والدین در صورت طلاق و جدایی، حتی در صورتی که حضانت طفل را نداشته باشند، از حق ملاقات فرزند، محروم نشده و والد دیگر، نمی تواند او را از این حق، محروم نماید. در صورتی که والد دیگر، اقدام به این امر نماید، والد محروم می تواند، طبق نمونه دادخواست دستور موقت ملاقات با فرزند، تقاضای ملاقات را به دادگاه ارائه نماید.
برای مشاوره نمونه دادخواست دستور موقت ملاقات با فرزند
برای مشاوره نمونه دادخواست دستور موقت ملاقات با فرزند
به طور کلی، پس از اجرای حکم طلاق، میان زوج و زوجه، حضانت نگهداری از فرزند، به یکی از والدین، داده خواهد شد. طلاق زوجین و سپرده شدن حضانت قانونی فرزند به یکی از والدین، پایان ماجرا نبوده و بر اساس قانون مدنی، هر یک از والدین کودک از حق ملاقات با فرزند خود، بهره مند هستند.
از آنجا که گاهی، والدی که حضانت را بر عهده دارد، شخص دیگر را از ملاقات با فرزند، محروم می نماید، در این شرایط، شخص محروم می تواند، دادخواست ملاقات با فرزند را به دادگاه، ارائه دهد. در این صورت، برای جلوگیری از آسیب های روحی و روانی که فرزند و والد محروم، متحمل خواهند شد، می توان صدور دستور موقت ملاقات فرزند را تقاضا کرد. بنابراین، بهتر است، پیش از ارائه درخواست دستور موقت، نمونه دادخواست دستور موقت ملاقات فرزند ملاحظه نمود.
در همین راستا، در این مقاله، قصد داریم، ابتدا حکم ملاقات با فرزند و دادخواست ملاقات فرزند با دستور موقت را بررسی نموده و در ادامه، نمونه دادخواست دستور موقت ملاقات فرزند را ارائه دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
بر اساس ماده 1174 قانون مدنی، " در صورتی که به علت طلاق یا به هر جهت دیگر، ابوین طفل، در یک منزل، سکونت نداشته باشند، هر یک از ابوین که طفل، تحت حضانت او نمی باشد، حق ملاقات با فرزند خود را دارد. تعیین زمان و مکان ملاقات و سایر جزئیات مربوط به آن، در صورت اختلاف میان والدین با دادگاه است " برای این امر می بایست بر اساس نمونه دادخواست دستور موقت ملاقات با فرزند درخواست خود را ارسال نمود.
بر اساس این ماده، در می یابیم که هیچ یک از والدین را نمی توان از ملاقات با فرزند، محروم نمود. به عبارت دیگر، زمانی که حضانت فرزندان، بر اساس قانون و به حکم دادگاه به عهده یکی از والدین، قرار می گیرد، والد دیگر نیز، در هر صورت، اختیار و حق ملاقات با فرزند مشترک را داشته و این حق به لحاظ قانونی، مورد حمایت، قرار گرفته است.
مطابق قانون مدنی، ماهیت حضانت فرزندان، حق و تکلیفی بر عهده والدین است. به این معنا که والدین، حق دارند، به نگهداری و تربیت فرزند خود بپردازند و همچنین به لحاظ قانونی، مکلف به این امر می باشند. پس در صورتی که یکی از والدین از انجام این امر، سرباز زند، دیگری می تواند الزام او را از دادگاه بخواهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد، مقاله زیر را مطالعه نمایید.
همانطور که در بخش قبل بررسی نمودیم، هر دو والدین، حتی در صورتی که حضانت فرزند را نداشته باشند، حق ملاقات با فرزند را داشته و بدون وجود شرایط کاهش مدت زمان ملاقات با فرزند، هیچ یک از والین را نمی توان از ملاقات با فرزند، محروم نمود. در این بخش، دادخواست ملاقات فرزند با دستور موقت را بررسی خواهیم نمود.
در مواردی که از زمان ارائه دادخواست تا اجرای حکم، مستلزم گذشت زمان زیادی باشد که موجب خطر یا آسیبی برای خواهان باشد، وی می تواند طی دادخواست دستور موقت، اجرای سریعتر حکم را درخواست نماید. در صورت پذیرش دستور موقت، از مراحل دادرسی، کاسته خواهد شد و حکم، بدون مراحلی مانند ابلاغ به خوانده، البته به طور موقت، اجرا می شود.
