دینا / خانواده / حضانت / حضانت فرزند پسر تا چند سالگی است

حضانت فرزند پسر تا چند سالگی است

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در پاسخ به پرسش حضانت فرزند پسر تا چند سالگی با پدر است، می توان گفت که حضانت فرزند پسر در ایران تا ۷ سالگی با مادر است و پس از آن به پدر منتقل می شود. پسر تا 22 سالگی تحت تکفل پدر قرار دارد و پدر موظف به تأمین هزینه های زندگی او است. این مسئله شامل نیازهای اساسی مانند خوراک، پوشاک، مسکن و تحصیل می شود. بنابراین، تا 22 سالگی، پدر مسئولیت کامل نگهداری و حمایت از فرزند پسر را بر عهده دارد.

 

 

حضانت فرزند پسر تا سن ۷ سالگی به مادر سپرده می شود، زیرا این دوران از نظر رشد عاطفی و روانی برای کودک بسیار حساس است. پس از این سن، حضانت به پدر منتقل می شود. اما پسر تا چه سنی تحت تکفل پدر است؟ بر اساس قانون، پدر موظف است تا زمانی که فرزند پسر به سن بلوغ قانونی برسد، هزینه های زندگی او را تأمین کند.  

 

اهمیت این موضوع در نقش حیاتی پدر در تأمین امنیت و آینده فرزند پسر است. پسر تا چه سنی تحت تکفل پدر است؟ این سؤال نشان دهنده مسئولیت های سنگینی است که پدر تا ۱۸ سالگی فرزندش بر دوش دارد. این مسئولیت ها نه تنها شامل نیازهای مادی، بلکه حمایت های عاطفی و تربیتی نیز می شود. تا چند سالگی است که پدر باید از فرزند پسر خود مراقبت کند؟ پاسخ روشن است: تا زمانی که فرزند به بلوغ اجتماعی و قانونی برسد. 

 

با توجه به اهمیت این موضوع، در این مقاله به پرسش های حضانت فرزند پسر تا چند سالگی است و پسر تا چه سنی تحت تکفل پدر است، پاسخ داده شده و در ادامه عنوانی نظیر، حضانت فرزند پسر، با توجه مواد قانون مدنی، توضیح داده شده است. 

حضانت فرزند پسر

حضانت به معنای نگهداری، تربیت و پرورش فرزند می باشد که به دستور قانونگذار تحت عنوان حق و تکلیف به والدین فرزند سپرده شده است. حضانت فرزند پسر، حقی است که به والدین تعلق داشته و در کنار آن نیز یک تکلیف برای والدین است و هیچ شخصی نمی تواند از والدین سلب حضانت نماید. در واقع تا زمانی که صلاح فرزند در زندگی با والدین باشد، حضانت فرزند پسر، از والدین گرفته نخواهد شد. 

 

در حضانت فرزند پسر، اولویت با والدین می باشد. اما در مواردی که والدین از یکدیگر جداشده  اند و با یکی از آن ها یا هردو فوت شده و یا عدم صلاحیت آن ها احراز شود، مرجع قضایی با توجه به مصلحت فرزند پسر، حکم دیگری درمورد این حضانت، صادر کرده و حضانت فرزند پسر را با توجه به قانون مدنی، به هر یک از پدر یا مادر و یا شخص دیگری می سپارد. 

 

همچنین قانونگذار در ماده 1169 قانون مدنی، در مورد حضانت فرزند پسر و دختر اینگونه بیان می کند: "برای حضانت و نگهداری طفلی که ابوین او جدا از یکدیگر زندگی می‌کنند، مادر تا سن هفت سالگی اولویت دارد و پس از آن با پدر است. تبصره - بعد از هفت سالگی در صورت حدوث اختلاف، حضانت طفل با رعایت مصلحت کودک به تشخیص دادگاه می‌باشد." با توجه به این ماده، می توان گفت که در صورت بروز جدایی و یا فوت والدین، حضانت بر اساس سن فرزند، ابتدا با مادر و پس از آن با پدر می باشد. 

 

حضانت فرزند پسر تا چند سالگی است

در قسمت قبل، به مسئله حضانت فرزند پسر اشاره شده و گفته شد که، حضانت فرزند پسر، ابتدا وظیفه و حق والدین می باشد، حال اگر احراز شود که این حضانت به صلاح فرزند نمی باشد و یا ادامه این حضانت برای والدین به صورت مشترک امکان پذیر نمی باشد، مرجع قضایی بر اساس قانون تصمیم دیگری اتخاذ می نماید. در این قسمت از مقاله به پرسش حضانت فرزند پسر تا چند سالگی است، پاسخ داده شده است. 

 

حضانت فرزند پسر در صورت طلاق، فوت یا عدم صلاحیت هر یک از والدین، وابسته به سن فرزند، می تواند به هر یک از مادر و پدر و یا شخص دیگر، سپرده شود. قانونگذار در ماده 1169 قانون مدنی، تکلیف حضانت فرزندان را  مشخص کرده و حکم متفاوتی در خصوص حضانت فرزندان طلاق و ... مشخص کرده است. 

 

به موجب این ماده، حضانت فرزند پسر از بدو تولد تا سن 7 سالگی، بر عهده مادر می باشد. این حضانت بعد از سن 7 سالگی فرزند پسر، به پدر سپرده می شود. حضانت فرزند پسر بعد از ۷ سالگی تا سن بلوغ قانونی، بر عهده پدر بوده و پس از رسیدن فرزند به سن بلوغ قانونی یعنی 15 سال در پسرها، این حضانت وابسته به نظر و خواسته فرزند، به پدر یا مادر سپرده می شود. 

 

پسر تا چه سنی تحت تکفل پدر است

در قسمت های قبلی این مقاله عنوانی نظیر حضانت فرزند پسر بررسی شده و به پرسش حضانت فرزند پسر تا چند سالگی است، پاسخ داده شد. حال در این قسمت از مقاله، به بررسی عنوان پسر تا چه سنی تحت تکفل پدر است، پرداخته شده و به این پرسش پاسخ داده شده است. 

 

قبل از پرداختن به این موضوع، ابتدا می بایست مفهوم تکفل مورد بررسی قرار گیرد. تکفل به معنای، حمایت مالی و تامین نیاز های شخص دیگر می باشد. در اینجا فرزند پسر، تحت تکفل پدر بوده و تامین نیازهای فرزند پسر، بر عهده پدر می باشد. یکی از اشکال این تکفل، مسئله پوشش بیمه می باشد. 

 

با توجه به توضیحی که در بالا داده شد، در پاسخ به پرسش پسر تا چه سنی تحت تکفل پدر است، باید گفت که فرزند پسر تا سن 22 سالگی به شرط عدم اشتغال به شغل، تحت تکفل پدر بوده و تامین نیازهای وی از وظایف پدر شمرده می شود. پس از سن 22 سالگی فرزند پسر از تکفل پدر خارج شده و تامین هزینه ها، بر عهده خود او خواهد بود. توجه به این نکته ضروری است که فرزند پسر بعد از 22 سال اگر به تحصیل مشغول بوده و یا در اثر بیماری و نقص، از کار افتاده باشد، می تواند همچنان تحت تکفل پدر باشد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد حضانت فرزند پسر تا چند سالگی است در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حفوفی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون حضانت فرزند پسر تا چند سالگی است پاسخ دهند.