دینا / آیین دادرسی / آیین دادرسی مدنی / قرار اتیان سوگند بتی یا قاطع دعوا و نمونه آن

قرار اتیان سوگند بتی یا قاطع دعوا و نمونه آن

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

یکی از انواع سوگندهای قضایی، سوگند بتی یا قاطع دعوا می باشد که در شرایطی که مدعی، هیچ دلیلی بر اثبات ادعای خود ندارد، مورد استفاده قرار می گیرد. در صورت درخواست اتیان سوگند بتی، دادگاه اقدام به صدور قرار اتیان سوگند بتی یا همان سوگند قاطع دعوا، می نماید و در آن، موضوع سوگند و طرف موظف به ادای سوگند را به طور دقیق ذکر می کند.

 

یکی از انواع ادله اثبات دعوا در علم حقوق، سوگند یا قسم می باشد که در قوانین و مقررات مختلفی همچون قانون مدنی، قانون آیین دادرسی مدنی و قانون آیین دادرسی کیفری به آن پرداخته شده و احکام و قواعد مربوط به آن بررسی شده است که با عنایت به مجموعه این قوانین، می توانیم انواع سوگند قضایی، اعم از سوگند بتی یا سوگند قاطع دعوا، سوگند تکمیلی و سوگند استظهاری را مورد شناسایی قرار دهیم.

بر این اساس، سوگند بتی، به سوگندی گفته می شود که مدعی برای اثبات ادعای خود، هیچ گونه دلیلی نداشته باشد و نتواند ادعای خود را اثبات کند و به همین دلیل از طرف مقابل، بخواهد سوگند یاد کند که در چنین شرایطی، سوگند مدعی علیه، به نوعی، فیصله بخش دعوا و یا قاطع دعوا تلقی می گردد. از آنجا که امکان اتیان سوگند بتی، صرفا پس از صدور قرار آن، از سمت دادگاه، ممکن و میسر است، ضروری می باشد تا با قواعد قرار اتیان سوگند بتی یا سوگند قاطع دعوا، آشنا بود.

از این رو، در مقاله حاضر، قصد داریم تا بررسی کنیم که مفهوم اتیان سوگند یعنی چه، شرایط اتیان سوگند قاطع دعوا، همچنین، شرایط صدور قرار اتیان سوگند بتی چیست و یک نمونه متن این قرار و نمونه رای اتیان سوگند خواهان را در اختیار خوانندگان محترم بگذاریم.

اتیان سوگند یعنی چه

قانون گذار، یکی از دلایل اثبات دعاوی حقوقی و کیفری را سوگند یا قسم، تعیین نموده که دارای انواع و اقسام مخصوص به خود می باشد و پس از صدور قرار اتیان سوگند، قابل انجام در محکمه، در مقام دفاع یا دعوا است. یکی از رایج ترین پرسش ها، در خصوص مساله سوگند، بدین شکل مطرح می گردد که مقصود از اتیان سوگند، چیست؟

در پاسخ به این پرسش که اتیان سوگند یعنی چه؟ باید گفت، مقصود از عبارت "اتیان سوگند"، این است که افراد، با استفاده از یکی از نام های خداوند، به هر زبانی، اقدام به قسم خوردن، در راستای اثبات درستی ادعا یا گفتار خود نمایند و مسلمانان، می توانند، از الفاظ جلاله والله، بالله، تالله، استفاده کنند.

از آنجا که در عالم حقوق، سوگند، دارای انواعی است، در ادامه مقاله،شرایط اتیان یکی از مهم ترین انواع سوگند، یعنی، سوگند بتی یا سوگند قاطع دعوا را بررسی کرده و خواهیم گفت که مقصود از قرار اتیان سوگند بتی یا قاطع دعوا، چه می باشد.

شرایط سوگند بتی یا قاطع دعوا

یکی از انواع سوگند قضایی، سوگند بتی یا سوگند قاطع دعوا است که شرایط مخصوص به خود را دارد و در این بخش از مقاله، قصد داریم تا این شرایط را با عنایت به قوانینی همچون قانون آیین دادرسی مدنی، بررسی کنیم. از جمله مهم ترین شرایط ادای سوگند بتی یا سوگند قاطع دعوا، می توان به موارد زیر اشاره نمود:

 از جمله شرایط سوگند بتی یا قاطع دعوا آن است که اولا ادعایی وجود داشته باشد؛

ثانیا، دلیل یا اماره ای، بر صحت چنین ادعایی، به دادگاه ارائه نشده و در پرونده وجود نداشته باشد؛

ثالثا، مدعی یعنی شخصی است که ادعای او بدون دلیل است، باید تقاضای اتیان سوگند بتی یا قاطع دعوا را به دادگاه، ارائه نماید. 

رابعا، موضوع دعوا، جزو مواردی باشد که امکان ادای سوگند در آن، وجود دارد. مثلا، موضوع سوگند بتی، از حدود شرعی نباشد.

خامسا، مورد ادعا، منتسب به سوگند خورنده باشد و سوگند خوردنده، عاقل، بالغ و مختار بوده و جزو طرفین دعوا باشد.