دادخواست ملاقات فرزند با دستور موقت، می تواند، همراه با دعوای اصلی یا بعد از آن، ارائه شود. اما برای جلوگیری از خساراتی که ممکن است به شخص خوانده، وارد شود، از خواهان، تامین مناسب، گرفته خواهد شد تا بدون طی تشریفات دادرسی، حکم خواسته، اجرا شود. برای این امر می بایست بر اساس نمونه دادخواست دستور موقت ملاقات فرزند، درخواست خود را برای دادگاه، ارسال نمود.
لازم به ذکر است، بر اساس ماده 7 قانون حمایت خانواده، در مورد دادخواست دستور موقت ملاقات با فرزند، دادگاه می تواند، پیش از اتخاذ تصمیم در مورد اصل دعوی، بدون اخذ تامین، دستور موقت صادر کرده و این دستور، بدون نیاز به تایید رئیس حوزه قضائی، قابل اجراء است.
همانگونه که اشاره شد، ملاقات با فرزند بر اساس قانون، مورد حمایت، قرار گرفته است و هیچ امری نمی تواند، سبب محرومیت والدین از ملاقات با فرزند شود؛ اما گاهی والدینی که حضانت را به عهده دارند، از ملاقات دیگری با فرزند، ممانعت به عمل می آورند که در این صورت، می توان با ارائه دادخواست ملاقات با فرزند، از این حق، برخوردار شد.
لازم به ذکر است که رسیدگی به دادخواست ملاقات با فرزند، در صلاحیت دادگاه خانواده می باشد. البته از آنجا که ممکن است ممانعت از ملاقات با فرزند، برای فرزند و شخصی که از ملاقات، محروم شده است، آسیب و ناراحتی های روحی و روانی متعدد به همراه داشته باشد، می توان دادخواست ملاقات فرزند با دستور موقت را تقاضا نمود. در این صورت، دادگاه خانواده، دستور موقت ملاقات با فرزند را صادر می نماید تا ملاقات با فرزند با سرعت بیشتری، امکان پذیر شود.
در قسمت قبل، به بررسی لزوم ارائه دادخواست ملاقات فرزند با دستور موقت، در موارد ضروری و مرجع صالح ملاقات فرزند با دستور موقت، پرداخته شد؛ اما در این قسمت، قصد داریم، برای آشنایی بیشتر با درخواست ملاقات فرزند با دستور موقت، نحوه تنظیم دادخواست دستور موقت ملاقات طفل را طی نمونه دادخواست دستور موقت ملاقات فرزند ارائه نماییم.
ریاست محترم مجتمع قضایی خانواده ،
با سلام ؛
احتراما به استحضار عالی می رساند : اینجانب ......................... در تاریخ ....................... در دفترخانه ................. با خوانده عقد زوجیت دائم منعقد نموده ایم و ثمره این ازدواج ............. تعداد فرزند دختر / پسر .............. ساله می باشد. اما به دلیل اختلافات خانوادگی در تاریخ .................... به موجب طلاق نامه .................... از هم جدا شده ایم / جدا از یکدیگر زندگی می کنیم و حضانت فرزند / فرزندان مشترک به عهده خوانده دعوا می باشد. اما ایشان با ممانعت از ملاقات اینجانب با فرزندان، موجبات بروز ناراحتی های فراوان روحی برای اینجانب و فرزند مشترک را فراهم آورده است و امکان ورود خسارات معنوی جبران ناپذیری برای آینده فرزند، غیر قابل انکار است. لذا به دلیل فوریت امر، تقاضای صدور دستور موقت مبنی بر اجازه ملاقات با فرزند مشترک و اجرای آن، قبل از ابلاغ به خوانده محترم را به موجب ماده 7 قانون حمایت خانواده را استدعا دارم.
برای دانلود نمونه دادخواست دستور موقت ملاقات فرزند بر روی دکمه دانلود در باکس زیر کلیک نمایید.
نویسنده: سایت دینا | |
حجم: 502 KB |
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نمونه دادخواست دستور موقت ملاقات فرزند در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نمونه دادخواست دستور موقت ملاقات فرزند پاسخ دهند .
برای مشاوره نمونه دادخواست دستور موقت ملاقات با فرزند
برای مشاوره نمونه دادخواست دستور موقت ملاقات با فرزند
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©