دینا / خانواده / حضانت / مدت حضانت فرزند

مدت حضانت فرزند

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله مدت حضانت فرزند در قانون مدنی و مدت حضانت فرزند پسر و دختر را بررسی می کنیم .

 

بر اساس قانون مدنی ، مدت حضانت فرزند پسر و دختر تا رسیدن به سن بلوغ می باشد که سن بلوغ در دختران نه سال تمام قمری و در پسران پانزده سال تمام قمری می باشد . اما از آن جهت که هر نوجوانی احتیاج به مراقبت دارد ، در عمل و به لحاظ اخلاقی و مصلحت فردی و اجتماعی ، پدر و مادر خود را موظف می دانند تا رسیدن به مرحله استقلال عملی ، نظارت و مراقبت خود نسبت به فرزند را ادامه دهند که این نظارت در دختر اصولا تا شوهر کردن و تشکیل خانواده ادامه دارد و در مورد پسر معمولا پس از اشتغال به حرفه پایان می پذیرد . در این مقاله قصد داریم به بررسی این سوال بپردازیم که مدت حضانت فرزند تا چه سنی است و مدت حضانت فرزند بر اساس قانون مدنی چقدر است . برای پاسخ به این سوالات نخست مدت حضانت فرزند در قانون مدنی را بررسی نموده و سپس مدت حضانت فرزند پسر و دختر را بررسی می کنیم .

مدت حضانت فرزند

با عنایت به مواد مختلف قانون مدنی ، در می یابیم که همواره از حضانت طفل و کودک صحبت شده است و طفل به کسی گفته می شود که صغیر است و هنوز به سن بلوغ نرسیده است . بنابراین ، مادام که صفت طفل و کودک از فرزند زائل نشده است ، حق و تکلیف والدین نسبت به حضانت فرزندشان باقی است . در حقوق ایران ، طبق تبصره 1 ماده 1210 قانون مدنی ، دختر بعد از رسیدن به سن 9 سال تمام قمری و پسر بعد از رسیدن به سن 15 سال تمام قمری بالغ محسوب می شود . بدین لحاظ ، بعد از رسیدن به سنین مذکور مدت زمان حضانت فرزند به پایان می رسد و تکلیف حضانت توسط والدین نیز به اتمام می رسد . خلاصه اینکه مدت حضانت فرزند در قانون مدنی ، تا سن بلوغ است . برای آشنایی بیشتر با اینکه حضانت فرزند به عهده چه کسانی است و سن بلوغ دختر و پسر در قانون مدنی کلیک کنید .

مدت حضانت فرزند پسر و دختر

در ماده 1169 قانون مدنی مدت حضانت فرزند پسر و دختر مشخص شده است که بر اساس این ماده ، " برای حضانت و نگاهداری طفلی که ابوین او جدا از هم زندگی می کنند ، مادر تا سن هفت سالگی اولویت دارد و پس از آن با پدر است . تبصره : بعد از 7 سالگی در صورت حدوث اختلاف ، حضانت طفل با رعایت مصلحت کودک به تشخیص دادگاه می باشد " . بر این اساس ، مدت حضانت فرزند پسر و دختر تا سن هفت سالگی به عهده مادر است و پس از آن ، تا رسیدن به سن بلوغ ( نه سال و پانزده سال تمام قمری در مورد دختران و پسران ) ، حضانت به عهده پدر است و همانگونه که اشاره شد ، مدت حضانت فرزند پسر و دختر بعد از رسیدن به سن بلوغ به اتمام می رسد و خود فرزند می تواند انتخاب کند که می خواهد با کدامیک از والدینش زندگی کند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد حضانت فرزند دختر ، حضانت فرزند پسر کلیک کنید .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مدت حضانت فرزند در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مدت حضانت فرزند پاسخ دهند .