جرم آتش سوزی عمدی خودرو، به این معنا است که شخصی، از روی عمد و قصد، اقدام به آتش زدن ماشین دیگری کند که در این صورت، به مجازات آتش زدن ماشین، یعنی حبس از سه ماه تا یک سال و شش ماه، محکوم خواهد شد. نحوه شکایت از این جرم، با ثبت شکوائیه از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی بوده و رسیدگی به آن، ابتدا، از دادسرا، آغاز می شود.
برای مشاوره جرم آتش سوزی عمدی خودرو و مجازات آن
برای مشاوره جرم آتش سوزی عمدی خودرو و مجازات آن
مالکیت، یکی از مهم ترین حقوق هر فرد بوده که در قوانین و مقررات کشور ما، از جمله قانون اساسی و قانون مدنی، به رسمیت شناخته شده و به موجب آن، دیگری، حق دخل و تصرف بدون اذن در مال مورد مالکیت افراد یا ایراد ضرر و صدمه به آن را ندارد.
خودرو، یکی از اموال منقول متعلق به دیگران می باشد و ممکن است که توسط فردی دیگر، به عمد یا غیر عمد، صدمه ببیند. یکی از صدمه های عمدی، در خصوص خودرو که در قانون، جرم انگاری نیز شده است، آتش سوزی عمدی خودرو بوده که مجازات سنگینی را برای مرتکب، در پی خواهد داشت.
از این رو، در این مقاله، قصد داریم، جرم آتش سوزی عمدی خودرو را بررسی کرده و مجازات آتش زدن ماشین، از روی قصد را بگوییم؛ سپس، نحوه شکایت و نحوه رسیدگی به این جرم را توضیح دهیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
از آن جا که در کشور ما، قانونگذار، برای حق مالکیت افراد، بر اموالشان، اهمیت زیادی قائل می باشد، هر گونه تعرض به اموال را جرم شناخته و برای آن، به موجب قانون مجازات اسلامی، مجازات سنگینی تعیین کرده است.
یکی از اموال تحت مالکیت افراد، خودرو بوده که ممکن است، به علت مشکلات صاحب آن، با دیگری یا به هر علتی، به عمد، آتش زده شود و از بین برود. آتش سوزی عمدی خودرو، جرم بوده و مجازات آتش زدن ماشین را برای مرتکب، در پی خواهد داشت.
ماده 676 قانون مجازات اسلامی، در خصوص جرم بودن آتش سوزی عمدی خودرو، مقرر می دارد: " هرکس، سایر اشیاء منقول متعلق به دیگری را آتش بزند، به حبس از سه ماه تا یک سال و شش ماه محکوم خواهد شد." بر اساس این ماده، آتش زدن عمدی خودرو که مالی منقول است، جرم بوده و برای مرتکب، مجازات، در پی خواهد داشت.
پس از توضیح جرم آتش سوزی عمدی خودرو، در ادامه، قصد داریم، درباره مجازات آتش زدن ماشین به صورت عمدی و نحوه شکایت از این جرم صحبت کنیم و بگوییم که رسیدگی به آن، در صلاحیت کدام دادگاه است.
در قسمت قبل، توضیح دادیم که آتش سوزی عمدی خودرو، جرم بوده و مرتکب این امر را با مجازات آتش زدن ماشین که در قانون مجازات اسلامی، پیش بینی شده است، روبرو خواهد کرد. لذا، در این بخش از مقاله، قصد داریم، درباره مجازات آتش زدن ماشین، به صورت عمدی صحبت کنیم و بگوییم که انجام این جرم، برای مرتکب آن، چه مجازاتی را در پی خواهد داشت.
برای پاسخ به این پرسش که مجازات آتش زدن ماشین، به صورت عمدی چیست؟ باید به بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی، رجوع کرد. قانونگذار، در ماده 676 بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی، مجازات آتش زدن ماشین، به صورت عمد را، تعیین نموده است.
