برای مشاوره نمونه اظهارنامه ملاقات فرزند مشترک
برای مشاوره نمونه اظهارنامه ملاقات فرزند مشترک
بر اساس قانون مدنی در صورتی که والدین کودک از هم جدا شده و یا به دلایلی از هم جدا زندگی کنند ، حضانت فرزندان تا سن هفت سالگی به عهده مادر است و از آن به بعد تا رسیدن به سن بلوغ ، حضانت به عهده پدر قرار می گیرد ؛ اما حضانت قانونی والدین سبب از بین رفتن حق ملاقات فرزند با والد دیگر و سایر خویشاوندان نخواهد شد ؛ لذا در صورتی که یکی از والدین از ملاقات فرزند با سایر خویشاوندان امتناع و خودداری به عمل آورد ، در درجه اول می توان با ارسال یک اظهارنامه مبنی بر ملاقات با فرزند ، ایفای این تکلیف را از وی خواستار شد و در صورتی که این اظهارنامه قانونی به نتیجه نرسید ، به دادگاه مراجعه کرده و ملاقات با فرزند را از طریق تنظیم دادخواست ملاقات با فرزند مطالبه نمود . به همین مناسبت در این مقاله قصد داریم به بررسی ملاقات با فرزند مشترک و اظهارنامه ملاقات فرزند مشترک پرداخته و سپس نمونه و متن اظهارنامه ملاقات فرزند را ارائه نماییم .
حق ملاقات با فرزند مشترک در قانون مدنی به موجب ماده 1174 قانون مدنی مورد پیش بینی قرار گرفته است که بر اساس این ماده در صورتی که به علت طلاق یا به هر علت دیگری والدین طفل در یک منزل سکونت نداشته باشند ، هر یک از والدین که طفل تحت حضانت او نمی باشد ، حق ملاقات با فرزند خود را دارد . بنابراین بر اساس این ماده ، ملاقات با فرزند حق والدین است ؛ فلذا امکان از بین بردن این حق وجود ندارد و صرفا می توان با ارائه دلایل موجه و قانونی زمان ملاقات با فرزند را کاهش یا افزایش داد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ملاقات با فرزند ، زمان و مکان آن کلیک کنید .
در ماده 156 قانون آیین دادرسی مدنی امکان استفاده از اظهارنامه حقوقی برای مطالبه حق و حقوق قانونی افراد مورد پیش بینی قرار گرفته است که بر اساس این ماده " هرکس می تواند قبل از تقدیم دادخواست ، حق خود را به وسیله اظهارنامه از دیگری مطالبه نماید ؛ مشروط به اینکه موعد مطالبه فرا رسیده باشد " . بنابراین افراد برای مطالبه حقوق قانونی بدون مراجعه به دادگاه و با استفاده از یک ابزار قانونی به نام اظهارنامه قضایی می توان اقدام نمود که یکی از کاربردهای اظهارنامه حقوقی ، ملاقات با فرزند مشترک می باشد . با این توضیح که زمانی که یکی از والدین از ملاقات فرزند با سایر خویشاوندان و بستگان کودک امتناع به عمل می آورد ، می توان با تنظیم و ارسال یک اظهارنامه مبنی بر ملاقات با طفل ، این حق را از وی مطالبه نمود .
ارسال اظهارنامه ملاقات با فرزند می تواند از سوی والدین یا سایر خویشاوندان کودک مثل پدر بزرگ یا مادر بزرگ کودک تنظیم شده و به طرفیت شخصی تنظیم شود که از ملاقات با فرزند امتناع به عمل می آورد . لازم به ذکر است که سابقا تنظیم و ارسال اظهارنامه های قضایی از طریق فرم های مخصوصی که برای تنظیم اظهارنامه تدارک دیده شده بود به عمل می آمد ؛ اما در حال حاضر تنظیم و ارسال اظهارنامه قضایی به شیوه الکترونیکی و از طریق درگاه خدمات الکترونیک قضایی انجام می شود .
لذا شخصی که قصد تنظیم و ارسال اظهارنامه ملاقات فرزند را دارد ، می تواند از طریق این سامانه اقدام نموده و از همین طریق نیز اظهارنامه ملاقات فرزند را پیگیری کند . در صورتی که به اظهارنامه پاسخی داده نشد و باز هم از ملاقات با فرزند جلوگیری به عمل آمد ، می توان با مراجعه به دادگاه خانواده و تنظیم دادخواست ملاقات با فرزند ، به شیوه قضایی موضوع را پیگیری نمود . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اظهارنامه قضایی الکترونیکی و نحوه تنظیم اظهارنامه الکترونیکی کلیک کنید .
در قسمت قبل به بررسی توضیحاتی کلی پیرامون اظهارنامه ملاقات با فرزند مشترک پرداخته شد ؛ لکن برای آشنایی بیشتر مخاطبان محترم ، در این قسمت نمونه اظهارنامه ملاقات فرزند مشترک و متن آن را ارائه نماییم و در مقاله ای جداگانه نیز ، نمونه متن شکایت کیفری ممانعت از ملاقات فرزند را ارائه خواهیم کرد .
مخاطب محترم جناب آقاي / سرکار خانم ...............
با سلام ؛
مطابق ماده 156 قانون آیین دادرسی مدنی موارد ذیل رسما و قانونا به شما ابلاغ می شود :
احتراما ، به استحضار می رساند اینجانب به استناد طلاق نامه شماره …………… صادره از شعبه ………… دادگاه ……….. مورخ ………….. از جناب عالی جدا شدم که حاصل این ازدواج نافرجام تعداد …...… فرزند دختر و پسر به نام ............... می باشد که به موجب حکم دادگاه روزهای ……………. برای ملاقات فرزندان تعیین شده است . متاسفانه مدت ........... روز / ماه است که جناب عالی اجازه ملاقات با فرزندان را نداده اید و تماس ها و مراجعات مکرر بنده نیز هیچگونه تاثیری در خصوص ملاقات با فرزندان نداشته است . لذا تقاضا دارم ظرف مدت 3 روز از تاریخ رؤیت این اظهارنامه ، نسبت به انجام تعهدات قانونی خود مبنی بر فراهم نمودن امکان ملاقات با فرزندان اقدام نمایید ؛ در غیر این صورت موضوع از طریق مراجع قضایی پیگیری خواهد شد .
برای مشاهده جزئیات بیشتر در مورد عدم تمایل فرزند به ملاقات کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نمونه اظهارنامه ملاقات فرزند مشترک در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نمونه اظهارنامه ملاقات فرزند مشترک پاسخ دهند .
برای مشاوره نمونه اظهارنامه ملاقات فرزند مشترک
برای مشاوره نمونه اظهارنامه ملاقات فرزند مشترک
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©