دینا / خانواده / سایر موضوعات خانواده / افراد تحت ولایت قهری

افراد تحت ولایت قهری

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی محجورین تحت ولایت قهری اعم از صغیر ، سفیه و مجنون خواهیم پرداخت .

 

در خصوص اینکه ولایت قهری به چه معناست و اولیای قهری چه اشخاصی هستند ، قبلا به تفصیل صحبت کردیم . اما درباره محجورین تحت ولایت قهری ماده 1180 قانون مدنی حایز اهمیت است . بر اساس این ماده ، طفل صغیر تحت ولایت قهری پدر و جد پدری خود می باشد و همچنین است طفل غیر رشید یا مجنون ؛ در صورتی که عدم رشد یا جنون او متصل به صغر باشد . به همین مناسبت در این مقاله قصد داریم به بررسی این سوال بپردازیم که چه اشخاصی تحت ولایت قهری هستند ؟ یا ولایت قهری بر چه کسانی اعمال می شود . به همین دلیل به بررسی محجورین تحت ولایت قهری اعم از صغیر ، سفیه و مجنون خواهیم پرداخت .

اشخاص صغیر

بر اساس ماده 1180 قانون مدنی ، یکی از انواع محجورین که تحت ولایت قهری پدر و جد پدری خود هستند ، اشخاص صغیر می باشند . بر اساس قانون ، صغیر به شخصی گفته می شود که هنوز به سن بلوغ شرعی و قانونی نرسیده و بالغ نشده است . با اصلاح قانون مدنی در سال 1361، دختر تا رسیدن به سن نه سال تمام قمری و پسر تا رسیدن به سن پانزده سال تمام قمری صغیر محسوب می شود و تحت ولایت قهری پدر و جد پدری قرار دارد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شخص صغیر کلیک کنید .

اشخاص سفیه

بر اساس ماده 1180 قانون مدنی ، دسته دوم از اشخاص تحت ولایت قهری ، اشخاص سفیه یا غیر رشید می باشند که عدم رشد آنها متصل به زمان صغر ( کودکی ) باشد . یعنی قبل از رسیدن به سن 9 سال ( در دختران ) و 15 سال تمام قمری ( در پسران ) ، دارای حالت سفه باشد و این حالت بعد از سن 9 سالگی یا 15 سالگی نیز ادامه داشته باشد . به طور کلی بر اساس قانون مدنی ، سفیه به شخصی گفته می شود که در اداره اموال خود به نحو عقلانی با مشکل مواجه است . برای آشنایی بیشتر با اینکه سفیه یعنی چه کلیک کنید .

اشخاص مجنون

دسته سوم از کسانی که تحت ولایت قهری هستند ، مجانین می باشند . بر اساس ماده 1180 قانون مدنی ، مجنون در صورتی که جنون او متصل به زمان صغر ( کودکی ) او باشد تحت ولایت قهری پدر و جد پدری اش قرار دارد . یعنی اینکه قبل از رسیدن به سن 9 سالگی ( در دختران ) و 15 سالگی ( در پسران ) دیوانه شده است و این حالت پس از 9 یا 15 سالگی نیز ادامه دارد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اینکه جنون به چه معناست و انواع جنون کدامند کلیک کنید .

اما نکته مهمی که در این خصوص وجود دارد آن است که اگر عدم رشد عقلی ( سفه ) یا جنون متصل به زمان صغر نباشد و به عبارت دیگر ، این حالات بعد از رسیدن به سن بلوغ و رشد عقلی به وجود آمده باشند ، محجور تحت ولایت قهری پدر و جد پدری اش نخواهد بود ؛ زیرا ولایت قهری با رسیدن شخص به سن بلوغ و رشد پایان یافته و دلیلی برای بازگشت آن نیست . البته در این صورت ، اگر شخصی بعد از رسیدن به سن بلوغ و رشد ، سفیه یا مجنون شود دادگاه قیم برای او تعیین می کند که ممکن است پدر ، مادر یا جد پدری باشد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اینکه قیمومت به چه معناست و برای چه اشخاصی قیم تعیین می شود و همچنین عزل ولی قهری و انعزال ولی قهری کلیک کنید .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد چه اشخاصی تحت ولایت قهری هستند در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون چه اشخاصی تحت ولایت قهری هستند پاسخ دهند .