دینا / آشنایی با مراجع دادگستری / انواع اوراق قضایی / نمونه دادخواست صدور تامین خواسته

نمونه دادخواست صدور تامین خواسته

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

دادخواست صدور قرار تامین خواسته، نظیر تامین خواسته وجه، چک یا توقیف اموال، دادخواستی است که خواهان، با ثبت آن از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، از دادگاه صالح، تقاضای صدور قرار تامین خواسته را دارد تا به موجب آن، بتواند، به میزان خواسته خود، از اموال خوانده، توقیف کند یا مالی که از آن خود او بوده، نظیر جهیزیه، لکن در دست خوانده است را با توقیف، محفوظ نگاه دارد. نحوه تکمیل فرم نمونه دادخواست صدور قرار تامین خواسته، با درج اطلاعات هر ستون، مقابل آن می باشد.

 

تامین در لغت، به معنای حفظ کردن و ایمن کردن می باشد که در دعاوی حقوقی، دو نوع تامین وجود دارد که یکی از آن ها، تامین دلیل و دیگری تامین خواسته است. تامین خواسته، در واقع به معنای ایمن کردن آن چیزی است که مدعی از دادگاه می خواهد، در خصوص آن، رای صادر نماید.

خواهان می تواند، با ارائه دادخواست صدور تامین خواسته، از دادگاه، توقیف اموال منقول و غیر منقول را بخواهد تا دادگاه، با بررسی درخواست خواهان، در صورتی که شرایط لازم برای صدور تامین خواسته، وجود داشته باشد، دستور لازم را صادر نماید. اما، از آنجا که نحوه تکمیل فرم نمونه دادخواست صدور تامین خواسته، قواعد منحصر بفردی دارد، باید از این قواعد، مطلع بود تا موفق به اخذ این دستور شد.

از این رو، در مقاله حاضر قصد داریم، یک نمونه فرم دادخواست، برای ارائه به دادگاه نخستین را ارائه کرده و در خصوص نحوه تکمیل و نوشتن نمونه دادخواست صدور تامین خواسته، توضیح دهیم. سپس، یک نمونه کامل از چنین داخواستی را به همراه فایل دانلود آن، در اختیار خوانندگان محترم، بگذاریم.

نمونه فرم دادخواست برای ارائه به دادگاه نخستین

به موجب اصول آیین دادرسی مدنی، خواهان می‌ تواند، در موارد بخصوصی، قبل از تقدیم دادخواست یا همراه دادخواستی که راجع به اصل دعوا است یا درجریان دادرسی، تا زمانی که حکم قطعی صادر نشده، درخواست تامین خواسته نماید که این درخواست باید، در نمونه فرم دادخواست برای ارائه به دادگاه نخستین، تنظیم و سپس، از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، به دادگاه صالح، ارائه گردد. لذا در این بخش، قصد داریم، تصویر این نمونه فرم و فایل دانلود آن را در اختیار خوانندگان محترم قرار دهیم.

 

نمونه دادخواست صدور تامین خواسته

 

متقاضیان دانلود فایل ورد نمونه فرم دادخواست، برای ارائه به دادگاه نخستین، می توانند، از طریق لینک زیر، اقدام نمایند.

 

نمونه فرم دادخواست برای ارائه به دادگاه نخستین
  • نویسنده:دینا
  • حجم:40KB

 

پس از ارائه نمونه فرم دادخواست برای ارائه به دادگاه نخستین، در ادامه مقاله، قصد داریم، درباره تنظیم و نوشتن دادخواست صدور تامین خواسته، صحبت کنیم و بگوییم که نحوه تکمیل فرم دادخواست این موضوع، چگونه است.

تنظیم و نوشتن دادخواست صدور تامین خواسته

برای ارسال دادخواست تامین خواسته به مرجع صالح، لازم است تا ابتدا، دادخواست صدور قرار تامین خواسته را مطابق قواعد نوشتاری مخصوص این امر، تنظیم کرد تا مورد پذیرش دادگاه صالح، قرار گیرد. از این رو، در این بخش از مقاله، قصد داریم، در خصوص نحوه تنظیم، نوشتن و تکمیل دادخواست تامین خواسته، صحبت کنیم.

بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی، نحوه تکمیل و تنظیم فرم دادخواست تامین خواسته، بدین صورت است که خواهان باید، در ستون های فرم، اعم از ستون خواهان و خوانده، خواسته، دلایل و منضمات و شرح، اطلاعات مربوط به هر ستون را درج کند.

بدین نحو که، خواهان باید، در ستون مربوط به خواهان و همچنین خوانده، مشخصات هویتی خود و طرف مقابل را ذکر کرده و در ستون موضوع، موضوعی که در راستای آن، درخواست صدور قرار تامین خواسته را دارد، تصریح کند و در متن دادخواست، شرح دهد، به چه علت، خواهان صدور قرار تامین خواسته است و تصریح کند بعد از صدور قرار، در مهلت مقرر، اقدام به ثبت دادخواست دعوای اصلی خواهد نمود.

