برای مشاوره شرایط درخواست سرپرستی کودکان بی سرپرست و نحوه صدور تقاضانامه
برای مشاوره شرایط درخواست سرپرستی کودکان بی سرپرست و نحوه صدور تقاضانامه
کودکان هر جامعه سرمایه آن کشور لحاظ می شوند که تربیت آنان با خانواده و نحوه سرپرستی آن ها بسیار حائز اهمیت است . به صورت طبیعی در هر جامعه ای امکان دارد که برخی از کودکان فاقد سرپرست و یا بد سرپرست باشند که قانونگذار برای حمایت از کودکان به خصوص این دسته از کودکان قوانین و مقرراتی مختلفی تصویب کرده است ، از جمله آن قوانین قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بد سرپرست می باشد . در این قوانین شرایط خانواده های که می توانند سرپرستی کودکی را به عهده بگیرند بیان شده است و همچنین با به وجود آمدن رابطه فرزند خواندگی بین کودک یا نوجوان و سرپرست آثار و توابع حقوقی میان آن ها به وجود می آید . با توجه به افزایش داوطلبان به عهده گرفتن کودک یا نوجوان برای سرپرستی در قانون شرایط و ضوابطی که خانواده ها برای فرزندخواندگی باید داشته باشند را بیان کرده است که ابتدا خانواده های داوطلب باید تقاضانامه سرپرستی کودک را تنظیم و تسلیم نمایند . در این مقاله به بررسی شرایط درخواست سرپرستی کودکان بی سرپرست و نحوه صدور تقاضانامه و نحوه صدور قرار دادگاه در خصوص تقاضانامه سرپرستی کودک می پردازیم .
شرایط و نحوه ارائه تقاضانامه سرپرستی کودکان بدون سرپرست به این صورت است که برای این که یک خانواده بتواند سرپرستی کودک را به عهده بگیرد باید شرایطی که در قانون نیز بیان شده است داشته باشد تقاضانامه سرپرستی کودکان بدون سرپرست باید به صورت مشترک از طرف زن و شوهر تنظیم و تسلیم دادگاه بشود و قاضی دادگاه به بررسی شرایط زوج و زوجه می پردازد و در صورت وجود شرایط لازم اجازه سرپرستی آزمایشی داده می شود :
الف . پنج سال تمام از تاریخ ازدواج آنها گذشته و از این ازدواج صاحب فرزند نشده باشند .
ب . سن یکی از زوجین حداقل 30 سال تمام باشد .
ج . هیچ یک از زوجین دارای محکومیت جزائی مؤثر به علت ارتکاب جرائم عمدی نباشند .
د . هیچ یک از زوجین محجور نباشند .
هـ . زوجین دارای صلاحیت اخلاقی باشند .
و . زوجین یا یکی از آنها دارای امکان مالی باشند .
ز . هیچ یک از زوجین مبتلا به بیماری های واگیر صعب العلاج نباشند .
ح . هیچ یک از زوجین معتاد به الکل یا مواد مخدر و سایر اعتیادات مضر نباشند .
در صورت وجود شرایط فوق با ارائه تقاضانامه سرپرستی طفل به دادگاه برای مدت آزمایشی قرار مقتضی صادر می شود که مدت قرار سرپرستی آزمایشی برای متقاضی سرپرستی شش ماه می باشد و بعد از گذراندن شش ماه آزمایشی در صورتی که دادگاه صلاحیت زوجین را تایید نمایید حکم قطعی سرپرستی صادر می گردد .
نحوه صدور قرار دادگاه در خصوص تقاضانامه سرپرستی کودک بدین صورت است که با تسلیم تقاضانامه سرپرستی کودک دادگاه به بررسی شرایط زوجین می پردازد و در صورتی که شرایط فوق را در خصوص زن و شوهر یا سرپرستان احراز کرد قرار صادر می کند به عبارت دیگر و بر طبق ماده 4 قانون قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بد سرپرست نحوه صدور قرار دادگاه در خصوص تقاضانامه سرپرستی کودک بدین صورت می باشد قبل از صدور حکم سرپرستی دادگاه با کسب نظر مؤسسه یا شخصی که کودک تحت سرپرستی موقت اوست طفل را با صدور قرار دوره آزمایشی به مدت شش ماه به زوجین سرپرست خواهد سپرد یعنی ابتدا موافقت موسسه یا سرپرست موقت گرفته می شود ولی در صورت عدم موافقت افراد یا مؤسسات مذکور در صورتی که به تشخیص دادگاه دلایل آن ها مورد قبول نباشد و یا به مصلحت کودک نباشد قابل ترتیب اثر نخواهد بود و دادگاه می تواند اجازه یا قرار سرپرستی آزمایشی خانواده را صادر نماید . در مدت دوره آزمایشی دادگاه مجاز است بنا به تقاضای دادستان یا انجمن ملی حمایت کودکان یا مؤسسه ای که طفل قبلا در آنجا تحت سرپرستی بوده است و یا رأساً در اثر تحقیق به وسائل مقتضی دیگر قرار صادره را فسخ نماید . زوجین سرپرست در مدت آزمایشی حق دارند انصراف خود را اعلام کنند و در این صورت دادگاه قرار صادره را فسخ خواهد نمود و سرپرستی کودک پایان می یابد .
بر طبق تبصره ماده فوق قرار دادگاه در مورد برقراری دوره آزمایشی و فسخ آن فقط قابل رسیدگی پژوهشی است . لازم به ذکر است که در این مرحله از سرپرستی حکم قطعی توسط قاضی صادر نمی گردد و قراری به صورت موقت یا آزمایشی صادر می شود تا صلاحیت واقعی آن ها برای دادگاه ثابت شود .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط درخواست سرپرستی کودکان بی سرپرست و نحوه صدور تقاضانامه در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان شرایط درخواست سرپرستی کودکان بی سرپرست و نحوه صدور تقاضانامه پاسخ دهند .
برای مشاوره شرایط درخواست سرپرستی کودکان بی سرپرست و نحوه صدور تقاضانامه
برای مشاوره شرایط درخواست سرپرستی کودکان بی سرپرست و نحوه صدور تقاضانامه
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©