برای مشاوره چک بلامحل
برای مشاوره چک بلامحل
اسناد تجاری در قانون تجارت عبارتند از : سفته ، چک و برات که چک بیشترین کاربرد را در معاملات بین افراد دارد که بر همین اساس قانون تحت عنوان قانون صدور چک و غیره تصویب شده است که بر طبق قانون از آن استفاده شود در واقع چک نوشته ای است که صادر کننده به بانکی که در آن پول دارد دستور می دهد تا به مقدار تعیین شده در چک به دیگری پول بپردازد که تنظیم و نوشتن چک بسیار حائز اهمیت می باشد و باید بسیار دقیق نوشته شود به طوری که بدون خط خوردگی یا قلم خوردگی باشد به صورت صحیح نوشته شود و با توجه به گستردگی انواع چک از جمله چک عادی ، چک تایید شده و چک رمزدار ، چک مسافرتی و غیره که هر یک دارای کاربردهای متفاوتی هستند و به همین ترتیب دارای قواعد و قوانینی نیز هست که گاهی به دلیل این که به دلایلی از طرف یکی از طرفین نقض می گردد دارای مسائل و مشکلاتی نیز می باشد که از جمله آن مفقودی چک یا نبود موجودی کافی در حساب صادر کننده آن که به آن چک برگشتی یا چک بلا محل می گویند . به همین دلیل در این مقاله به بررسی اینکه چک برگشتی و چک بلامحل چیست ؟ و موارد برگشت خوردن چک می پردازیم .
در پاسخ به این که چک بلامحل یا چک برگشتی چیست باید ابتدا گفت که چک برگه یا نوشته ای است که به وسیله آن صادر کننده آن به بانک دستور می دهد تا همه یا بخشی از پول یا وجهی که نزد آن هست به شخص دارنده چک بپردازد و همچنین چک باید دارای تاریخ و امضا و مبلغ و محل صدور باشد و موضوع بسیار مهم این است که صادر کننده باید در حساب جاری خود به اندازه مبلغی که در چک می نویسد وجه داشته باشد تا زمانی که چک به بانک ارائه می شود مبلغ کافی را داشته باشد تا به دارنده داده شود و در غیر این صورت چک برگشتی محسوب می گردد به عبارت دیگر چک بلامحل یا چک برگشتی چکی است که صادر کننده آن پول یا وجه کافی در نزد بانک ندارد و چک برگشت می خورد و در این صورت دارنده می تواند از طریق مراجعه به مراجع قضایی از صادر کننده چک شکایت نماید و وجه چک را دریافت نماید .
دارنده در صورتی که چک را نزد بانک ببرد و صادر کننده وجه کافی در حساب خود نداشته باشد دارنده می تواند چک را برگشت بزند به عبارت دیگر چک در این صورت بلامحل تلقی می گردد . مطابق ماده 12 قانون صدور چک ، مواردی که می توان چک را برگشت زد از قرار زیر است :
- دارنده به بانک مراجعه کند و صادر کننده وجه نقد کافی در حساب نداشته باشد و یا صاحب حساب تمام یا قسمتی از وجه چکی که صادر کرده است را از حساب بانکی برداشت نماید .
- صادر کننده با آگاهی نسبت به بسته بودن حساب خود چک صادر کند و یا بعد از صادر کردن چک حساب خود را مسدود نماید و دانده نتواند چک خود را وصول کند .
- زمانی که صادر کننده چک دستور دهد که وجه به دارنده چک پرداخت نشود در این صورت چک برگشت می خورد و دارنده می تواند برای وصول آن از طریق مراجع قضایی اقدام نماید .
- در صورتی که چک به صورتی تنظیم شده باشد که بانک به دلایلی مانند قلم خوردگی ، عدم مطابقت امضا و یا اختلاف در مندرجات چک از پرداخت وجه به دارنده چک خودداری کند .
نکته قابل توجه این است که در صورت وجود هر یک از موارد فوق دارنده چک می تواند چک را برگشت بزند و پیگیری برای وصول چک می تواند از طریق کیفری و با ارائه شکواییه چک بلا محل باشد به دادسرا پیگیری شود و یا می تواند برای وصول از طریق حقوقی اقدام نماید که با ارائه دادخواست چک بلا محل به دادگاه عمومی محل وقوع جرم ( بانک محال علیه ) بنماید و یا از طریق ثبت اقدام به وصول کند بدین صورت که با معرفی اموال از فرد صادر کننده چک از طریق اداره ثبت انجام می شود که اقدام از هر یک از طرق فوق دارای شرایط و ضوابطی است .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد چک بلامحل چیست ؟ به کانال تلگرام چک و سفته مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون چک بلامحل چیست ؟ پاسخ دهند .
برای مشاوره چک بلامحل
برای مشاوره چک بلامحل
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©