دینا / خانواده / سایر موضوعات خانواده / اظهارنامه الزام به تمکین زوجه

اظهارنامه الزام به تمکین زوجه

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله اظهارنامه الزام به تمکین زوجه را مورد بررسی قرار می دهیم .

 

یکی از مهمترین تکالیفی که به موجب عقد نکاح بر عهده زن قرار می گیرد ، تمکین در برابر شوهر است . بر اساس قانون ، تمکین را می توان به دو نوع تمکین عام و تمکین خاص تقسیم بندی کرد که تمکین عام به معنای اطاعت از شوهر در مسائل کلی زندگی مشترک خانوادگی است و تمکین خاص ناظر بر روابط زناشویی میان زوجین است ؛ اما گاهی به دلایل موجه یا غیر موجه ، زن از ایفای تکالیف قانونی خود از جمله تمکین امتناع می ورزد که در چنین شرایطی مرد می تواند با ارسال اظهارنامه ای به زن ، تمکین مجدد زن را درخواست نماید که به چنین اظهارنامه ای ، " اظهارنامه الزام به تمکین زوجه " نیز گفته می شود . به همین مناسبت در ادامه این مقاله قصد داریم به بررسی الزام به تمکین زوجه ، اظهارنامه الزام به تمکین زوجه و دعوای الزام به تمکین زوجه بپردازیم .

الزام به تمکین زوجه

همانگونه که اشاره شد ، زن به حکم قانون موظف به تمکین از شوهر خود می باشد ؛ مگر در صورت وجود عذر موجه برای عدم تمکین که البته در این صورت از حق نفقه نیز برخودار خواهد بود ؛ اما گاهی زن از شوهر خود تمکین نمی کند ؛ به عنوان مثال با وجود اینکه به لحاظ قانونی حق تعیین محل سکونت به عهده مرد است ، بدون وجود دلیل موجهی ( مثل کتک خوردن از مرد یا اعتیاد مرد ) ، زن از سکونت در منزل مشترک با شوهر امتناع کرده و به منزل سایر خویشاوندان و آشنایان می رود و یا اینکه بدون هیچ گونه دلیل موجهی ( مثل بیماری مقاربتی ) از برقراری روابط زناشویی با همسر خودداری می کند .

در چنین شرایطی می توان الزام زوجه به تمکین را تقاضا کرد که در واقع عبارت الزام به تمکین زوجه ناظر بر دریافت حکم از مراجع قضایی در خصوص محکومیت و صدور حکم به تمکین از شوهر توسط زن می باشد و گرنه به لحاظ قانونی و در عمل امکان الزام زن به تمکین در محل مشخص مثل منزل شوهر وجود ندارد .

اظهارنامه الزام به تمکین زوجه

زمانی که زوجه از تمکین در برابر شوهر خودداری کرده باشد ، مرد می تواند با ارسال اظهارنامه عدم تمکین به همسر خود ، تمکین مجدد وی را درخواست نماید . با این توضیح که اظهارنامه یک ابزار حقوقی و قانونی است برای اینکه اشخاص بتوانند حقوق خود را قبل از مراجعه به دادگاه ، از دیگری مطالبه کنند و چون تمکین زن از مرد به نوعی جزء حقوق مرد تلقی می شود ، مرد می تواند با تنظیم اظهارنامه الزام به تمکین زوجه ، ایفای این حق را از زن تقاضا کند .

بنابراین همانگونه که اشاره شد ، اظهارنامه به طرفیت زن ارسال می شود و با ارسال این اظهارنامه پرونده ای در مراجع قضایی تشکیل نمی شود ؛ تنها مرد به همسر خود این پیغام را می دهد که خواهان تمکین زن و از سر گیری روابط زناشویی می باشد ؛ البته مشروط به این امر که شرایط منزل برای تمکین زن مهیا باشد و منزل تهیه شده ، مناسب و در شان زن باشد .

ارسال اظهارنامه الزام به تمکین یک روش حقوقی است و بنابراین فوایدی نیز دارد ؛ به عنوان مثال ، زمانی که مرد برای همسر خود اظهارنامه الزام به تمکین بفرستد و زن در مهلت مشخص شده در اظهارنامه تمکین نکند و پاسخی هم به اظهارنامه نداده باشد ، مرد می تواند با استناد به آن ، به دادگاه مراجعه کرده و این بار دعوای الزام به تمکین اقامه نماید و برای اثبات عدم تمکین زن ، به اظهارنامه الزام به تمکین که برای همسرش فرستاده است استناد کند . برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاهده نمونه جواب اظهارنامه عدم تمکین کلیک کنید .

دعوای الزام به تمکین زوجه

در قسمت قبل به توضیح پیرامون اظهارنامه الزام به تمکین زوجه پرداخته شد ؛ اما گاهی با ارسال اظهارنامه الزام به تمکین زوجه ، باز هم زن از تمکین نسبت به شوهر امتناع ورزیده و یا اینکه اصلا به اظهارنامه الزام به تمکین پاسخی نمی دهد . در این صورت مرد می تواند دعوای الزام به تمکین زوجه را مطرح کند که در این صورت ، به دعوای الزام به تمکین زوجه در دادگاه رسیدگی شده و قاضی با ملاحظه اظهارات طرفین دعوا حکم مقتضی پیرامون الزام به تمکین زوجه صادر خواهد کرد . در صورتی که دلایل مرد را بپذیرد و عدم تمکین زن را غیر موجه تشخیص دهد ، حکم الزام به تمکین زن را صادر می کند و در صورتی که عذر زن بابت عدم تمکین را موجه تشخیص دهد ، حکم به نفع زن صادر خواهد شد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص موارد مجاز عدم تمکین کلیک کنید .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اظهارنامه الزام به تمکین زن در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون اظهارنامه الزام به تمکین زن پاسخ دهند .