نمونه دادخواست صدور قرار تامین خواسته

پس از توضیح در خصوص نحوه تنظیم و تکمیل فرم نمونه دادخواست صدور تامین خواسته، در این بخش، قصد داریم، متن یک نمونه دادخواست صدور قرار تامین خواسته را ارائه کرده و فایل دانلود آن را در اختیار خوانندگان محترم قرار دهیم.

نمونه دادخواست صدور قرار تامین خواسته

مشخصات خواهان: نام- نام خانوادگی- آدرس و شغل
مشخصات خوانده: نام- نام خانوادگی- آدرس و شغل
موضوع خواسته: صدور قرار تامین خواسته و توقیف خودروی مدل .... به پلاک انتظامی
دلایل و منضمات: چک شماره ....، گواهی عدم پرداخت، استعلام راهور
با سلام و احترام
ریاست محترم ......
احتراما، به استحضار می رساند، اینجانب........ فرزند....... به کد ملی ....... دارنده چک شماره ..... عهده بانک..... با تاریخ سررسید .../..../..... بوده که متاسفانه، خوانده محترم، علی رغم سررسید موعد چک، از پرداخت و تادیه وجه آن، خودداری نموده اند و گواهی عدم پرداخت بانک نیز در این خصوص، موجود می باشد و به پیوست ضمیمه می گردد.
با توجه به اینکه ایشان، دارنده خودروی ....... به شماره پلاک انتظامی .............. می باشند و سند مالکیت خودرو نیز به اسم ایشان است و از آن جا که این ماشین، تنها دارایی قابل توقیف خوانده محترم می باشد و بنده می توانم، از طریق آن، طلب خود را وصول کنم و از آنجا که بیم فروش و یا انتقال آن، توسط خوانده می رود، از آن مرجع محترم، تقاضای صدور قرار تامین خواسته و دستور توقیف خودروی مذکور را دارم.

 

علاقمندان به دانلود نمونه دادخواست صدور قرار تامین خواسته می توانند، از طریق لینک زیر، اقدام کنند.

 

نمونه دادخواست صدور قرار تامین خواسته
  • نویسنده: دینا
  • حجم: 273KB
  • منبع: دینا

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اقسام تامین خواسته در قانون آیین دادرسی مدنی، علاقمندان می توانند، نسبت به مطالعه مقاله ای که در زیر، در قسمت بیشتر بخوانید، با همین عنوان، آمده است، اقدام نمایند.

 

دادخواست تامین خواسته فوری

یکی از اقسام دادخواست تامین خواسته، دادخواست تامین خواسته فوری است. ماده 117 قانون آیین دادرسی مدنی، در این خصوص، مقرر می دارد: "قرار تامین، باید فوری به خوانده، ابلاغ و پس از آن اجرا شود. در مواردی که ابلاغ فوری ممکن نباشد و تاخیر اجرا باعث تضییع یا تفریط خواسته گردد، ابتدا قرار تامین اجرا و سپس ابلاغ می‌ شود."

بر اساس این ماده، تنها در مواردی که بیم تلف وجود داشته باشد و خواسته در معرض تضییع باشد، تامین خواسته، فورا، صادر و بدون ابلاغ، اجرا می گردد. در زیر، متن یک نمونه درخواست تامین خواسته فوری، ارائه شده است.

متن نمونه دادخواست تامین خواسته فوری

ریاست محترم ...

با سلام و احترام به استحضار می رساند، به موجب مبایعه نامه شماره........... در مورخ .......، اینجانب، اقدام به خرید ده راس گوسفند، از خوانده محترم نموده ام که متاسفانه ایشان، از تحویل آن ها، به بنده، خودداری می کنند و گوسفندان را در زیر آفتاب، در مکان بسیار نامناسب، نگهداری می نمایند که با توجه به وضعیت موجود، امکان تلف آن ها، هر لحظه محتمل است. لذا، به موجب ماده 117 قانون آیین دادرسی مدنی، همچنین، ماده 108 این قانون، از آن مقام محترم، تقاضای صدور قرار تامین خواسته و اجرای آن، پیش از ابلاغ، مستدعی است.

 

دادخواست تامین خواسته وجه

 خواهان می تواند، قبل از طرح دعوای مطالبه وجه یا حین رسیدگی به آن، با ثبت دادخواست صدور قرار تامین خواسته وجه، از دادگاه، درخواست کند، تا در خصوص این موضوع، یعنی دعوی مطالبه وجه، اقدام به صدور قرار تامین و توقیف اموال خوانده، به واسطه قرار صادره، نماید. متن دادخواست تامین خواسته وجه، به شرح زیر است.

متن نمونه دادخواست تامین خواسته وجه

ریاست محترم ...

