دینا / خانواده / حضانت / حضانت فرزند دختر بعد از فوت پدر

حضانت فرزند دختر بعد از فوت پدر

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به حضانت فرزند دختر و حضانت دختر بعد از فوت پدر با کیست خواهیم پرداخت .

 

بر اساس قانون مدنی ، حضانت به عنوان حق و تکلیف والدین است ، به این معنا که پدر و مادر مکلف به نگهداری و مراقبت از فرزندان خود هستند و هیچ کس را نمی توان از این حق محروم نمود . اما گاهی ممکن است پدر کودک فوت کند که در این صورت تعیین شخص عهده دار حضانت تبدیل به موضوعی مهم می شود ، چرا که غالبا افراد تصور می کنند حضانت فرزند بعد از فوت پدر به عهده پدر بزرگ وی است . به همین دلیل در این مقاله قصد داریم به بررسی این سوال بپردازیم که حضانت فرزند دختر بعد از فوت پدر با کیست . بنابراین ، ابتدا به توضیح مختصری پیرامون حضانت فرزند دختر پرداخته و سپس به بررسی حضانت دختر بعد از فوت پدر با کیست خواهیم پرداخت .

حضانت فرزند دختر

در حالت کلی ، هم پدر و مهم مادر حق و تکلیف به حضانت فرزندان خود دارند و به لحاظ قانونی ، این حق و تکلیف به حضانت مورد حمایت قانونگذار قرار گرفته است . اما گاهی بنا به دلایلی ، هر دوی والدین نمی توانند همزمان عهده دار حضانت فرزند خود باشند . از جمله این موارد ، زمانی است که والدین از هم جدا شده باشند و یا به دلیلی از هم جدا زندگی کنند . در این حالت ، قانونگذار تکلیف حضانت فرزند را بر اساس سن فرزند دختر و یا پسر تعیین کرده است . حضانت فرزند دختر و حضانت فرزند پسر تا سن هفت سالگی به عهده مادر است و پدر در این خصوص حقی ندارد ؛ اما پس از هفت سالگی تا رسیدن به سن بلوغ که در دختران نه سال تمام قمری و در پسران پانزده سال تمام قمری است ، حضانت به عهده پدر قرار می گیرد . اما پس از اینکه فرزند دختر به سن نه سالگی بعنی سن بلوغ رسید ، از حضانت خارج می شود . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اینکه حضانت فرزند دختر و حضانت فرزند پسر چگونه است کلیک کنید .

حضانت دختر بعد از فوت پدر

یکی دیگر از مواردی که ممکن است پدر و مادر به طور همزمان نتوانند حضانت فرزند مشترک را به عهده داشته باشند ، فوت پدر است . در این قسمت قصد داریم به بررسی این سوال بپردازیم که حضانت فرزند دختر بعد از مرگ پدر با کیست ؟ در صورتی که پدر فوت کرد آیا حضانت به عهده مادر وی است ؟ یا اینکه به عهده اشخاص دیگر از جمله خویشاوندان پدری است ؟

پاسخ به این سوال از آن جهت مهم است که در صورت فوت پدر ، جد پدری یعنی پدر بزرگ پدری کودک ، همچنان بر وی ولایت قهری دارد . بنابراین ، گاهی ممکن است این اشتباه پیش بیاید که اگر پدر فوت کرد ، پدر بزرگ حضانت فرزندان وی ( نوه هایش ) را به عهده می گیرد . در صورتی که چنین نیست . زیرا بر اساس قانون مدنی ، در صورتی که یکی از والدین فوت کند ، دیگری که زنده است حضانت را به عهده خواهد گرفت . بنابراین حضانت فرزند دختر در صورت فوت پدر ، به عهده مادر است ، نه شخص دیگر . اما همچنان فرزند دختر تا سن بلوغ تحت ولایت جد پدری خود می باشد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ولایت قهری جد پدری کلیک کنید .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد حضانت فرزند دختر بعد از فوت پدر در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون حضانت فرزند دختر بعد از فوت پدر​ پاسخ دهند .