دینا / آیین دادرسی / ادله اثبات دعوی / وجوه شباهت انکار و تردید

وجوه شباهت انکار و تردید

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی وجوه شباهت انکار و تردید خواهیم پرداخت .

 

بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی ، یکی از مهم ترین ادله اثبات دعوا سند است که توان اثباتی زیادی داشته و می توان به کمک آن به راحتی یک ادعا را ثابت نمود ؛ که البته در مقابل این اسناد ارائه شده نیز می توان دفاع ماهوی و شکلی نموده و به عبارت دیگر ، نسبت به این اسناد ادعای انکار ، تردید و جعل نمود . مفهوم ادعای انکار و تردید نسبت به سند عادی و جعل سند رسمی و عادی را در مطالب جداگاه مورد بررسی قرار دادیم ؛ اما آنچه در این مقاله قصد داریم بررسی نماییم شباهت های انکار و تردید یا وجوه شباهت انکار با تردید است که برای بررسی دقیق تر موضوع ، نخست انکار و تردید سند عادی را مورد بررسی قرار داده و سپس به بررسی مشابهت های انکار و تردید بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی خواهیم پرداخت .

انکار و تردید سند عادی

یکی از مهم ترین شیوه های دفاع شکلی در برابر اسناد عادی ، اظهار انکار و تردید نسبت به آنهاست که در ماده 216 قانون آیین دادرسی مدنی ، مفهوم انکار و تردید در سند عادی مطرح شده است . بر اساس این ماده ، " کسی که علیه او سند غیر رسمی ( سند عادی ) ابراز شود ، می تواند خط یا مهر یا امضاء و یا اثر انگشت منتسب به خود را انکار نماید و احکام منکر بر او مترتب می گردد . اگر سند ابرازی منتسب به شخص او نباشد ، می تواند تردید کند " . بر اساس این ماده ، تفاوت بین انکار و تردید آن است که شخصی که سندی عادی در دادگاه علیه او ارائه شده است و آن سند منتسب به خود او باشد ، برای اعتراض به اصالت آن سند و عدم تعلق دست خط ، مهر یا امضای آن سند به خودش ، فقط باید اصطلاح " انکار سند  " را به کار ببرد و در مقابل ، زمانی که سندی علیه شخصی ارائه شده باشد در حالی که آن سند منتسب به خود او نبوده و به شخص دیگری منتسب باشد ، می تواند از اصطلاح " تردید در سند " استفاده کند . برای دریافت اطلاعات کامل تر در خصوص اینکه فرق بین انکار و تردید چیست کلیک کنید .

شباهت های انکار و تردید

در قسمت قبل به بررسی انکار و تردید سند عادی و تفاوت های آن ها پرداخته شد ؛ اما انکار و تردید چه شباهت هایی با یگدیگر دارند ؟ وجوه شباهت انکار و تردید کدامند ؟ در پاسخ به این سوال ، ذیلا تشابهات انکار و تردید را مورد بررسی قرار می دهیم :

 

نخستین شباهت بین انکار و تردید ، در نوع سند در خور انکار و تردید است ؛ به این معنا که بر اساس ماده 216 قانون آیین دادرسی مدنی ، انکار و تردید صرفا در خصوص اسناد غیر رسمی و یا اسناد عادی امکان پذیر است و در خصوص اسناد رسمی کاربردی ندارد ؛ لذا نسبت به اسناد رسمی باید ادعای جعل مطرح نمود . برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جعل سند عادی و رسمی کلیک کنید .

 

دومین وجه شباهت انکار و تردید ، در خصوص زمان اظهار انکار یا تردید است ؛ بر اساس ماده 217 قانون آیین دادرسی مدنی ، اظهار تردید یا انکار نسبت به دلایل و اسناد ارائه شده حتی الامکان باید تا اولین جلسه دادرسی به عمل آید . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اینکه موعد و مهلت انکار و تردید چقدر است کلیک کنید .

 

سومین مشابهت انکار و تردید ، در خصوص اثبات آن است ؛ به این معنا که بر خلاف ادعای جعل سند رسمی و عادی که مستلزم ارائه دلیل جعلی بودن سند به دادگاه است ، هر گاه شخصی نسبت به سند عادی که طرف مقابل ارائه نموده است انکار یا تردید نماید ، تکلیفی بابت اثبات عدم اصالت سند ندارد ؛ بلکه ارائه کننده سند مکلف به اثبات اصالت آن است . برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه رسیدگی به انکار و تردید سند عادی کلیک کنید .

 

چهارمین شباهت انکار و تردید سند نیز در خصوص پیوند نتیجه دعوا با اصالت سند است ؛ به این معنا که در پی اظهار انکار و تردید نسبت به سند ، دادگاه با صدور قراری رسیدگی به اصالت سند را آغاز می کند . در این صورت ، تصمیم گیری در خصوص دعوای اصلی که مستند به سند است ، منوط به اصالت یا عدم اصالت سند است و در این خصوص نیز تفاوتی نمی نماید که نسبت به سند اظهار انکار یا تردید شده باشد .

منبع : ادله اثبات دعوا ( حقوق شکلی و ماهوی ) ، دکتر عبداله شمس ، انتشارات دراک ، چاپ نوزدهم .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مشابهت های انکار و تردید چیست به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مشابهت های انکار و تردید چیست​​​ پاسخ دهند .