نحوه شکایت از فروش مال غیر، با ثبت دادخواست حقوقی ابطال معامله فضولی یا ثبت شکواییه کیفری جرم فروش مال غیر، پس از تکمیل فرم دادخواست یا شکواییه، از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، بوده و سند مالکیت، نمونه شکواییه یا نمونه دادخواست، همچنین، نام کاربری و رمز عبور سامانه ثنا و مدارک هویتی، از جمله مدارک لازم برای شکایت حقوقی یا کیفری، نسبت به این امر، می باشند.
برای مشاوره شکایت از فروش مال غیر
برای مشاوره شکایت از فروش مال غیر
طبق قانون، هر کس اختیار مالی که متعلق به او می باشد را دارد و می تواند هر گونه تصرف قانونی که می خواهد، در مال خود بنماید و این موضوع در حقوق، تحت عنوان حق مالکیت مطرح می گردد. حق مالکیت، علاوه بر اینکه به اشخاص، اجازه استفاده از مالشان را می دهد، دیگران را نیز از دخالت در اموال آن ها، منع می کند و اجازه نمی دهد که یک نفر، بدون اجازه دیگری، در اموال او دخالت کند و آن ها را مورد معامله قرار دهد.
معامله و انتقال اموال متعلق به دیگری، بدون اذن او، تحت عنوان انتقال مال غیر یا فروش مال غیر، بررسی می شود که در صورت وجود سوء نیت، جرم بوده و مرتکب آن را با حکم جرم انتقال مال غیر به دیگران، روبرو خواهد کرد. از آنجا که جهت صدور حکم مجازات فروش مال غیر، شاکی باید، اقدام به شکایت از این جرم نماید و این امر، نحوه و مراحل مخصوص به خود را داشته، باید با قواعد و مراحل نحوه شکایت از فروش مال غیر، همچنین، نحوه تکمیل فرم شکواییه آن، آشنا بود.
از این رو، در این مقاله، قصد داریم، در خصوص شکایت از فروش مال غیر، توضیح دهیم و نمونه شکواییه آن را ارائه کنیم؛ سپس، درباره نحوه انجام شکایت کیفری و حقوقی این مساله و نحوه تکمیل فرم شکواییه و دادخواست آن، توضیح داده، نمونه دادخواست شکایت حقوقی آن را ارائه کرده و مدارک لازم بر ای انجام این شکایت را ذکر نماییم.
فروش یا انتقال مال غیر، به این معنا می باشد که یک نفر، بدون اجازه صاحب مال، اقدام به معامله و انتقال مال مالک نموده و بدین ترتیب، به نوعی، به حق مالکیت دیگری، تعرض کند که این عمل، از منظر قانون مدنی، معامله فضولی نامیده می شود و قابل ابطال بوده و در صورت وجود سوء نیت و قصد ضرر، از منظر قانون مجازات و قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری، جرم بوده و مرتکب را با حکم جرم انتقال مال غیر به دیگران که همان مجازات جرم کلاهبرداری است، روبرو خواهد کرد.
قانون گذار، این حق را برای شاکی در نظر گرفته که در صورت مواجه شدن با جرم فروش مال غیر، اقدام به شکایت از جرم رخ داده نماید که انجام این امر، یعنی، انجام شکایت از فروش مال غیر، باید، بر اساس مراحل و نحوه ای که در آیین دادرسی کیفری آمده صورت گیرد که در ادامه مقاله، به تفصیل، در خصوص نحوه شکایت از فروش مال غیر با ثبت شکواییه توضیح خواهیم داد.
همچنین، قانون گذار، این امکان را نیز برای متضرر از جرم فروش مال غیر در نظر گرفته است که با ثبت دادخواست حقوقی ابطال معامله فضولی، از دادگاه حقوقی، تقاضای رسیدگی و صدور حکم ابطال معامله را داشته باشد و بتواند، عین، مثل یا قیمت مال، همچنین، اجرت المثل و خسارات ناشی از این معامله بدون اجازه را از فروشنده یا خریدار (در صورت وجود برخی شرایط قانونی) بگیرد.
برای اینکه شاکی از جرم فروش مال غیر، بتواند از جرم رخ داده، شکایت کند، باید، شکواییه ای در این خصوص، تنظیم نماید. لذا، در این بخش از مقاله، قصد داریم، متن یک نمونه شکواییه فروش مال غیر را ارائه کرده و فایل دانلود آن را در اختیار خوانندگان، قرار دهیم.