با سلام و احترام

به موجب عقد قرض واقع شده، فی مابین اینجانب............ و خوانده محترم، جناب آقای ........... در مورخ .......، مبلغ .... تومان را از بنده، قرض گرفتند و قرار بر این شد که در تاریخ .../.../....، اقدام به بازپرداخت وجه نمایند. اما، علی رغم گذشت مدت و موعد مقرر، ایشان، از بازپرداخت وجه، خودداری می نمایند. لذا به موجب این دادخواست و ادله پیوستی، تقاضای صدور قرار تامین خواسته و توقیف اموال، از آن مقام محترم مستدعی است.

 

دادخواست تامین خواسته چک

 از دیگر مواردی که خواهان می تواند، در خصوص آن، درخواست صدور قرار تامین خواسته را داشته باشد، چک است. تامین خواسته چک، به این معنا است که دارنده چک، پس از برگشت زدن آن و دریافت گواهی عدم پرداخت از بانک محال علیه، ضمن دادخواست مطالبه وجه چک یا پیش از آن، با ثبت دادخواست تامین خواسته چک، از دادگاه می خواهد، به اندازه مبلغ چک برگشتی، از اموال بدهکار توقیف شود. در زیر، متن دادخواست تامین خواسته چک، ارائه شده است:

متن دادخواست تامین خواسته چک

ریاست محترم ...

با سلام و احترام

اینجانب، دارنده چک شماره......... عهده بانک ............ به مبلغ .... میلیون تومان بوده که متاسفانه، صادر کننده، علی رغم سررسید موعد، از پرداخت وجه چک، خوددای می نمایند و بدین ترتیب، موجبات ضررو زیان بنده را فراهم آورده اند. از آنجا که ایشان، دارای اموال منقول و غیر منقول با سند رسمی بسیاری هستند و بارها تهدید کرده اند که اموال خود را به دیگران، منتقل خواهند نمود، به موجب این دادخواست و به موجب ماده 117 قانون آیین دادرسی مدنی، همچنین، ماده 108 این قانون، از آن مقام محترم، تقاضای صدور قرار تامین خواسته و اجرای آن، پیش از ابلاغ، مستدعی است.

 

دادخواست تامین خواسته توقیف اموال

ماده 121 قانون مدنی، مقرر می دارد: "تامین در این قانون، عبارت است از توقیف اموال، اعم از منقول و غیرمنقول"، بر اساس این ماده، می توان گفت، هنگامی که شخصی، به موجب دادخواستی که فرم آن را بر اساس نحوه تکمیل دادخواست تامین دلیل، کامل کرده است، از دادگاه، تقاضای صدور قرار تامین خواسته دارد، مقصود او، این است که به میزان خواسته خود، از اموال منقول یا غیر منقول خوانده دعوا، توقیف کند یا اموالی که متعلق به خود او می باشد، اما، به هر دلیلی، در دست خوانده است را توقیف نموده و بدین ترتیب، از آسیب رسیدن به آن ها، محافظت کند.

بنابراین، مقصود از تامین خواسته توقیف اموال، قرار تامین خواسته ای است که خواهان، به موجب آن، قصد دارد، به میزان خواسته خود، از اموال خوانده توقیف کند تا در صورتی که پس از صدور حکم، خوانده، از پرداخت خواسته، نظیر وجه، چک، یا از تحویل مال، نظیر جهیزیه، خودداری کرد، خواهان متضرر نگردد. در زیر، نمونه متن دادخواست تامین خواسته توقیف اموال آمده است.

متن نمونه دادخواست تامین توقیف اموال

ریاست محترم ...

با سلام و احترام به استحضار می رساند، به موجب عقد نامه شماره........... در مورخ .......، اینجانب، با جناب آقای .......، عقد نکاح دائم نموده و حاصل زندگی مشترکمان نیز یک فرزند......... ساله است.
با توجه به سیاهه جهیزیه و امضای خوانده، ذیل آن، بنده، اقلام موجود در لیست سیاهه را تحت عنوان جهیزیه، برای شروع زندگی مشترک، به منزل ایشان بردم و اکنون که قصد مسترد کردن آن ها را دارم، ایشان، ممانعت می نمایند. لذا به موجب این دادخواست؛ تقاضای صدور قرار تامین خواست توقیف اموال، از آن مرجع محترم، مستدعی است.

 

نمونه قرار تامین خواسته

هنگامی که خوانده، به موجب دادخواست، تقاضای صدور قرار تامین خواسته را دارد، دادگاه، پس از بررسی درخواست و دادخواست فرد، در صورت صلاحدید و وجود شرایط قانونی، اقدام به صدور قرار تامین خواسته می نماید. لذا در این بخش، قصد داریم، عکس یک نمونه قرار تامین خواسته را ارائه کنیم.
 

نمونه دادخواست صدور تامین خواسته


علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نمونه دادخواست تامین دلیل که یکی دیگر از قرارهای تامین است، می توانند، نسبت به مطالعه مقاله ای که در زیر، در قسمت در ادامه بخوانید آمده، اقدام کنند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نمونه دادخواست صدور تامین خواسته​​ در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نمونه دادخواست صدور تامین خواسته​​ پاسخ دهند.