این ماده، در خصوص مجازات آتش زدن ماشین دیگری، به صورت عمدی، مقرر می دارد: "هرکس، سایر اشیاء منقول متعلق به دیگری را آتش بزند، به حبس از سه ماه تا یک سال و شش ماه محکوم خواهد شد." بنابراین، بر اساس این ماده، مجازات آتش زدن ماشین دیگری به صورت عمدی، حبس از سه ماه تا یک سال و شش ماه، خواهد بود.
نحوه شکایت از جرم آتش سوزی عمدی خودرو نیز همانند نحوه شکایت از سایر جرایم، با ثبت شکوائیه جرم آتش سوزی عمدی خودرو و تقاضای رسیدگی و صدور حکم مجازات آتش زدن ماشین از دادگاه، به موجب آن، می باشد و مطابق مراحل زیر است:
اولین مرحله، تنظیم شکوائیه ای، با موضوع جرم آتش زدن ماشین، با کمک گرفتن از نمونه شکوائیه های موجود یا کمک از متخصصین و وکلای دادگستری می باشد.
در مرحله بعد، شاکی باید، جهت ثبت و ارسال شکوائیه آتش سوزی عمدی خودرو، به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، مراجعه کند.
سپس، شاکی از جرم، باید، پس از دریافت پیامک ابلاغیه سامانه ثنا، در وقت مقرر، جهت رسیدگی به جرم و ارائه ادله خود، به دادسرا یا دادگاه، مراجعه نماید.
پس از طی شدن نحوه و مراحل شکایت از جرم آتش سوزی عمدی خودرو، پرونده، تشکیل گردیده و رسیدگی به جرم، آغاز می شود که در ادامه، رسیدگی به جرم آتش سوزی عمدی خودرو را ، جهت صدور حکم مجازات آن توضیح خواهیم داد.
پس از ثبت هر گونه شکوائیه، از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و ارسال آن، به محاکم دادگستری و دادگاه صالح، دادسرا و در مواردی، مستقیما، دادگاه، رسیدگی به جرم مورد شکایت را آغاز می نماید و جرم آتش سوزی عمدی خودرو نیز مستثنی از این امر نیست. نحوه رسیدگی به شکایت از جرم آتش سوزی عمدی خودرو، مطابق مراحل زیر می باشد:
ابتدا، دادسرا، اقدام به شروع تحقیقات و رسیدگی های مقدماتی، در خصوص وقوع جرم می نماید تا بتواند، یکی از قرارهای دادسرا را که شامل مواردی نظیر منع تعقیب، موقوفی تعقیب یا قرار جلب به دادرسی هستند، صادر کند.
چنانچه پس از تحقیقات مقدماتی و بررسی ادله، محرز شود که جرم آتش سوزی عمدی خودرو، رخ نداده یا ادله اثبات، کافی نباشند، قرار منع تعقیب، صادر می شود.
چنانچه پس از انجام تحقیقات مقدماتی، توسط مقام تحقیق دادسرا، روشن گردد که جرم رخ داده و دلایلی کافی، برای انتساب اتهام، به متهم این جرم، وجود داشته باشد، قرار مجرمیت یا همان قرار جلب به دادرسی، صادر و پرونده جهت صدور کیفرخواست، نزد دادستان، ارسال می گردد.
پس از اینکه دادستان، اقدام به صدور کیفرخواست نمود، پرونده، جهت رسیدگی و صدور حکم مجازات آتش زدن ماشین، به دادگاه کیفری دو ارسال می گردد.
شایان ذکر است، متهم به این جرم، پس از ارسال پرونده به دادگاه کیفری دو نیز همچنان، در جلسه رسیدگی دادگاه، فرصت دفاع و ارائه ادله مثبت بی گناهی خویش را داشته و صرف صدور قرار مجرمیت، به معنای اثبات قطعی مجرم بودن او نمی باشد و صرفا، حکم قطعی دادگاه کیفری، تعیین کننده این امر، خواهد بود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جرم آتش سوزی عمدی خودرو و مجازات آن در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون جرم آتش سوزی عمدی خودرو و مجازات آن پاسخ دهند.
برای مشاوره جرم آتش سوزی عمدی خودرو و مجازات آن
برای مشاوره جرم آتش سوزی عمدی خودرو و مجازات آن
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©