مهلت و زمان طرح ایراد رد دادرس در امور حقوقی، تا قبل از اتمام جلسه اول دادرسی است؛ مگر اینکه سبب طرح ایراد، بعد از جلسه اول، اتفاق افتد. هریک از صحاب دعوا که قصد طرح ایراد رد دادرس را دارد، باید این امر را با ثبت لایحه ایراد رد دادرس و ذکر جهات این موضوع، از طریق دفاتر خدمات قضایی انجام دهد.
برای مشاوره مهلت و زمان طرح ایراد رد دادرس
برای مشاوره مهلت و زمان طرح ایراد رد دادرس
در قانون آیین دادرسی مدنی، مواردی تحت عنوان " ایرادات و موانع رسیدگی به دعوا " پیش بینی شده است که یکی از این ایرادات، ایراد رد دادرس می باشد و اصولا زمانی می توان ایراد رد دادرس در امور حقوقی را مطرح کرد که بنا به دلایلی، بی طرفی دادرس، در معرض شک و تردید قرار گیرد و به نوعی، دادرس را دچار موقعیت تعارض منافع نماید.
در این صورت، علاوه بر اینکه دادرس باید، با صدور قرار امتناع از رسیدگی، از رسیدگی به دعوا امتناع کند، هر یک از طرفین دعوا نیز می توانند، ایراد رد دادرس را مطرح نموده و صدور این قرار را خواستار شوند که البته، طرح این ایراد، صرفا، در یک مهلت مشخص و زمان خاص امکان پذیر است.
از این رو، در مقاله حاضر، قصد داریم پس از بررسی مهلت و زمان طرح ایراد رد دادرس در امور حقوقی و مدنی، متن و فایل دانلود یک نمونه لایحه ایراد رد دارس را در اختیار خوانندگان محترم قرار دهیم. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این موضوع، می توانند در ادامه مقاله، همراه ما باشند.
ایراد رد دادرس که در ماده 91 قانون آیین دادرسی مدنی، مورد پیش بینی قرار گرفته، زمانی از سوی اصحاب دعوا قابل طرح است که مواردی نظیر رابطه خویشاوندی تا درجه سوم از هر طبقه، میان دادرس با یکی از اصحاب دعوا، وجود داشته باشد؛ دادرس، کارفرما یا قیم یکی از اصحاب دعوا بوده یا یکی از اصحاب دعوا، مباشر امور دادرس یا همسر و فرزندان او باشد؛ دادرس یا همسر و اولاد او، در موضوع پرونده، نفع داشته یا با یکی از اصحاب دعوا، رابطه توارث داشته باشند.
این ایراد، یکی از ایرادات و موانع رسیدگی به دعوا محسوب می شود و طرح آن، همانند سایر ایرادات و موانع رسیدگی، دارای یک مهلت و بازه زمانی است و به عبارتی، صرفا در همان زمان، قابلیت طرح خواهد داشت. از این رو، در این بخش از مقاله، قصد داریم درباره مهلت و زمان ایراد رد دادرس در امور حقوقی و مدنی، صحبت کنیم و به این پرسش پاسخ دهیم که ایراد رد دادرس تا چه زمانی قابل طرح است؟
برای پاسخ به پرسش در خصوص مهلت و زمان طرح ایراد رد دادرس، باید ماده 87 قانون آیین دادرسی مدنی را مورد بررسی قرار داد که مقرر می دارد: " ایرادات و اعتراضات، باید تا پایان اولین جلسه دادرسی به عمل آید؛ مگر این که سبب ایراد، متعاقبا حادث شود."
بنابراین، در حالت کلی، زمانی که شخصی، نسبت به دادرس اعتراض داشته و قصد رد دادرس را دارد، تا پایان اولین جلسه ای که برای دادرسی تشکیل شده، فرصت و مهلت خواهد داشت تا اقدام به طرح ایراد رد دادرس نماید. البته، مهلت و زمان طرح ایراد رد دادرس، بر اساس قسمت دوم ماده فوق الذکر، استثنائاتی نیز دارد؛
بر اساس قسمت دوم این ماده از مواد قانون آیین دادرسی مدنی، در صورتی که یکی از جهات و موارد رد دادرس، پس از پایان اولین جلسه دادرسی حادث شود، با وجود پایان مهلت و زمان طرح ایراد رد دادرس از نظر قانون آیین دادرسی، همچنان می توان این ایراد را مطرح کرد.
به عنوان مثال، یکی از موارد رد دادرس در امور حقوقی، آن است که بین دادرس و یکی از طرفین و یا همسر یا فرزند او، دعوای حقوقی یا جزایی مطرح باشد. حال اگر این ایراد، قبل از رسیدگی به پرونده، در دادرس وجود داشت، هر یک از اصحاب دعوا می تواند، تا پایان جلسه اول، به دادرس، ایراد وارد کند؛ اما اگر پس از پایان یافتن جلسه اول دادرسی، بین دادرس و یکی از طرفین، دعوایی مطرح شود، باز هم می توان این ایراد را مطرح کرد و بنا به همین دلیل، دادرس باید از رسیدگی امتناع نماید و بررسی پرونده را به دادرسان دیگر دادگاه محول نماید.
از آنجا که طرح ایراد رد دارس، باید به موجب یک لایحه، تقدیم دادگاه شود، در این بخش از مقاله، قصد داریم متن و فایل دانلود یک نمونه لایحه ایراد رد دادرس را در اختیار خوانندگان محترم قرار دهیم تا در صورت نیاز، بتوانند از آن، استفاده کنند.
نمونه لایحه ایراد رد دادرس
ریاست محترم دادگاه ......
با سلام
احتراما، درخصوص پرونده شماره .......، با موضوع ...........، با اصحاب دعوا از قرار جناب آقای.........، در سمت خوانده و .......... در سمت خواهان، به استحضار می رساند:
با توجه به اینکه دادرس پرونده، پدر خوانده می باشد و نظر به اینکه قانون گذار، در قانون آیین دادرسی مدنی، در ماده 91 این قانون، رابطه خویشاوندی نسبی تا درجه سوم از هر طبقه را از ایرادات رد دادرس و موارد صدور قرار امتناع از رسیدگی به دعوا می داند، به موجب این لایحه، از آن مقام محترم، صدور قرار امتناع از رسیدگی مورد استدعا است.
علاقمندان به دانلود نمونه لایحه ایراد رد دادرس می توانند، از طریق لینک زیر، اقدام کنند.
نویسنده: دینا | |
حجم: 432KB | |
منبع: دینا |
با توجه به امکان طرح ایراد رد دادرس در امور کیفری، علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این موضوع می توانند، نسبت به مطالعه مقاله ای که در زیر، در قسمت در ادامه بخوانید آمده، اقدام نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مهلت و زمان طرح ایراد رد دادرس در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مهلت و زمان طرح ایراد رد دادرس پاسخ دهند.
برای مشاوره مهلت و زمان طرح ایراد رد دادرس
برای مشاوره مهلت و زمان طرح ایراد رد دادرس
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©