دینا / خانواده / حضانت / مدت حضانت فرزند

مدت حضانت فرزند

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در پاسخ به پرسش گرفتن حضانت فرزند چقدر طول میکشد، می توان گفت که به دلیل بررسی های قضایی و اثبات صلاحیت، ممکن است زمان بر باشد. دادگاه با توجه به مصلحت کودک، مدت حضانت و شرایط والدین را بررسی و تصمیم نهایی را اتخاذ می کند. مدت حضانت فرزند نیز در قانون مشخص شده و نسبت به سن فرزند تعیین می شود. 

 

 

مدت زمان حضانت تا سن قانونی کودک، که در بیشتر سیستم های حقوقی ۱۸ سال است، ادامه می یابد. گرفتن حضانت فرزند ممکن است به دلیل بررسی های دقیق قضایی و اثبات صلاحیت والد، مدت زمان قابل توجهی طول بکشد. دادگاه با در نظر گرفتن مصلحت کودک و شرایط هر یک از والدین، مدت حضانت را تعیین می کند تا بهترین تصمیم برای آینده فرزند گرفته شود.

 

مدت زمان حضانت از جنبه های مختلفی دارای اهمیت است، زیرا تأثیر مستقیمی بر رشد و آینده کودک دارد. این مدت تعیین می کند که کودک در چه محیطی و تحت چه شرایطی پرورش می یابد، که این موضوع بر سلامت روانی، عاطفی و اجتماعی او تأثیرگذار است. اگر این مدت به درستی مدیریت نشود، ممکن است کودک با مشکلات عاطفی و رفتاری مواجه شود. بنابراین، مدت زمان حضانت نه تنها یک موضوع حقوقی، بلکه یک مسئله حیاتی برای تضمین رفاه و آینده کودک است.

 

با توجه به اهمیت این موضوع، در این مقاله ابتدا، مفهوم مدت زمان حضانت بررسی شده و پس از آن عناوینی نظیر، به پرسش گرفتن حضانت فرزند چقدر طول میکشد، به تفصیل پاسخ داده شده است. 

 

مدت حضانت فرزند

حضانت فرزند، وظیفه ای است که عهده داری آن بر دوش والدین است، در صورت جدایی یا فوت والدین نیز، این وظیفه با توجه به سن فرزند، به یکی از والدین یا اشخاص دیگر، سپرده میشود. اما سوالی که در اینجا مطرح می شود، این است که، مدت زمان حضانت چقدر است؟ یا به عبارت دیگر، تا چه زمانی فرزند تحت عنوان حضانت قرار دارد؟

 

حضانت فرزند از بدو تولد تا سن 7 سالگی با مادر، از 7 تا 9 سالگی در دختران و 15 سالگی در پسران ( سن بلوغ ) با پدر و از پس از آن با تصمیم فرزند تا سن 18 سالگی، به والدین انتخاب شده توسط فرزند سپرده خواهد شد. البته دادگاه در تمام این حالت ها، مصلحت فرزند را در نظر خواهد گرفت. 

 

همچنین قانونگذار در ماده 1210 قانون مدنی استناد کرد، که اینگونه بیان می کند: "سن بلوغ در پسر پانزده سال تمام و در دختر نه سال تمام قمری است." این ماده قانونی به سن بلوغ قانونی اشاره دارد که در این سن فرزند می تواند یکی از والدین را جهت امر حضانت انتخاب نماید. 

 

اما در پاسخ به پرسش مدت حضانت فرزند، چقدر است، می توان گفت که وظیفه نگهداری از فرزند تا سن قانونی 18 سالگی، ادامه دارد. البته سن بلوغ، در قانون 9 سال تمام برای دختران و 15 سال تمام برای پسران در نظر  گرفته شده است، اما فرزند در این سن تنها می تواند یکی از والدین را جهت عهده داری امر حضانت انتخاب نماید، اما مسئله نگهداری و مراقبت از وی همچنان پابرجاست و تا سن 18 سالگی ادامه خواهد داشت. 

 

گرفتن حضانت فرزند چقدر طول میکشد

در قسمت قبلی این مقاله، به مسئله مدت زمان حضانت فرزند اشاره شده و گفته شده که این حضانت تا سن بلوغ ادامه داشته و پس از آن، فرزند یکی از می تواند انتخاب کند که با کدام والد زندگی نماید. در این قسمت از مقاله به پرسش گرفتن حضانت فرزند چقدر طول میکشد، پاسخ داده شده است. 

 

در پاسخ به این پرسش می توان گفت که، مدت زمان گرفتن حضانت فرزند بستگی به شرایط مختلفی دارد و نمی توان زمان دقیقی را مشخص کرد، اما به طور کلی مراحل قانونی و بازه های زمانی مشخصی وجود دارد که در این فرایند تاثیرگذار هستند:

 

حضانت تا 7 سالگی: طبق ماده 1169 قانون مدنی، حضانت فرزند (چه دختر و چه پسر) تا سن 7 سالگی به عهده مادر است.

 

حضانت بعد از 7 سالگی: پس از 7 سالگی، حضانت فرزند به پدر منتقل می شود، اما در صورت اختلاف بین والدین، دادگاه با در نظر گرفتن مصلحت کودک، تصمیم نهایی را اتخاذ می کند. در این مرحله، مادر می تواند با ارائه دلایل و مدارکی مبنی بر عدم صلاحیت پدر، درخواست ادامه حضانت را داشته باشد.

 

سن بلوغ: سن بلوغ برای دختران 9 سال قمری و برای پسران 15 سال قمری است.  پس از بلوغ، فرزند از حضانت خارج می شود و می تواند خودش تصمیم بگیرد که با کدام یک از والدین زندگی کند.

 

صلاحیت دادگاه: در صورت اختلاف، دادگاه با بررسی شرایط والدین و مصلحت کودک، حضانت را به فرد صالح واگذار می کند. عواملی مانند اعتیاد، بیماری های روانی، و ازدواج مجدد می توانند در تصمیم دادگاه تاثیرگذار باشند.

 

بنابراین، پاسخ پرسش مطرح شده این است که مدت زمان گرفتن حضانت فرزند به عوامل مختلفی از جمله توافق والدین، شرایط خاص هر پرونده، و تشخیص دادگاه بستگی دارد و نمی توان یک بازه زمانی مشخص برای آن تعیین کرد. 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مدت حضانت فرزند در کانال تلگرام حفوق خانواده عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مدت حضانت فرزند پاسخ دهند.