دینا / خانواده / طلاق / انصراف از طلاق توافقی

انصراف از طلاق توافقی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

انصراف از طلاق توافقی توسط زوجین وفق ماده 107 قانون آیین دادرسی مدنی ممکن بوده و هر یک از زوج و زوجه می تواند تا پیش از پایان اولین جلسه دادرسی و یا مادامی که دادرسی به پرونده تمام نشده است دادخواست خود را مسترد و اعلام انصراف نماید.

 

طلاق توافقی یکی از شیوه های طلاق گرفتن است که مبنای آن، همانطور که از نامش بر می آید توافق زن و شوهر است که هر دو با رضایت تصمیم به جدایی گرفته اند. در این نوع طلاق هر دو طرف رضایت به طلاق دارند و با میل خود اقدام به جدایی می نمایند.

 

طلاق توافقی مراحلی دارد که باید طی شود تا بتوان آن را ثبت قانونی کرد مراحلی از ثبت درخواست در سامانه تصمیم طلاق گرفته تا مراجعه به مشاوره پیش از طلاق توافقی و مراجعه به دادگاه و گرفتن گواهی عدم امکان سازش. همه این مراحل با توافق و اشتراک نظر زن و شوهر طی می شود و در صورتی که هر کدام از آنها با دیگری توافق نداشته باشد رویه متوقف خواهد شد و باید منصرف شدن خود را به دادگاه اعلام نماید. انصراف از طلاق توافقی شرایط به خصوصی دارد.

 

برای مشخص شدن این وضعیت ما در این مقاله به بررسی موضوع انصراف از طلاق توافقی می پردازیم و توضیح خواهیم داد که شرایط انصراف یکی از زوجین در طلاق توافقی به چه صورت است و در آخر یک نمونه لایحه انصراف از طلاق ارائه خواهیم داد. در صورت تمایل به آشنایی با شرایط انصراف از طلاق و انصراف از سمت زوجه با ما همراه باشد.

انصراف از طلاق توافقی

همانطور که گفته شد طلاق توافقی با رضایت دو طرف صورت می گیرد و در صورتی که هر کدام از آنها با طلاق موافقت نداشته باشند، امکان ثبت طلاق توافقی نخواهد بود این امکان تا زمانی فراهم است که دادگاه گواهی عدم امکان سازش برای ثبت طلاق را صادر نکرده باشد و به محض صدور این گواهی دیگر امکان انصراف از طلاق توافقی وجود ندارد.

 

بنابراین تا زمانی که گواهی عدم امکان سازش صادر نشده باشد، هر کدام از زن و شوهر می تواند انصراف خود از طلاق توافقی را اعلام نماید اما بعد از صدور گواهی عدم امکان سازش وضع متفاوت خواهد بود. بعد از صدور گواهی عدم امکان سازش زن و شوهر هر دو باید برای ثبت طلاق در دفترخانه حاضر شوند و عدم حضور هر یک از آنها عواقب متفاوتی دارد به این ترتیب که:

 

در صورت انصراف زوجه از طلاق توافقی و عدم حضور او در دفتر خانه برای ثبت طلاق بعد از گذشت مواعد مقرر، صیغه طلاق با حضور زوج و بدون حضور زوجه جاری خواهد شد و مراتب به اطلاع او خواهد رسید و در صورت انصراف زوج از طلاق توافقی و عدم حضور در دفترخانه برای ثبت طلاق، امکان ثبت طلاق توافقی وجود ندارد ولی اگر خانم وکالت بلاعزل برای طلاق داشته باشد، حضور پیدا نکردن زوج مانع ثبت طلاق نیست. 

انصراف یکی از زوجین در طلاق توافقی

انصراف از طلاق توافقی زمانی است که یکی از طرفین یا هردو از طلاق صرف نظر نمایند. در این صورت وفق ماده 107 قانون آیین دادرسی مدنی خواهان می تواند تا اولین جلسه دادرسی و یا مادامی که دادرسی تمام نشده دعوای خود را مسترد کند. چنانچه تا قبل از ختم دادرسی اعلام انصراف نماید قرار استرداد دعوا و چنانچه پیش از ختم دادرسی باشد، قرار ابطال دعوا یا ابطال دادخواست صادر می شود.

 

ممکن است طرفین یا یکی از زوجین پس از صدور حکم طلاق از جدایی منصرف شود در این صورت با عدم حضور در دفتر خانه، ثبت طلاق به تاخیر می افتد و اگر این تاخیر در ثبت طلاق به مدت 3 ماه به طول بیانجامد، گواهی عدم امکان سازش منقضی شده و فاقد اعتبار خواهد بود. البته در صورت انصراف زوجه، زوج می تواند به تنهایی به دفتر ثبت طلاق مراجعه نموده و طلاق را ثبت نماید.

 

نکته مهم در انصراف یکی از زوجین در طلاق توافقی این است که چنانچه شخصی که از ثبت طلاق توافقی منصرف شده زوجه باشد، زوج می تواند به تنهایی به دفتر ثبت طلاق نماید مراجعه نموده و برای بار اول برای او اظهارنامه ارسال نماید و در پس از گذشت یک هفته از زمان ارسال اظهارنامه صیغه طلاق جاری و در شناسنامه ثبت گردد.

لایحه انصراف از طلاق

همانطور که گفتیم امکان استرداد دادخواست و انصراف از دادخواست طلاق توافقی اصولا امکان پذیر بوده و با رعایت شرایط ماده 107 قانون آیین دادرسی مدنی می توان از دادخواست ثبت شده خود در محاکم قضایی رجوع نمود و انصراف داد. برای اعلام انصراف و رجوع از دادخواست باید این امر را به صورت کتبی به دادگاه اطلاع دهیم. در ادامه یک نمونه لایحه انصراف از طلاق ارائه شده است.

 

لایحه انصراف از طلاق 
  • نویسنده: دینا
  • حجم: 232 KB
  • منبع: دینا 

 

نکته قابل توجه است این است که برای ثبت تحقق طلاق توافقی طرفین به یک وکیل دادگستری وکالت برای طلاق می دهند، و در زمان انصراف از طلاق نیز طرفین اصالتا یا وکیل به نمایندگی از طرفین اقدام به ارائه توافق نامه می نماید. اخذ وکیل برای طلاق توافقی منتج به سریعتر شدن روال دادرسی نیز می شود. برای آشنایی بیشتر با مدت زمان طلاق توافقی مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد انصراف از طلاق توافقی در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون انصراف از طلاق توافقی پاسخ دهند.