نمونه شکواییه فروش مال غیر
شاکی: نام- نام خانوادگی-آدرس-شماره تماس- شماره ملی
مشتکی عنه: نام- نام خانوادگی- حتی الامکان، آدرس فروشنده و خریدار
موضوع شکایت: فروش مال غیر
تاریخ و محل وقوع جرم: ..../..../...... بنگاه ........
دلایل و منضمات: شهادت شهود- سند مالکیت- مبایعه نامه تنظیمی
شرح شکایت:
ریاست محترم دادسرای عمومی و انقلاب
اینجانب، ..... ........، فرزند...........، به کد ملی ............، به موجب سند مالکیت شماره............، مالک 6 دانگ ملک مسکونی........... به آدرس ............ با پلاک فرعی ............ و اصلی ................ بوده و در مورخ .../....../........ سند مالکیت خود را به جهت سفر، به امانت، در اختیار مشتکی عنه گذارده که متاسفانه، ایشان، در مورخ ......../........../......... بدون اذن اینجانب، با یک وکالت نامه جعلی، اقدام به فروش ملک فوق الذکر، نموده و بدین ترتیب، موجبات زیان بنده را فراهم آورده اند.
لذا به موجب این شکواییه، تقاضای تعقیب و رسیدگی به جرم رخ داده و صدور حکم مجازات در حق ایشان، مستدعی است.
علاقمندان به دانلود فایل نمونه شکواییه فروش مال غیر، می توانند، از طریق لینک زیر، اقدام کنند.
پس از ارائه نمونه شکواییه فروش مال غیر، در ادامه مقاله، قصد داریم، درباره نحوه شکایت و نحوه تکمیل فرم شکایت از این جرم، توضیح داده و بگوییم که شاکی، باید، چه مراحلی را برای شکایت، طی کند.
پس از صحبت از نمونه شکواییه فروش مال غیر و نحوه تکمیل فرم آن، در این بخش، قصد داریم، درباره نحوه شکایت از فروش مال غیر، صحبت کنیم. لازم به ذکر است، مانند طرح هر شکایت دیگری، این شکایت نیز نیاز دارد که در ابتدا، شاکی از این جرم، عضو سامانه ثنا شود. برای انجام این امر، شاکی می تواند، هم به صورت حضوری و از طریق مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی اقدام کند و هم به صورت اینترنتی و از طریق مراجعه به آدرس اینترنتی sana.adliran.ir. پس از تشکیل حساب کاربری سامانه ثنا، شاکی از جرم فروش مال غیر، باید، مطابق مراحل زیر، اقدام نماید:
در اولین مرحله از مراحل نحوه شکایت از فروش مال غیر، شاکی باید، با دانلود نمونه شکواییه های موجود در این خصوص، اقدام به تنظیم و تکمیل فرم شکواییه خود نماید و فایل آن را بر روی یک فایل ورد یا پی دی اف، ذخیره کند. نحوه تکمیل فرم شکواییه، با درج اطلاعات مربوط به هر ستون، اعم از شاکی، مشتکی عنه، شرح شکایت و سایر موارد، در مقابل ستون مربوطه می باشد.
سپس، در دومین مرحله از مراحل نحوه شکایت از فروش مال غیر، شاکی باید، به نزدیک ترین دفتر خدمات الکترونیک قضایی محل سکونت خود، مراجعه کرده و فایل نمونه شکواییه تنظیمی خود را جهت ثبت و ارسال آن، به دادسرا و دادگاه صالح، تقدیم نماید و هزینه ثبت نمونه شکواییه و هزینه دادرسی را نیز بپردازد.
در آخرین مرحله از مراحل نحوه شکایت از فروش مال غیر، شاکی باید، در وقت مقرری که از طریق پیامک ابلاغیه سامانه ثنا، به او، اطلاع رسانی شده، در دادسرا، حاضر گردد و ادله اثبات ادعای خود را ارائه کند.
دادسرا پس از دریافت شکواییه و تشکیل پرونده و بررسی ادله، تحقیقات خود را آغاز کرده و در صورت کافی ندانستن ادله برای انتساب جرم به متهم، قرار منع تعقیب، صادر می نماید و در غیر این حالت، قرار جلب به دادرسی را صادر کرده و پس از اینکه دادستان نیز کیفر خواست را صادر نمود، پرونده را جهت رسیدگی بیشتر و صدور حکم، به دادگاه کیفری، ارسال می نماید.
