دینا / آیین دادرسی / آیین دادرسی کیفری / اعتراض به دستور ضبط وثیقه

نحوه اعتراض به دستور ضبط وثیقه

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

نحوه اعتراض به دستور ضبط وثیقه، با ثبت لایحه اعتراض، از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و حداکثر، ظرف ده روز از ابلاغ دستور، به مرجع صالح به رسیدگی که دادگاه کیفری دو است، می باشد. از موارد مندرج در نمونه لایحه اعتراض به دستور ضبط وثیقه، ذکر شرایط موجه اعتراض، نظیر حضور متهم در دادگاه در موعد مقرر یا عذر موجه او، برای عدم حضور است.

 

از جمله قرارهای صادر شده از دادسرا، قرار وثیقه است؛ وثیقه، مال یا وجهی است که به مرجع قضایی، سپرده می شود تا متهم، به صورت موقت و تا زمان صدور حکم قطعی، از بازداشت آزاد گردد. اما، اگر در طول رسیدگی، نیاز به حضور متهم باشد، باید در جلسات حاضر شود؛ مگر با داشتن عذر موجه.

در صورتی که متهم بدون عذر موجه، حضور پیدا نکند، مالی که با عنوان وثیقه، به مرجع قضایی سپرده شده است ضبط می گردد. با توجه به اینکه، ضبط وثیقه، به میزان مبلغ قرار، سبب از دست رفتن وجه نقد، مال یا ملکی که به عنوان وثیقه، گذاشته شده می شود، در مواردی، امکان اعتراض به دستور ضبط وثیقه، پیش بینی شده است که نحوه و مراحل مخصوص به خود را دارد و صرفا، در صورت وجود برخی شرایط، امکان پذیر می باشد.

از این رو، در این مقاله، قصد داریم، در خصوص شرایط و نحوه اعتراض به دستور ضبط وثیقه و مهلت آن، صحبت کرده و مرجع این اعتراض را بگوییم؛ سپس، نمونه لایحه اعتراض به دستور  ضبط وثیقه، نمونه رای آن و نمونه دستور ضبط وثیقه را ارائه کرده و فایل دانلود آن را در اختیار خوانندگان محترم، قرار دهیم.

نحوه اعتراض به دستور ضبط وثیقه

امکان اعتراض به دستور ضبط وثیقه، نحوه و شرایط آن، در قانون آیین دادرسی کیفری، مورد پیش بینی قانون گذار، قرار گرفته و این قانون، در ماده 235 خود، به این امکان، تصریح کرده است. چنانچه متهم یا وثیقه گذار، بخواهند، به دستور ضبط وثیقه صادره از سوی دادستان، اعتراض نمایند، باید، این عمل را بر اساس نحوه و مراحل این امر، انجام دهند، در غیر این صورت، به اعتراض آن ها، وقعی نهاده نخواهد شد. نحوه اعتراض به دستور ضبط وثیقه، به شرح زیر است: 

اولا، این اعتراض، باید، در مهلت مقرر که در ادامه، به تفصیل، توضیح خواهیم داد، صورت گیرد.

ثانیا، اعتراض کننده باید، از حساب کاربری سامانه ثنا، برخوردار باشد.

ثالثا، اعتراض کننده، باید، لایحه اعتراض خود را به موجب یک درخواست اعتراض به دستور ضبط وثیقه، آماده کرده و با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، درخواست اعتراض خود را ثبت، و به دادگاه صالح رسیدگی کننده به این اعتراض، ارسال نماید. 

نکته مهم در خصوص نحوه اعتراض به دستور ضبط وثیقه، این است که اعتراض کننده، باید، علت اعتراض خود را در متن اعتراض، درج نماید و مدارک مثبت برخوردار بودن از شرایط اعتراض، که می تواند، وجود مورادی نظیر عدم رعایت مقررات قانونی، در ضبط وثیقه و یا وجود عذری موجه، برای حاضر نشدن متهم باشد را ارائه نماید.

مهلت اعتراض به دستور ضبط وثیقه

اعتراض به آرا و قرارهای صادره از سوی محاکم، باید، در مهلت های مقرر قانونی، صورت گیرد، در غیر این صورت، به اعتراض، ترتیب اثر، داده نخواهد شد. اعتراض به دستور ضبط وثیقه نیز از این امر، مستثنی نبوده و انجام آن، باید، در مهلت مورد پیش بینی قانون گذار، انجام شود تا به آن ترتیب اثر داده شود.

