برای مشاوره نحوه رسیدگی به جرائم اطفال و نوجوانان
برای مشاوره نحوه رسیدگی به جرائم اطفال و نوجوانان
رسیدگی به جرایم اطفال و نوجوانان به واسطه شرایط مرتکبان به صورت ویژه و اختصاصی صورت می گیرد و قانون نیز مراجع و روندهایی رسیدگی ویژه ای در این باره در نظر گرفته است مانند دادسرای ویژه اطفال و نوجوانان که از دادسراهای تخصصی است و دادگاه ویژه اطفال و نوجوانان . اطفال و نوجوانان بزهکار در حقوق کیفری از امتیازهایی مانند عدم مسئولیت کیفری یا تخفیف مسئولیت به اعتبار شرایط سنی در زمان ارتکاب جرم برخوردار هستند و در آیین دادرسی کیفری نیز برای آنها ارفاق ها و امتیازهایی در نظر گرفته شده است که دلیلی بر متفاوت بودن فرایند رسیدگی به جرایم اطفال و نوجوانان است . از این رو ما در این مقاله به بررسی نحوه رسیدگی به جرایم اطفال و نوجوانان و امتیازات و ارفاق های در نظر گرفته شده برای آنها از جمله تشکیل پرونده شخصیت ، اخذ تامین مناسب ، تعیین وکیل تسخیری ، حضوری بودن رای ، قابل تجدیدنظر بودن آراء و تصمیمات دادگاه اطفال و الزامی بودن حضور مشاور می پردازیم .
پرونده شخصیت پرونده ای است که علاوه بر پرونده کیفری در مورد برخی از جرائم برای متهم تشکیل می شود که هدف از آن شناخت بیشتر متهم است ؛ یکی از موارد تشکیل پرونده شخصیت در جرایم درجه پنج و شش در مورد جرایم اطفال و نوجوانان است که قانون گذار در فرآیند رسیدگی به جرایم اطفال و نوجوانان به آن تاکید کرده است .
دومین شرایط ویژه ای که در رسیدگی به جرایم اطفال وجود دارد ، اخذ تامین است به این ترتیب که قرار تامین در مورد افراد پانزده تا هجده سال یکی از قرارهای کفالت ، قرار وثیقه ، قرار نگهداری موقت در کانون اصلاح و تربیت و قرار التزام به حضور است . قرار نگهداری موقت شبیه همان قرار بازداشت موقت است . باید در نظر داشت که برای افراد زیر پانزده سال فقط یک قرار صادر می شود و آن قرار التزام به حضور طفل یا نوجوان در مرجع قضایی است که این التزام از والدین ، اولیاء یا سرپرست قانونی یا در صورت فقدان و عدم دسترسی و یا امتناع از پذیرش آنان ، از هر شخص حقیقی یا شخص حقوقی که قاضی مصلحت بداند ، اخذ می گردد .
طبق ماده 415 قانون آیین دادرسی کیفری ، در جرایمی که رسیدگی به آنها در صلاحیت دادگاه کیفری یک است یا جرایمی که مستلزم پرداخت دیه یا ارش بیش از خمس دیه کامل است و در جرائم تعزیری درجه شش و بالاتر ، دادسرا و دادگاه اطفال و نوجوانان به ولی یا سرپرست قانونی متهم ابلاغ می نماید که برای او وکیل تعیین کند . بنابراین می توان گفت یکی از امتیازات رسیدگی به جرایم اطفال و نوجوانان این است که تعیین وکیل تسخیری در دادگاه یا دادسرای اطفال و نوجوانان الزامی است .
یکی از مهمترین مواردی که قانون در رسیدگی به جرایم نوجوانان به آن توجه کرده است این است که رای در دادگاه اطفال و نوجوانان حتما باید به صورت حضوری صادر شود اگر چه جلسات رسیدگی می تواند بنا به ملاحظات و مصلحت هایی و بیشتر به دلیل تاثیر منفی فرآیند دادرسی بر اطفال و نوجوانان کلا یا بعضا غیابی باشد .
تمام آراء و تصمیمات دادگاه اطفال و نوجوانان ، اعم از اقدامات تامینی و تربیتی و مجازات ها ، به طور مطلق قابل تجدیدنظر هستند حتی اگر رای صادر شده در ارتباط با اتهامی باشد که مجازات آن درجه هشت یا دیه کمتر از یک دهم است .
طبق ماده 298 قانون آیین دادرسی کیفری سال 92 ، دادگاه اطفال و نوجوانان باید با حضور یک قاضی و یک مشاوره تشکیل شود اگر چه نظر مشاور تنها جنبه مشورتی دارد و مشاور نمی تواند رای صادر کند اما حضور او طبق قانون ضروری است .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد این که نحوه رسیدگی به جرایم اطفال و نوجوانان در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه رسیدگی به جرایم اطفال و نوجوانان پاسخ دهند .
برای مشاوره نحوه رسیدگی به جرائم اطفال و نوجوانان
برای مشاوره نحوه رسیدگی به جرائم اطفال و نوجوانان
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©