برای مشاوره ارجاع به میانجیگری و پرداخت هزینه آن
برای مشاوره ارجاع به میانجیگری و پرداخت هزینه آن
زمانی که اختلاف و مشکلی پیش می آید بهترین راه حل و فصل اختلافات سازش و گفت و گو میان طرفین اختلاف است و در صورتی که اختلاف از این طریق حل نشد شاکی می تواند دعوی طرح نماید دعاوی کیفری به دعاوی گفته می شود که فرد برای اعلام وقوع جرم به مراجع قضایی یا مجازات فرد مجرم مطرح می کند و فرد شاکی ابتدا باید برای رسیدگی به جرم به دادسرا مراجعه کند که قانونگذار در امور کیفری و دعاوی کیفری برای حل اختلافات نهادی با عنوان میانجیگری را پیش بینی کرده است که اگر بین طرفین دعوی اختلافی پیش آمد قبل از این که وارد پروسه دادرسی بشوند می توانند به فرد میانجی گر و یا موسسه میانجی گری مراجعه نمایند تا از طریق گفتگو و ایجاد سازش بین طرفین امر کیفری را مدیریت و تسهیل می نمایند که به حل مسالمت آمیز اختلافات منجر گردد البته فقط برخی از جرائم قابل ارجاع به میانجی گری است که در قانون آیین دارسی کیفری بیان شده است و در صورتی که جرم قابل ارجاع به میانجیگری باشد باید نحوه اجرای پرونده و هزینه های که باید پرداخت شود بر طبق آیین نامه میانجی گری در امور کیفری باشد . به همین دلیل در این مقاله به بررسی نحوه ارجاع امر به میانجی گر و پرداخت هزینه آن می پردازیم .
نحوه ارجاع امر به میانجیگر بدین صورت است که اگر فقط برخی جرایم که در قانون تعیین شده است محقق شود آن اختلافات به میانجیگری ارجاع داده می شود و فقط در صورت وجود شرایط و جرایمی که مجازات آن عبارتند از : مجازات تعزیری درجه شش (حبس بیشتر از شش ماه تا دو سال / جزای نقدی بیشتر از بیست میلیون ریال تا هشتاد میلیون ریال / شلاق از سی و یک تا نود و نه ضربه / محرومیت از حقوق اجتماعی بیشتر از شش ماه تا پنج سال / انتشار حکم قطعی در رسانه ها ) و هفت ( حبس از نود و یک روز تا شش ماه / جزای نقدی بیشتر از ده میلیون ریال تا بیست میلیون ریال / شلاق از یازده تا سی ضربه / محرومیت از حقوق اجتماعی تا شش ماه ) و هشت (حبس تا سه ماه / جزای نقدی تا ده میلیون ریال / شلاق تا ده ضربه ) باشد و به درخواست یکی از طرفین یا به تشخیص قاضی پرونده برای حل اختلاف به میانجیگری ارسال شود نحوه ارجاع امر به کارشناسی باید بر طبق آیین نامه میانجیگری در امور کیفری مصوب 1394 انجام شود .
مجازات تعزیری درجه شش شامل موارد زیر است :
امور مربوط به میانجیگری می تواند در هر دادسرا یا دادگاه زیر نظر دادستان عمومی و انقلاب یا رئیس حوزه قضایی محل سازماندهی شود و همچنین دادستان یا رئیس حوزه قضایی می تواند این وظیفه را به یکی از معاونین خود ارجاع دهد .
در صورت تمایل و توافق طرفین دعوا یا اختلاف به معرفی میانجیگر و موافقت میانجیگر و رضایت طرفین پس از تایید مقام قضایی با آن شخص خواهد بود و اگر میانجیگر توسط طرفین انتخاب و تعیین نشود مقام قضایی می تواند راسا اقدام کند و خودش میانجیگر را تعیین کند .
توافق طرفین اختلاف جهت ارجاع امر به میانجی گری در صورتمجلسی که توسط مقام قضایی تهیه شده و به امضای آنها می رسد .
پرداخت هزینه های میانجیگری چه گونه انجام می شود ؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت در آیین نامه میانجی گری در امور کیفری مبحثی با عنوان پرداخت هزینه های میانجیگری بیان شده است که به فرد میانجی و برای ارجاع امر به میانجیگر بر طبق قانون هزینه ای پرداخت می شود که این پرداخت دستمزد میانجیگری به عهده متقاضی و در صورت درخواست طرفین بالمناصفه به عهده آنها می باشد به عبارت دیگر اگر یکی از طرفین درخواست میانجیگری کرده باشد باید متقاضی مراجعه به میانجیگری هزینه را پرداخت نماید و در غیر اینصورت اگر به درخواست دو طرف اختلاف باشد باید طرفین دعوی هزینه میانجیگر را به طور مساوی پرداخت کنند . دستمزد میانجیگر در اجرای ماده 10 قانون مدنی در امور حقوقی برحسب توافق خواهد بود ، حداکثر دستمزد هر ساله توسط معاونت منابع انسانی قوه قضاییه پیشنهاد به تصویب رئیس قوه قضاییه می رسد .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ارجاع به میانجیگر و پرداخت هزینه آن به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون ارجاع به میانجیگر و پرداخت هزینه آن پاسخ دهند .
برای مشاوره ارجاع به میانجیگری و پرداخت هزینه آن
برای مشاوره ارجاع به میانجیگری و پرداخت هزینه آن
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©