دینا / آیین دادرسی / آیین دادرسی کیفری / وظایف و اختیارات میانجیگر

وظایف و اختیارات میانجیگر

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی وظایف و اختیارات میانجیگر می پردازیم .

بهترین و سریع ترین راه حل و فصل اختلافات میان طرفین دعوا سازش است که قانونگذار در این خصوص راهکارهایی را ارائه داده است که در خصوص دعاوی حقوقی نهادی یا شخصی به عنوان داوری به حل اختلاف میان طرفین می پردازد و در دعاوی کیفری شخص یا موسسه ای با عنوان میانجیگری پیش بینی شده است تا قبل از اینکه طرفین وارد پروسه قضایی و دادگاه بشوند اقدام به حل اختلاف میان طرفین از طریق گفتگو و ایجاد سازش بین طرفین را مدیریت و تسهیل می نماید به عبارت دیگر زمانی که جرمی محقق شده باشد به عنوان مثال : در جرم توهین اگر طرفین یا قاضی تشخیص دهد که موضوع با گفتگو و از طریق سازش و ارجاع به میانجیگری حل می شود ، پرونده نزد میانجیگر ارسال می گردد . به همین دلیل در این مقاله به بررسی وظایف میانجیگر و اختیارات میانجیگر می پردازیم .

وظایف میانجیگر

بر طبق آیین نامه میانجی گری در امور کیفری زمانی که مرجع قضایی طرفین دعوا را نزد موسسات میانجیگری می فرستند افراد یا موسسات میانجیگر مسئولند که به موضوع رسیدگی کرده و به اطلاع قاضی برسانند علاوه بر این مورد میانجیگرها وظایف دیگری نیز بر عهده دارند که در ادامه به آنها می پردازیم :

- بر طبق ماده 15 یکی از وظایف میانجیگر این است که در اسرع وقت بعد از اینکه موضوع به موسسه ارجاع شد شروع جلسات میانجی گری را تا قبل از اتمام مهلت های معین شده توسط قاضی انجام دهد و گزارش عملکرد خود و اظهارات طرفین و نتیجه آن را صورتمجلس نماید . 

- در صورتی که ضروری باشد میانجیگر می تواند از اعضای خانواده ، دوستان ، همکاران ، همسایگان و سایر اشخاص در صورت تشخیص میانجیگر یا تقاضای هر یک از طرفین به طوری که حضورشان در جلسات مفید باشد دعوت به حضور می شود . 

- میانجیگر نباید اطلاعات و اسراری که از طرفین دعوی به دست می آورد را فاش نماید و در واقع مسئول حفظ اطلاعات است و حسب مورد مسئول است . 

- دریافت یا وعده دریافت هر گونه مال ، وجه ، منفعت یا امتیاز از طرفین اختلاف توسط میانجیگر به جز در موارد قانونی ممنوع می باشد و در صورت دریافت غیر قانونی هریک از این موارد موجب سلب صلاحیت برای میانجی گری می شود . 

- کلیه مطالب و اظهارات طرفین دعوا در میانجی گری محرمانه است و وظیفه میانجی گر حفظ کلیه اطلاعات و بیانات طرفین است  .

- میانجیگر می تواند اسناد و اطلاعات را از طرفین درخواست نمایند و در صورتی طرفین تمایل داشته باشند می توانند مدارک و اسناد را ارائه دهند و در صورتی که طرفین مدارک را ارائه نکنند مانع از تشکیل جلسات رسیدگی نزد میانجیگر نیست .

- در صورتی که سازش حاصل نشود طرفین مجددا به به مرجع قضایی ارجاع می شوند .

- میانجیگر در پایان جلسات میانجیگری باید نتیجه جلسات را در صورتمجلس قید نماید و به امضای طرفین برساند .

- میانجیگر موظف است مشروح توافق طرفین را با ذکر کلیه جزییات ، تعهدات و حقوق مکتوب نماید و بعد از تفهیم به طرفین دعوی به امضا آنها برساند .

- اگر یکی از طرفین دعوا کمتر از 18سال سن داشته باشد حضور ولی یا سرپرست وی الزامی است . 

اختیارات میانجیگر

میانجیگری علاوه برداشتن وظایف ، اختیاراتی نیز در این خصوص دارد که بر طبق آیین نامه میانجیگری در امور کیفری عبارتند از : 

 

- میانجیگر می تواند بنا به تشخیص خود در صورتی که شخص کمتر از 18 سال سن دارد از مدرسه و سایر سازمانها دعوت به همکاری کند . 

 

- میانجیگر می تواند استناد و مدارک مورد نیاز را از طرفین مطالبه کند البته طرفین در ارائه مدارک مختار هستند .  

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط صدور و دریافت پروانه میانجیگری کلیک کنید .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد وظایف و اختیارات میانجیگر در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون وظایف و اختیارات میانجیگر پاسخ دهند .