لذا، با توجه به موارد فوق الذکر، هرگاه ادعای خواهان یا مدعی، متکی به هیچ دلیلی نباشد و خوانده یا مدعی علیه، منکر این ادعا باشد، نوبت به اتیان سوگند بتی یا قاطع دعوا خواهد رسید. در چنین شرایطی، مدعی می تواند، حکم به دعوای خود را که مورد انکار مدعی علیه است، منوط به سوگند بتی طرف مقابل نماید و درخواست صدور قرار اتیان سوگند بتی یا قاطع دعوا را از دادگاه، داشته باشد.

قرار اتیان سوگند بتی یا قاطع دعوا

در قسمت های قبل، به بررسی شرایط اتیان سوگند بتی یا قاطع دعوا پرداخته شد؛ در این بخش از مقاله، قصد داریم تا توضیح دهیم که مقصود از قرار اتیان سوگند بتی یا قاطع دعوا، چیست. پس از اینکه مدعی، تقاضای اتیان سوگند بتی یا قاطع دعوا را در دادگاه مطرح می نماید، دادرس دادگاه، شرایط اتیان این سوگند را مورد بررسی قرار می دهد. در صورتی که دادگاه، این شرایط قانونی سوگند بتی یا قاطع دعوا را احراز نماید، قرار اتیان سوگند بتی یا قاطع دعوا را صادر خواهد کرد.

لازم به ذکر است که قرار اتیان سوگند بتی یا قاطع دعوا، یکی از انواع قرارهای اعدادی یا مقدماتی محسوب می شود و از هر جهت، تابع احکام و پیامدهای مربوط به این نوع قرارها است. با صدور قرار اتیان سوگند بتی یا قاطع دعوا توسط دادگاه، مشخص می شود که سرنوشت پیروزی یا محکومیت مدعی در اثبات ادعای خود، چگونه خواهد بود.

در قرار اتیان سوگند بتی یا قاطع دعوا ، موضوع سوگند و همچنین شخصی که باید این سوگند را ادا نماید مشخص می گردد و علاوه بر این، موضوع سوگند باید، با موضوع ادعا مربوط بوده و در اثبات آن ادعا، موثر باشد. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص زمان و نحوه درخواست سوگند بتی یا قاطع دعوا، می توانند، نسبت به مطالعه مقاله زیر، اقدام کنند.

 

نمونه متن قرار اتیان سوگند بتی یا قاطع دعوا

در قسمت قبل به بررسی شرایط قرار اتیان سوگند بتی یا قاطع دعوا در دادگاه پرداختیم و گفتیم که یکی از ادله اثبات دعوا است. لکن، برای آشنایی بیشتر با قرار اتیان سوگند بتی یا سوگند قاطع دعوا، در این بخش از مقاله، قصد داریم تا نمونه متن قرار اتیان سوگند بتی یا قاطع دعوا را ارائه کرده و فایل دانلود آن را در اختیار خوانندگان محترم قرار دهیم.

نمونه متن قرار اتیان سوگند بتی یا قاطع دعوا

در خصوص دعوای ............. به طرفیت ................. ، با عنایت به اینکه خواهان دعوا، ادله کافی برای اثبات دعوای خود ندشته است و درخواست ادای سوگند از خوانده دعوا آقا / خانم ............... نموده است و اثبات این ادعا منوط به سوگند می باشد، لذا دادگاه، به استناد ماده 270 قانون آئین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی، قرار اتیان سوگند را صادر و اعلام می دارد. مقرر است دفتر، وقت دیگری را تعیین و طرفین جهت اجرای قرار، دعوت شده و موضوع جلسه در اخطاریه قید گردد

رئیس / دادرس شعبه .............. دادگاه عمومی ................

 

علاقمندان به دانلود فایل نمونه متن قرار اتیان سوگند بتی یا قاطع دعوا، می توانند از طریق لینک زیر، اقدام کنند.

 

نمونه متن قرار اتیان سوگند بتی یا قاطع دعوا
  • نویسنده: دینا
  • حجم:733KB
  • منبع: دینا

 

در ادامه مقاله، قصد داریم تا یک نمونه رای که پس از اتیان سوگند، توسط خوانده دعوا، نسبت به ادعای خواهان، صادر شده است را ارائه و فایل دانلود آن را در اختیار خوانندگان قرار دهیم. علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص آثار سوگند بتی، می توانند، مقاله زیر را مطالعه کنند.

 

نمونه رای اتیان سوگند خواهان

پس از اینکه دادگاه، اقدام به صدور قرار اتیان سوگند نمود و بعد از اینکه، ادای سوگند، صورت گرفت، دادگاه، اقدام به صدور رای مقتضی، می نماید که در زیر، یک نمونه رای اتیان سوگند بتی خواهان و فایل دانلود آن، برای آشنایی بیشتر خوانندگان محترم، ارائه شده است.

 

نمونه قرار اتیان سوگند بتی

 

علاقمندان به دانلود فایل نمونه رای اتیان سوگند خواهان می توانند، از طریق لینک زیر اقدام کنند.

 

نمونه رای اتیان سوگند خواهان
  • نویسنده: دینا
  • حجم: 552KB
  • منبع: دینا

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد قرار اتیان سوگند بتی یا قاطع دعوا و نمونه آن​ در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون قرار اتیان سوگند بتی یا قاطع دعوا و نمونه آن​ پاسخ دهند.