دادگاه تجدید نظر مرکز استان می باشد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تجدید نظر خواهی از حکم الزام به تمکین و اجرای حکم الزام به تمکین زن کلیک کنید .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دادگاه تجدید نظر الزام به تمکین زن از شوهر در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دادگاه تجدید نظر الزام به تمکین زن از شوهر پاسخ دهند .