همانگونه که گفتیم، قانون گذار، امکان شکایت حقوقی از فروش مال غیر را نیز، پیش بینی کرده است، لذا، در این بخش از مقاله، قصد داریم، در خصوص این امر صحبت کرده و نحوه و مراحل انجام آن را بگوییم. شکایت حقوقی از فروش مال غیر، تحت عنوان ابطال معامله فضولی مطرح می گردد، برای انجام این امر، یعنی انجام این شکایت، خواهان باید، مراحل زیر را طی کند:
تشکیل حساب کاربری سامانه ثنا
تنظیم دادخواست ابطال معامله فضولی بر اساس نحوه تکمیل فرم دادخواست این موضوع.
ثبت و ارسال دادخواست تنظیمی، از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، به دادگاه صالح رسیدگی کننده به این موضوع که دادگاه محل وقوع ملک می باشد.
خواهان می تواند، ضمن درخواست ابطال معامله فضولی، تقاضای اجرت المثل مال را نیز داشته و صدور حکم در این خصوص را هم، از دادگاه، بخواهد. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ابطال معامله فضولی، می توانند، نسبت به مطالعه مقاله زیر، اقدام کنند.
پس از صحبت در خصوص امکان شکایت حقوقی از مساله فروش مال غیر و نحوه تکمیل فرم آن، در این بخش، قصد داریم، یک نمونه دادخواست فروش مال غیر را خدمت خوانندگان محترم، ارائه کرده و فایل دانلود آن را در اختیار آن ها، قرار دهیم؛ چراکه ثبت شکایت حقوقی از فروش مال غیر، باید، بر اساس دادخواست، صورت گیرد. متن نمونه دادخواست فروش مال غیر، از قرار زیر است:
نمونه دادخواست فروش مال غیر
خواهان: نام- نام خانوادگی- آدرس
خوانده: نام- نام خانوادگی- آدرس فروشنده و خریدار
خواسته: ابطال معامله فضولی به علت فروش مال غیر
دلایل و منضمات: سند رسمی مالکیت - شهادت شهود- اظهارنامه
ریاست محترم دادگاه
اینجانب.............، به موجب سند رسمی تک برگی شماره.......... که فایل کپی برابر اصل آن، به پیوست، ضمیمه شده است، مالک رسمی ملک مسکونی، به آدرس..................... با پلاک فرعی .............. و اصلی ............. بوده و متاسفانه، خوانده محترم، اقدام به فروش آن، بدون اذن اینجانب، به جناب آقای.............، نموده اند.
با توجه به اینکه معامله صورت گرفته، فضولی بوده و بنده آن را تنفیذ نمی نمایم، لذا، از آن مقام محترم، تقاضای رسیدگی و صدور حکم، بر ابطال معامله صورت گرفته، مستدعی است.
علاقمندان به دانلود فایل نمونه دادخواست فروش مال غیر، می توانند، از طریق لینک زیر، اقدام نمایند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص شروط باطل کننده قرارداد، مطالعه مقاله ای که در زیر، در قسمت بیشتر بخوانید مقاله، با همین عنوان آمده است، به علاقمندان این موضوع، توصیه و پیشنهاد می گردد.
برای طرح هر دعوایی، لازم است تا شاکی یا خواهان آن دعوا، از مدارک لازم برای طرح دادخواست، برخوردار باشد، در غیر این صورت، امکان ثبت شکواییه یا دادخواست دعوا را نخواهد داشت. لذا در این بخش از مقاله، از مدارک لازم، برای طرح دعوای فروش مال غیر، به موجب ثبت یک شکواییه یا دادخواست، صحبت خواهیم کرد که عبارتند از:
نام و رمز عبور حساب کاربری ثنا یا برگه ثبت نام.
سند رسمی یا عادی اثبات کننده مالکیت.
مبایعه نامه یا قولنامه ای که به موجب آن، مال، به دیگری، فروخته شده است.
هر مدرک دیگری که به اثبات ادعای فروش مال غیر، نزد محکمه، کمک خواهد کرد.
از آنجا که در فروش مال غیر، باید، رد مال صورت گیرد، علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این موضوع، می توانند، نسبت به مطالعه مقاله ای که با این عنوان، در قسمت در ادامه بخوانید آمده است، اقدام نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شکایت از فروش مال غیر در کانال حقوق کیفری ضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شکایت از فروش مال غیر پاسخ دهند.
برای مشاوره شکایت از فروش مال غیر
برای مشاوره شکایت از فروش مال غیر
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©