ماده 235 قانون آیین دادرسی کیفری، در خصوص مهلت اعتراض به دستور ضبط وثیقه، مقرر می دارد: "متهم، کفیل و وثیقه‏ گذار، می‌ توانند ... ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ دستور دادستان، درباره اخذ وجه التزام، وجه‏ الکفاله و یا ضبط وثیقه، اعتراض کنند. "

بر طبق این ماده از قانون آیین دادرسی کیفری، مهلت اعتراض به دستور ضبط وثیقه، ظرف ده روز از تاريخ ابلاغ دستور دادستان، مبنی بر ضبط وثیقه است که این ابلاغ، از طریق پیامک های ابلاغیه سامانه ثنا، صورت خواهد گرفت.

مرجع اعتراض به قرار ضبط وثیقه

در قسمت های قبل، در خصوص نحوه اعتراض به قرار ضبط وثیقه، شرایط و مهلت آن، توضیح دادیم. در این قسمت، قصد داریم، درباره مرجع اعتراض به قرار ضبط وثیقه، با مراجعه به قانون آیین دادرسی کیفری، صحبت کنیم. در خصوص مرجع اعتراض به این قرار از قرار های تامین صادره از سوی دادسرا، ماده 235 قانون آیین دادرسی کیفری، تعیین تکلیف، کرده است.

این ماده، در خصوص مرجع اعتراض به قرار ضبط وثیقه، مقرر می دارد: "متهم، کفیل و وثیقه‏ گذار، می‌ توانند ... ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ دستور دادستان، درباره ... ضبط وثیقه، اعتراض کنند. مرجع رسیدگی به این اعتراض، دادگاه کیفری دو است."

بر اساس این ماده، معترض به دستور ضبط وثیقه، باید، اعتراض خود را نسبت به دستور صادره، برای ارسال به دادگاه کیفری دو، ثبت نماید تا دادگاه کیفری دو، به آن، رسیدگی کرده و حکم مقتضی را صادر کند. علاقمندان به کسب اطلاع از اموالی که می توانند وثیقه آزادی باشند، می توانند مقاله زیر را مطالعه نمایند.

 

نمونه لایحه اعتراض به دستور ضبط وثیقه

از آنجا که نحوه اعتراض به دستور ضبط وثیقه، با ثبت لایحه آن، امکان پذیر می باشد، در این بخش از مقاله، قصد داریم، یک نمونه لایحه اعتراض به دستور ضبط وثیقه را ارائه کرده و فایل دانلود آن را در اختیار خوانندگان محترم، قرار دهیم. 

 

نمونه لایحه اعتراض به دستور ضبط وثیقه

ریاست محترم دادگاه کیفری دو شهرستان... 

با سلام و احترام.

اینجانب، متهم پرونده شماره.............. بوده که به موجب قرار وثیقه شماره.............. صادره از سوی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان .............. با سپردن 1 میلیارد ریال، وجه نقد، آزاد شده و علی رغم اینکه در موعد مقرر، در مورخ .../.../... پس از دریافت ابلاغیه شماره................. خود را تحویل نموده ام، دادستان محترم، دستور ضبط وثیقه اینجانب را صادر کرده اند. لذا ، به موجب این لایحه، مراتب اعتراض خود را اعلام داشته و از آن مرجع محترم، تقاضای صدور رای شایسته مورد استدعا است.

 

علاقمندان به دانلود فایل نمونه لایحه اعتراض به دستور ضبط وثیقه، می توانند، از طریق لینک زیر، اقدام نمایند.

 

نمونه لایحه اعتراض به دستور ضبط وثیقه
  • نویسنده: دینا
  • حجم: 328 KB
  • منبع: دینا

 

علاقمندان به کسب اطلاعات، در خصوص مساله وثیقه گذاشتن برای مرخصی زندانی، می توانند، مقاله ای که در زیر، با همین عنوان آمده است را مطالعه نمایند. در ادامه، یک نمونه رای صادر شده در خصوص اعتراض به دستور وثیقه را ارائه خواهیم کرد.

 

نمونه رای اعتراض به دستور ضبط وثیقه

هنگامی که متهم یا وثیقه گذار، به علت وجود شرایط مندرج در ماده 235 قانون آیین دادرسی کیفری، با رعایت مراحل و نحوه اعتراض به دستور ضبط وثیقه، نسبت به این امر، اقدام می نمایند، دادگاه کیفری دو، به مساله، رسیدگی کرده و رای مقتضی را صادر می نماید. در زیر، یک نمونه رای اعتراض به دستور ضبط وثیقه، ارائه شده است.

 

نحوه اعتراض به دستور ضبط وثیقه

 

در نمونه رای ارائه شده در بالا، اعتراض وثیقه گذار، به این علت که متهم را در موعد مقرر، در دادگاه، حاضر نکرده، مورد پذیرش محکمه، قرار نگرفته و دادگاه، به جهت عدم وجود شرایط اعتراض، اعتراض وی را به دستور ضبط وثیقه، وارد ندانسته است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اعتراض به دستور ضبط وثیقه​​ در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون اعتراض به دستور ضبط وثیقه​​​ پاسخ دهند.